ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


Ξεσηκώνεται η εκπαιδευτική κοινότητα για τις συγχωνεύσεις των σχολείων
Με απειλές κατά μαθητών και εκπαιδευτικών επιχειρεί η υπουργός Παιδείας να εμποδίσει το τσουνάμι αντιδράσεων που προκαλεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και τις τοπικές κοινωνίες, η σφαγή του σχολείου της γειτονιάς, του χωριού και της κωμόπολης. Η Α. Διαμαντοπούλου, με δηλώσεις της στον "Σκάι", προειδοποίησε ότι οι ώρες που χάνονται λόγω καταλήψεων θα αναπληρώνονται με μαθήματα το Σάββατο και τις αργίες. Επιπλέον ζήτησε από τους εκπαιδευτικούς να κάνουν τους παιδονόμους, "να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί" ώστε να εμποδίζουν "οποιαδήποτε μορφή διαμαρτυρίας έχει αποτέλεσμα να χάνονται μαθήματα".
Αντιπερισπασμός από το υπουργείο Παιδείας με ανακοίνωση του συστήματος πρόσβασης σε ΑΕΙ-ΤΕΙ
Η δεύτερη γραμμή άμυνας του υπουργείου Παιδείας είναι ο αντιπερισπασμός που θα επιχειρηθεί με την ανακοίνωση του νέου συστήματος εισαγωγής στην ανώτατη εκπαίδευση. Τις επόμενες ημέρες (πιθανότατα και τη Δευτέρα) θα δοθεί στη δημοσιότητα το σχέδιο για το νέο Λύκειο και το σύστημα πρόσβασης που θα ισχύσει από το 2014.
Με τις ανακοινώσεις αυτές η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ευελπιστεί ότι θα κλείσει ή θα περιορίσει την "άχαρη", όπως τη χαρακτήρισε ο Γ. Πανάρετος, σύζητηση για τις συγχωνεύσεις. Μάλιστα, χθες επρόκειτο να δοθεί στη δημοσιότητα μια ακόμη κατά παραγγελίαν έρευνα κοινής γνώμης για τα προβλήματα του λυκείου που θα λειτουργεί ως κράχτης για τις παρεμβάσεις του υπουργείου Παιδείας. Τελικά η έρευνα θα δημοσιοποιηθεί μαζί με τις αλλαγές.
Ωστόσο, τίποτε από τα παραπάνω δεν φαίνεται ότι είναι ικανό να σταματήσει τις πολύμορφες κινητοποιήσεις που εκδηλώνονται σε τοπικό επίπεδο ή οργανώνονται από συλλογικούς φορείς και συνδικάτα. Την Παρασκευή δάσκαλοι και καθηγητές διοργανώνουν κινητοποιήσεις έξω από τις περιφέρειες εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα. Η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Αθήνας καλεί τους γονείς σε ξεσηκωμό. Όπως αναφέρεται σε σχετικό κάλεσμα, οργανώνουμε την αντίστασή μας σε όλη την Ελλάδα, σε κάθε πόλη, με πανό σε κάθε σχολείο, με πικετοφορίες, συμβολικό κλείσιμο σχολείων και δρόμων, διαμαρτυρίες στους δήμους.
Το υπουργείο Παιδείας κατάφερε να βγάλει στον δρόμο τους γονείς. Να ξαναφτιάξει τους συλλόγους γονέων, να συγκροτήσει Γενικές Συνελεύσεις που αποφασίζουν πολύμορφες δράσης. Ήδη στα σχολεία άρχισαν να κρέμονται μαύρες σημαίες. Οι τοπικές κοινωνίες είναι σε αναβρασμό. Καταλήψεις και αποχές από τους μαθητές, συγκεντρώσεις από γονείς, εκπαιδευτικούς και κατοίκους πόλεων και χωριών που κλείνουν δρόμους και καταστήματα σε μια προσπάθεια να προστατεύσουν τα σχολεία τους.
Στο επίκεντρο των αντιδράσεων οι περιοχές που πλήττονται περισσότερο από το τσουνάμι των αντιδράσεων. Θεσσαλία, με πρώτη την Καρδίτσα, Δυτική Μακεδονία αλλά και τα αστικά κέντρα. Το Περιστέρι είναι στο πόδι, το ίδιο και ο Πειραιάς. Αύριο το μεσημέρι η Ομοσπονδία Γονέων οργανώνει συλλαλητήριο στην πλατεία Κοραή στον Πειραιά.
 Κανένας παιδαγωγικός λόγος δεν δικαιολογεί το κλείσιμο κανενός σχολείου, τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΑΣΓΜΕ
Με την κατάσταση της παιδείας και τον αριθμό των μαθητών που έχουν σήμερα οι σχολικές τάξεις μαθαίνουν τα παιδιά μας γράμματα; Αν αυξηθεί ο αριθμός των μαθητών στα τμήματα, θα κάνει καλύτερα τη δουλειά του ο δάσκαλος, θα ασχολείται πιο πολύ με το καθένα και θα τους βοηθάει πιο συγκεκριμένα ή δεν θα θυμάται ούτε καν τ' όνομά τους; Αν κλείσουν τα επαρχιακά σχολεία και ταλαιπωρούνται τα εξάχρονα στα βουνά και στα λαγκάδια, θα σωθεί η οικονομία και θα προοδεύσει η παιδεία;
Ας μην μας κοροϊδεύουν! Από την εποχή του Αρσένη στόχευαν να φτιάξουν τμήματα με πάνω από 30 μαθητές (ακόμα θυμόμαστε το «όραμα» του υφυπουργού Ανθόπουλου για 35 μαθητές ανά τμήμα) επισημαίνει η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων.
Μόνο η Δημοκρατική Αριστερά αντιμετωπίζει "θετικά την αναδιάταξη του εθνικού σχολικού χάρτη", με την προϋπόθεση, όπως αναφέρει, τα κριτήρια των συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων να μην εξαντλούνται απλώς στην εξοικονόμηση πόρων.
Στο μεταξύ το Δ.Σ. της ΔΟΕ καλεί τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που προσελήφθησαν μέσω ΕΣΠΑ να προβούν σε επίσχεση εργασίας καθώς παραμένουν απλήρωτοι για δεδουλευμένα του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου.



ΠΗΓΗ: Η ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]