ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η κυβερνητική στοχοποίηση της συνδικαλιστικής   
δράσης δεν θα εμποδίσει την κλιμάκωση των αγώνων
Η Αυτόνομη Παρέμβαση καταγγέλλει την πρακτική κυβερνητικών στελεχών που το τελευταίο διάστημα επιδίδονται στην κατασυκοφάντηση και στοχοποίηση συνδικαλιστών και αγωνιστών των κοινωνικών κινημάτων. Τελευταίο κρούσμα η από το Βήμα της Βουλής επίθεση της υπουργού Παιδείας εναντίον του Β΄ αντιπροέδρου του Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ και στελέχους της Αυτόνομης Παρέμβασης, Γρηγόρη Καλομοίρη.
Η επίθεση αυτή εντάσσεται σε μια ευρύτερη εκστρατεία,  την οποία στηρίζουν και μηχανισμοί παραπληροφόρησης της κοινής γνώμης (βλέπε δημοσιεύματα Κυριακής 20/3 και Δευτέρας 21/3 εφημερίδων μεγάλου εκδοτικού συγκροτήματος με συκοφαντικές αναφορές σε συνδικαλιστικά στελέχη) με στόχο να απαξιωθεί το συνδικαλιστικό κίνημα και οι αγώνες του ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και Τρόικα.
Οι κυβερνώντες διαπιστώνουν πανικόβλητοι τη διογκούμενη κοινωνική οργή για την πολιτική ανατροπής κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων και πλήρους παράδοσης των κοινωνικών αγαθών στην ιδιωτική κερδοσκοπία.
Έτσι  για κάθε δίκαιη διαμαρτυρία πολιτών, για κάθε κινητοποίηση οποιασδήποτε κοινωνικής ομάδας ανακαλύπτουν «υποκινητές» και «καθοδηγητές» και στοχοποιούν ολόκληρες συνδικαλιστικές δυνάμεις.
Η υπουργός Παιδείας, μη έχοντας πλέον επιχειρήματα για να αντιμετωπίσει την κοινωνική κατακραυγή για την προωθούμενη κατάργηση και συγχώνευση 2000 περίπου σχολικών μονάδων, επιστρατεύει την έωλη θεωρία των “υποκινητών” εκπαιδευτικών που προτρέπουν, δήθεν, τους μαθητές σε κινητοποιήσεις. Χρησιμοποιεί μάλιστα ως απειλή και τιμωρία μαθητών και εκπαιδευτικών τη διαδικασία αναπλήρωσης των διδακτικών ωρών που χάνονται.
Η Αυτόνομη Παρέμβαση καλεί την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και την κυβέρνηση να εγκαταλείψουν την αδιέξοδη αυτή τακτική.
Απαιτεί την ανάκληση της απόφασης για κατάργηση-συγχώνευση σχολικών μονάδων.

Η Αυτόνομη Παρέμβαση δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι θα συνεχίσει να δίνει όλες της τις δυνάμεις της για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και κατακτήσεων των εργαζομένων και για την ανατροπή της καταστροφικής, για τους εργαζόμενους και τον τόπο μας, πολιτικής της κυβέρνησης και της Τρόικα.

21/3/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]