ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
ΠΡΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΣΚΑЇ
Σας είναι γνωστό ότι η ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας έχει οργανώσει, μετά από απόφαση της Γενικής μας Συνέλευσης ένα νέο θεσμό, τα "Μαθήματα Αλληλεγγύης", που λειτουργούν από τις αρχές του 2011.
Τα μαθήματα αυτά αποτελούν εθελοντική προσφορά των καθηγητών προς τους μαθητές μετά την κατάργηση των Προγραμμάτων Ενισχυτικής Διδασκαλίας και Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης από το Υπουργείο Παιδείας και μάλιστα μέσα στην εξαιρετικά δύσκολη οικονομική-κοινωνική κατάσταση που βιώνει ο κόσμος της εργασίας στη χώρα μας, με αποτέλεσμα αρκετοί μαθητές μας να μην έχουν τα μέσα για τη μορφωτική τους στήριξη.
Ο σταθμός σας, όπως και άλλα ΜΜΕ, έκαναν ρεπορτάζ για την προβολή του θεσμού και συνεργείο σας επισκέφθηκε στις 10-3-2011 το 2ο Γυμνάσιο Ελληνικού στο οποίο λειτουργεί ένα από τα κέντρα των "Μαθημάτων Αλληλεγγύης".
Στο Δελτίο Ειδήσεων των 6.00μ.μ. στις 14-3-2011 ο σταθμός σας, στα πλαίσια της είδησης για τις συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολείων, πρόβαλε ως εικόνες λειτουργίας του σχολείου τη διδασκαλία των "Μαθημάτων Αλληλεγγύης" και σχολίασε το μικρό αριθμό των μαθητών ως ενδεικτικό της ανάγκης συγχώνευσης σχολείων.
Επειδή, όπως καταλαβαίνετε, με το συγκεκριμένο ρεπορτάζ έγινε απαράδεκτη παραποίηση της αλήθειας στο ζήτημα των συγχωνεύσεων-καταργήσεων, αλλά και απαξιώθηκε η προσφορά των εθελοντών καθηγητών που «χρησιμοποιήθηκαν» για να υπηρετηθούν άλλες σκοπιμότητες, πιστεύουμε ότι οφείλετε ως σταθμός να επανορθώσετε.
Περιμένουμε την απάντησή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]