ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες ,

Σας ενημερώνουμε ότι το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε αυθαίρετα και αιφνιδιαστικά λίγο πριν από τη λήξη του σχολικού έτους ότι από το επόμενο σχολικό έτος τα παιδιά σας, στο Δημοτικό και στο Γυμνάσιο, δεν θα έχουν πλέον δικαίωμα να επιλέξουν και να διδαχθούν τη δεύτερη γλώσσα της προτίμησής τους, όπως ίσχυε μέχρι τώρα. Θα υποχρεωθούν αναγκαστικά να διδαχθούν τη γλώσσα που θα αποφασίσει η πλειοψηφία των μαθητών (Γαλλικά ή Γερμανικά) ή που θα επιβληθεί στην τελική φάση της διαδικασίας χαρακτηρισμού του σχολείου τους από τη Διοίκηση. Άρα, ακόμα και η υποτιθέμενη δυνατότητα «επιλογής»  είναι ανύπαρκτη!   

Η απόφαση του Υπουργείου ακυρώνει την ίδια τη διδακτική πράξη κι εκδιώκει ουσιαστικά κι απροκάλυπτα τη διδασκαλία της β’ ξένης γλώσσας από το δημόσιο σχολείο. Στερεί από τα παιδιά σας το αναφαίρετο δικαίωμά τους να εφοδιαστούν με τη γνώση μιας δεύτερης ξένης γλώσσας, εφόδιο απαραίτητο προκειμένου να ανταποκριθούν με επιτυχία κι αξιώσεις στις απαιτητικές σύγχρονες συνθήκες. Αφαιρεί δε το δικαίωμα στη μόρφωση από τα παιδιά που δεν έχουν τη δυνατότητα άλλης πρόσβασης σε αυτή, εκτός από το δημόσιο σχολείο.

Η εκπαιδευτική κοινότητα αρνείται να συναινέσει και να αποδεχτεί μια διαδικασία που καταδικάζει τα παιδιά στον καταναγκασμό και την αμάθεια.

Το Υπουργείο Παιδείας βρίσκεται υπόλογο απέναντι σε μαθητές, γονείς, και εκπαιδευτικούς. Το καλούμε να ανακαλέσει άμεσα τις πρόσφατες αντιεκπαιδευτικές του αποφάσεις οι οποίες οδηγούν μεθοδευμένα σε μαρασμό και κατάρρευση το δημόσιο σχολείο. Ζητάμε τη διατήρηση του ισχύοντος καθεστώτος ελεύθερης επιλογής και παράλληλης διδασκαλίας της δεύτερης ξένης γλώσσας, καθεστώς που σέβεται την προσωπικότητα, την ισορροπία και τις μαθησιακές ανάγκες των μαθητών μας.

Καλούμε εσάς, τους γονείς και κηδεμόνες,  να αρνηθείτε να συναινέσετε στο να υποβληθούν τα παιδιά σας σε μια διαδικασία εξαναγκασμού που υπονομεύει την αντίληψη των παιδιών σας για το σχολείο και το ενδιαφέρον τους για τη γνώση. Σας καλούμε να αρνηθείτε να καταθέσετε δήλωση προτίμησης για 2η ξένη γλώσσα σε δημοτικό και γυμνάσιο ή να τις αποσύρετε, όσοι από εσάς τις έχετε καταθέσει ήδη.  Μην νομιμοποιήσετε  αυτή την απαράδεκτη διαδικασία, απαιτώντας από το Υπουργείο την ανάκληση της απόφασης και την επαναφορά του καθεστώτος της παράλληλης διδασκαλίας. Σας καλούμε, τέλος,  να αναπτύξετε και να στηρίξετε κάθε πρωτοβουλία για την αποτροπή μιας τέτοιας αρνητικής εξέλιξης.

Μυτιλήνη 6 Ιουνίου 2011


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΗΣ & ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΝΟΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]