ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
ΤΕΛΕΙΩΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

 Οι χθεσινές δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας στη ΔΕΘ, για τις ατομικές συμβάσεις εργασίας και τις επιχειρησιακές συμβάσεις, αποδυκνείουν για μια ακόμα φορά, ότι η Κυβέρνηση του Μνημονίου, είναι πέρα για πέρα αποφασισμένη να εξαφανίσει άμεσα και με τον πλέον αυταρχικό και αντιδημοκρατικό τρόπο, ότι απέμεινε από την έννοια της συλλογικής προστασίας των εργαζομένων.
Το νέο θατσερικής έμπνευσης εφεύρημα της Κυβέρνησης για την κατάργηση των συμβάσεων σε κάθε εργασιακό χώρο και σε κάθε επιχείρηση, είναι να καλούνται ατομικά οι εργαζόμενοι από τον εργοδότη, ώστε να υπογράψουν με το πιστόλι στον κρόταφο όση μείωση μισθού τους απαιτήσει και στη συνέχεια, αφού συμπληρωθεί το 51% των ατομικών εκβιασμών, αυτό να βαφτίζεται συλλογική σύμβαση εργασίας.
Αφού η μνημονιακή πολιτική κατεδάφισης της χώρας και της κοινωνίας έχει οδηγήσει πάνω από 1,5 εκατ. ανθρώπους στη χωματερή της ανεργίας, και αφού οριστικοποιήθηκε το νέο πετσόκομμα των συντάξεων, από σήμερα και με συνοπτικές πλέον διαδικασίες καθιερώνεται για το ξένο και εγχώριο ιδιωτικό κεφάλαιο ο ατομικός μισθός της φτώχειας και της εξαθλίωσης, γενικεύεται το μοντέλο της πάμφθηνης και ευέλικτης εργασίας και δημιουργείται μια νέα εργατική τάξη με όρους διαβίωσης που αντιστοιχούν στις αρχές του περασμένου αιώνα.
Απέναντι σε αυτή το συντελούμενο εργασιακό και κοινωνικό ολοκαύτωμα, η μοναδική και ταυτόχρονα ρεαλιστική διέξοδος σε όφελος των εργαζομένων και του λαού είναι η πάση θυσία ανατροπή του συνόλου των αδιεξόδων νεοφιλελεύθερων πολιτικών που μας έχουν επιβάλλει Κυβέρνηση και Τρόικα και οι οποίες κινούνται στο φαύλο κύκλο των συνεχών μνημονιακών υφεσιακών μέτρων, των τοκογλυφικών δανείων και των ατέρμονων εκβιασμών για την εκταμίευση των δόσεων.
Είναι ανάγκη, το φθινόπωρο αυτό, να γίνει το φθινόπωρο της οριστικής ανατροπής και της διεξόδου για τους εργαζόμενους και το λαό, από τη θανατηφόρα μέγγενη της Κυβέρνησης, της Τρόικας και των δανειστών.
Οι πλειοψηφικές ηγεσίες των κορυφαίων συνδικαλιστικών οργανώσεων δεν μπορούν πια να κινούνται μεταξύ αμηχανίας, ακινησίας και φραστικής καταδίκης. Χρειάζεται έκτακτο σχέδιο οργάνωσης και συντονισμού των εργατικών και κοινωνικών αγώνων που είναι μπροστά μας, όπου μαζί με την κοινωνία και τους πολίτες που καθημερινά φτωχοποιούνται με βίαιο τρόπο, να θέσουν τις προϋποθέσεις της ανατροπής των πολιτικών αυτών και να δρομολογήσουν προοδευτικές εξελίξεις σε όφελος του λαού.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ ΑΔΙΕΞΟΔΩΝ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΦΡΑΣΤΩΝ ΤΟΥΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]