ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


Πρόσκληση
του Δ.Σ της Β΄ ΕΛΜΕ Δυτικής Αθήνας
(Αιγάλεω, Χαϊδάρι, Αγ. Βαρβάρα)

 Η νέα σχολική χρονιά βρήκε την εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς σε ακόμη χειρότερη κατάσταση από πέρσι. Η πολιτική που έφερε το ΜΝΗΜΟΝΙΟ και  το Μεσοπρόθεσμο των ΔΝΤ και της Ε.Ε. επιβάλλει μια διαρκή λιτότητα που περιλαμβάνει:
·         Δραματική περικοπή των μισθών και των ημερομισθίων καθώς και δραστική περικοπή των ήδη ισχνών επιδομάτων μας
·         Το αναμενόμενο νέο μισθολόγιο σφαγείο για την πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων, θα συνδέσει τους πενιχρούς μισθούς που θα καθιερώσει με την αξιολόγηση – πειθάρχησή μας.
  • το «νέο» σχολείο της αγοράς και η είσοδος των χορηγών στην εκπαίδευση είναι προ των πυλών. Με τον Διευθυντή manager πρόθυμο να εφαρμόσει το νέο αυταρχικό  πλαίσιο λειτουργίας των σχολικών μονάδων και την απαξίωση του συλλόγου διδασκόντων.
  • Οι διορισμοί φέτος στην εκπαίδευση ήταν ελάχιστοι περίπου 600 συνολικά στην Α΄θμια και Β΄θμια, όταν πέρυσι είχαν γίνει 2500 και οι συνταξιοδοτήσεις στη διετία υπερβαίνουν τις 17.500.
  • Οι δυσβάστακτοι φόροι για τους εργαζόμενους, με την μείωση του αφορολόγητου και τις φορομπηχτικές εισφορές στα ακίνητα μας έφεραν σε απόγνωση.
  • Η εκπαίδευση υποχρηματοδοτείται  και η δραστική περικοπή των λειτουργικών δαπανών υποβαθμίζει το παιδαγωγικό έργο που συντελείται στα σχολεία.
  • Οι συγχωνεύσεις - καταργήσεις σχολείων που η κυβέρνηση εφάρμοσε βρίσκει τα σχολεία φέτος με περισσότερους μαθητές ανά τμήμα, με λιγότερους δασκάλους και καθηγητές και με πολλούς  μαθητές της επαρχίας να διανύουν μεγάλες αποστάσεις καθημερινά για να πάνε στο σχολείο τους.
  • Τα σχολικά βιβλία δεν τυπώθηκαν φέτος και αυτό δεν οφείλεται σε λάθος κάποιου υπαλλήλου αλλά στην πολιτική της κυβέρνησης που κατάργησε τον ΟΕΔΒ προετοιμάζοντας το έδαφος για την εκχώρηση της εκτύπωσης των βιβλίων στους ιδιώτες με ανάθεση.
  • Το νέο πλαίσιο νόμου για τα ΑΕΙ βάζει την ταφόπλακα στη δημόσια και δωρεάν τριτοβάθμια εκπαίδευση, την ιδιωτικοποιεί και υποβαθμίζει τα πτυχία με την κατάργηση των τμημάτων.

Συναδέλφισες - Συνάδελφοι
Η επίθεση που δεχόμαστε είναι συνολική , αφορά όλη την κοινωνία, όλη την εργαζόμενη πλειοψηφία. Η απαξίωση των δημόσιων αγαθών (παιδεία, υγεία, κοινωνική ασφάλιση), η ιδιωτικοποίηση δημοσίων υπηρεσιών, το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, η επιβολή ενός νέου κοινωνικού μεσαίωνα στα εργασιακά, ασφαλιστικά, κοινωνικά δικαιώματα επιδιώκεται να ισοπεδώσει ότι κατακτήθηκε με χρόνια αγώνων. Άρα και η απάντηση που θα δοθεί πρέπει να είναι συνολική, συλλογική και άμεση.

Οι εργαζόμενοι του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα πρέπει να ενωθούν σε ένα κοινό μέτωπο Παιδείας – Εργασίας – Υγείας. Ο συντονισμός όλων των εργαζομένων από τα κάτω , μέσα από γενικές συνελεύσεις, επιτροπές αγώνα σε κάθε σύλλογο, σε κάθε πρωτοβάθμιο όργανο είναι απαραίτητος.
Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ συστρατευόμενο στην παραπάνω λογική σας καλεί να συμμετάσχετε στην  εκδήλωση της Λαϊκής  Συνέλευσης  Αιγάλεω την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου στις 7.30 μ.μ  στην πλατεία Εσταυρωμένου με θέμα: «Η Παιδεία στην εποχή του Μνημονίου»

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Για το Δ.Σ

   Ο Πρόεδρος                                                  Ο Γ. Γραμματέας
Ποταμιάνος Γιάννης                                         Κορδής Νεκτάριος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]