ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΑΠΛΑ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ,
ΕΠΕΙΔΗ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ

Η εκρηκτική αύξηση της ανεργίας σε συνδυασμό με τη διάλυση όλων των κοινωνικών δομών και πολιτικών κοινωνικής πρόνοιας, μας οδηγεί σε κοινωνικό ολοκαύτωμα στέλνοντας χιλιάδες εργαζόμενους στην κοινωνική εξαθλίωση.
Το ποσοστό Ανεργίας στο τέλος του 2012 θα φτάσει το 30% και σε αριθμό τους 1.500.000 εκατομμύρια ανέργους, οι Άνεργοι ουσιαστικά θα είναι περισσότεροι από τους εργαζόμενους.
Το σύνολο των Ανέργων στην Ευρώπη θα ξεπεράσει τα 24 εκατομμύρια ανέργους.
Η εργασία εδώ δεν θα εξαφανιστεί μόνο ως βιοποριστική δραστηριότητα αλλά εξαφανίζεται και ως αξία που θα σημαδέψει τις επόμενες γενιές.
Στην Ελλάδα 500.000 πολίτες ζουν ανάμεσα σε νοικοκυριά που δεν εργάζεται κανένας. Για 85.000 ζευγάρια δεν έχει δουλειά ούτε ο ένας ούτε ο άλλος.
Τα τελευταία 2 χρόνια χάθηκαν πάνω από 350.000 θέσεις εργασίας και ο αριθμός των ανέργων διπλασιάστηκε από τον αντίστοιχο μήνα του 2009.
Έχουμε το χαμηλότερο δείκτη προστασίας των ανέργων. Από τους 800.000 εγγεγραμμένους άνεργους μόνο στους 188.092 καταβάλλεται το σχετικό επίδομα για 12 μήνες.
Η δυναμική αύξηση της ανεργίας παίρνει εκρηκτικά χαρακτηριστικά, αποτελεί συνέχεια των καταστροφικών πολιτικών που ασκούνται και εξελίσσεται σε σοβαρό κοινωνικό ζήτημα για σήμερα και τα επόμενα χρόνια.
Η τρικομματική κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ-ΛΑΟΣ αντιμετωπίζει την ανεξέλεγκτη αύξηση της ανεργίας ως μία επιμέρους λεπτομέρεια, ως μια παράπλευρη απώλεια της κρίσης, ως κάτι μοιραίο για το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ αποδίδεται στην προσωπική αποτυχία κάθε άνεργου.
Η αντιμετώπιση του ίδιου του προβλήματος δεν αποτελεί ούτε καν θέμα συζήτησης των αλλεπάλληλων συνόδων κορυφής και των μετέπειτα πανηγυρισμών, που ακολουθούν από την ελληνική κυβέρνηση, αλλά το χειρότερο είναι ότι, ως πρόβλημα και ως θέμα εξοστρακίζεται από κάθε δημόσιο διάλογο ως μη συμβατό με την νέα αγοραία νεοφιλελεύθερη πραγματικότητα που θέλουν να μας επιβάλουν.
Το Σύνθημα κανείς μόνος του στη κρίση οφείλουμε να το κάνουμε πράξη και να αγκαλιάσει το σύνολο των εργαζομένων με την συγκρότηση μιας ταξικής συλλογικής ταυτότητας βάζοντας φραγμό στο τέρας του ατομικισμού και της ηττοπάθειας.
Καμία ψευδαίσθηση, καμία ανοχή, την ΠΕΜΠΤΗ 15/12 στη πορεία κατά της ανεργίας διεκδικούμε:
Δικαίωμα στην επιβίωση με αξιοπρέπεια
Επίδομα ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις και επέκταση της διάρκειάς του.
Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανέργων και των οικογενειών τους Ελεύθερη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς
Προστασία της κατοικίας από τη μη πληρωμή των στεγαστικών δανείων 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]