ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


Έκθεση Πεπραγμένων του Δ.Σ. της Β′ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής
Για τη Συνδικαλιστική Χρονιά 2010-2011

           
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

          Είναι πολύ δύσκολο να απαριθμήσει κανείς τα γεγονότα που έχουν συμβεί από την υπογραφή του πρώτου Μνημονίου. Βρισκόμαστε μέσα σε μία διαδικασία βίαιης ανατροπής των όσων θεωρούσαμε μέχρι τότε ως δεδομένα. Η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας οδηγείται ταχύτατα στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Η εθνική κυριαρχία της χώρας παραδίνεται στους δανειστές και την τρόικα. Ακόμα και αυτή η κουτσουρεμένη δημοκρατία κουρελιάζεται, με τελευταίο επεισόδιο τη διαμόρφωση της νέας συγκυβέρνησης καθ’ υπόδειξη της τρόικας και του ντόπιου κατεστημένου, ερήμην της θέλησης του λαού και με μοναδικό στόχο την υποταγή των εργαζομένων  στην βάρβαρη πολιτική της λιτότητας, της ανεργίας και της απαξίωσης της εργασίας. Σκοπός αυτής της πολιτικής ήταν και είναι ή αύξηση των κερδών και της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων με παράλληλη μείωση του κόστους εργασίας. Τελικός στόχος της πολιτικής των αλλεπάλληλων μέτρων λιτότητας, των μνημονίων, των μεσοπρόθεσμων και των περικοπών είναι να πληρώσουν το κόστος της κρίσης οι εργαζόμενοι και όχι αυτοί που την προκάλεσαν.
          Όλα τα παραπάνω, δεκαοκτώ μήνες πριν, ανήκαν στη σφαίρα του αδιανόητου. Με την εφαρμογή στη χώρα μας του «δόγματος του σοκ», είναι φανερό ότι το λεγόμενο κοινωνικό συμβόλαιο της μεταπολίτευσης έχει ολοκληρωτικά διαρραγεί και ότι βρισκόμαστε σε μια εντελώς νέα φάση.
          Στις κρίσιμες στιγμές που ζούμε για την εκπαίδευση και την κοινωνία, η κυβέρνηση  θυσιάζει την κοινωνική πλειοψηφία, τις ανάγκες και τα δικαιώματά της, για να αντιμετωπιστεί η κρίση σε βάρος των εργαζομένων. Είναι το αποκορύφωμα της πολιτικής των κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία με τις επιλογές τους. Το δημόσιο χρέος, αποτέλεσμα των τοκογλυφικών δανείων και της διαπλοκής του πολιτικού σκηνικού με τα μεγάλα συμφέροντα που εκτίναξαν τα έξοδα του δημοσίου, χρησιμοποιείται ως πρόσχημα για να διασφαλιστούν τα συμφέροντα που υπαγορεύουν την πολιτική Κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ. Εξάλλου είναι ένα χρέος τοκογλυφικό, πληρωμένο διπλά και τρίδιπλα από τους εργαζόμενους. 
          Τραγικά είναι τα μέτρα που βιώνουμε καθημερινά: περικοπές μισθών, μειώσεις συντάξεων, διάλυση της περίθαλψης και των ασφαλιστικών μας ταμείων, απολύσεις και θεσμοθέτηση εργασιακής εφεδρείας. Συνεχή νέα φορολογικά μέτρα  που θίγουν ιδίως τους εργαζόμενους και την πλειοψηφία του λαού ενώ αφήνουν άθικτη την φοροδιαφυγή κυρίως των μεγάλων επιχειρήσεων και αυτών που κατέχουν τον πλούτο στη χώρα (αύξηση ΦΠΑ στο 23% με αύξηση σημαντικών λαϊκών αγαθών, μεγάλες αυξήσεις στο πετρέλαιο θέρμανσης, έκτακτη φορολογική εισφορά στα δηλωθέντα εισοδήματα αναδρομικά από το 2010, μείωση του ελάχιστου αφορολόγητου των μισθωτών από 12.000 € στις 5.000 €, θεσμοθέτηση σκληρού και άδικου χαρατσιού στα σπίτια  μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ)!
Η επίσημη ανεργία διπλασιάστηκε από 9% το 2009 στο 18,4% το 2011, στους νέους φτάνει στο 45%, με προοπτική να αυξηθεί ακόμη περισσότερο το 2012.   Οι περικοπές των μισθών μειώνουν την αγοραστική αξία του εισοδήματος των εργαζομένων, οι οποίοι περιορίζουν ακόμα και βασικές τους ανάγκες για να επιβιώσουν. Η φτώχεια και η εξαθλίωση κτυπά όλο και περισσότερες ομάδες πληθυσμού. Στα σχολεία παρουσιάζονται ήδη φαινόμενα παιδιών που πεινούν!
Για να γίνουν αποδεκτά τα μέτρα, η κυβέρνηση με τα φιλικά της μεγάλα ΜΜΕ, έχουν εξαπολύσει μια τεράστια προπαγάνδα γεμάτη ψέματα για να ρίξουν τις αιτίες της κρίσης στους εργαζόμενους και όχι στις πολιτικές των κυβερνήσεων  που ασκήθηκαν τις τελευταίες δεκαετίες στη χώρα μας.  «Όλοι μαζί τα φάγαμε», κατά τον Πάγκαλο! Η λογική τους απλή: να φορτωθούν σε όλο το λαό οι επιπτώσεις μιας πολιτικής σκανδάλων, διαφθοράς, χαριστικών παροχών στο μεγάλο κεφάλαιο και κακοδιοίκησης του δημόσιου τομέα από τους εκάστοτε κυβερνώντες. Μάλιστα όποιοι αντιδρούν στην καταστροφική αυτή πολιτική χαρακτηρίζονται από τον ίδιο ως «ένα μείγμα από κομμουνιστές, φασίστες και μ….ες»!
          Με επίμονο τρόπο η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας προσπαθεί να μας πείσει πως «δεν υπάρχει μνημόνιο στην εκπαίδευση». Δυστυχώς όμως τα κείμενα που υπέγραψε η Ελληνική κυβέρνηση με την τρόικα άλλα γράφουν. Η κυβέρνηση υπογράφοντάς τα επικαιροποιημένα μνημόνια «3» και «4» ανέλαβε την ευθύνη απέναντι στην  τρόικα να συστήσει μιαν επιτροπή για να προτείνει λύσεις για την ασφυκτικότερη διαχείριση των ήδη ελάχιστων πόρων που διατίθενται για την εκπαίδευση. Η ελληνική εκπαίδευση τίθεται ουσιαστικά και τυπικά υπό την κηδεμονία της τρόικας, μιας και θα πρέπει το Υπουργείο Παιδείας να υλοποιεί τις προτάσεις της ειδικής ομάδας και αυτό θα ελέγχεται από την τρόικα!! Έτσι πλέον οι αποφάσεις για τη λειτουργία της εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων θα λαμβάνονται με αυστηρώς λογιστικά κριτήρια έχοντας ως δηλωμένο στόχο το «φτηνό σχολείο». Με το «νέο σχολείο της αγοράς» πρέπει να υπάρξει με κάθε τρόπο εξοικονόμηση κόστους, οικονομίες κλίμακας και αναζήτηση των φθηνότερων λύσεων αδιαφορώντας για τις σοβαρές εκπαιδευτικές και κοινωνικές επιπτώσεις.  
          Τις μεγάλες περικοπές άρχισαν ήδη να τις βιώνουν εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές στην καθημερινότητα της λειτουργίας των σχολείων. Μειώθηκαν δραματικά οι επιχορηγήσεις των σχολικών επιτροπών (60%) , με αποτέλεσμα την οικονομική ασφυξία του δημόσιου σχολείου και την αδυναμία του να ανταποκριθεί στις στοιχειώδεις καθημερινές ανάγκες του. Οι γονείς όλο και πιο συχνά καλούνται να συμβάλλουν οικονομικά στην αγορά καθημερινών ειδών πρώτης ανάγκης για τη λειτουργία του σχολείου.  Είναι σίγουρο πως τα σχολεία θα αδυνατούν να αγοράσουν το φυσικό αέριο ή το πετρέλαιο που απαιτείται για τη θέρμανση το χειμώνα, με δεδομένες τις μεγάλες αυξήσεις στις τιμές τους. 
Το υπουργείο Παιδείας προχώρησε στη συγχώνευση 1933 σχολείων, χωρίς κανένα ουσιαστικό διάλογο με τους εκπαιδευτικούς και τις τοπικές κοινωνίες. Οι καταργήσεις και συγχωνεύσεις θα συνεχιστούν και την επόμενη χρονιά (2012).  
         Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε χωρίς βιβλία. Μέχρι τα Χριστούγεννα είναι αμφίβολο αν θα έχει ολοκληρωθεί η αποστολή τους στα σχολεία. Η κυβέρνηση κατάργησε τον ΟΕΔΒ! Οι οικονομικοί περιορισμοί δημιούργησαν αυτό το πρωτοφανές χάος και οι μαθητές διδάσκονται από φωτοτυπίες. 
Το Υπουργείο σχεδιάζει να μετατρέψει τους Δ/ντές των σχολείων σε μάνατζερ που θα ελέγχουν και θα καθορίζουν σχεδόν τα πάντα μέσω της αξιολόγησης. Επιδιώκει να καταργήσει τη συλλογικότητα και το δημοκρατικό τρόπο λήψης των αποφάσεων στους συλλόγους διδασκόντων, να περιορίσει τις αρμοδιότητες του συλλόγου διδασκόντων.  
Όσον αφορά τις εκπαιδευτικές αλλαγές που προωθούνται (νέο σχολείο, νέο λύκειο), αυτές στηρίζονται στη λογική της παροχής αποσπασματικών γνώσεων και δεξιοτήτων, στην εδραίωση των "αξιών” του "σχολείου της αγοράς” και της κατάρτισης, σε συνάφεια με τις αντίστοιχες αντιεκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις του "επιχειρηματικού πανεπιστήμιου”, που προωθούνται με το νέο νόμο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.. Η πολιτική αυτή οδηγεί στην απαξίωση της δημόσιας, δωρεάν παρεχόμενης εκπαίδευσης και, ουσιαστικά, στο άνοιγμά της σε στρατηγικές επενδύσεις κερδοσκοπικών εταιριών.  
Σύμφωνα με έκθεση που παρήγγειλε το Υπουργείο Παιδείας στον ΟΟΣΑ, για όλα τα δεινά της εκπαίδευσης στην Ελλάδα ευθύνονται οι εκπαιδευτικοί και όχι οι εφαρμοζόμενες πολιτικές εδώ και πολλά χρόνια. Είναι χαρακτηριστικό πως στην έκθεση του ΟΟΣΑ προβάλλεται ως πρώτο μέτρο η αύξηση του εργασιακού φόρτου των εκπαιδευτικών μέσω και της αύξησης του ωραρίου των εκπαιδευτικών. Να σημειώσουμε πως οι Έλληνες εκπαιδευτικοί διδάσκουν ακριβώς τόσες ώρες όσος είναι και ο Ευρωπαϊκός μ.ο. (18,4 ώρες/βδομάδα, στοιχεία δικτύου Ευρυδίκη).  
          Με τις καταργήσεις σχολείων, την αύξηση του ανώτατου αριθμού ανά τμήμα και την κατάργηση εκπαιδευτικών υπηρεσιών το Υπουργείο Παιδείας δημιουργεί σε αρκετές περιπτώσεις τεχνητές υπεραριθμίες και επιδιώκει να μετακινήσει υποχρεωτικά εκπαιδευτικούς σε όλη τη χώρα.   Απειλεί τώρα πλέον ευθέως για μετακινήσεις εκπαιδευτικών σε άλλες υπηρεσίες, εργασιακή εφεδρεία και απολύσεις. 
          Το συνολικό ετήσιο καθαρό εισόδημα των εκπαιδευτικών ήδη μειώθηκε κατά 4 μηνιαίους μισθούς (μέχρι τον Οκτώβριο του 2011 σε σχέση με τον Οκτώβριο 2009), αν υπολογίσουμε τις περικοπές, τις νέες κρατήσεις και τους νέους φόρους, δηλ. περίπου 20%.  
          Με το νέο μισθολόγιο στο δημόσιο  έγινε μια πρόσθετη περικοπή 20% στα εισοδήματα των εκπαιδευτικών και συνδέεται πλέον ο μισθός με την παραγωγικότητα, την απόδοση.  Η μισθολογική εξέλιξη πλέον δεν θα είναι για όλους, αλλά μόνο για ένα ποσοστό των εργαζομένων.  Ο μισθός των Ελλήνων εκπαιδευτικών ο οποίος ήταν στο 50% του μ.ο. του μισθού των εκπαιδευτικών στην ευρωζώνη, ήδη έμεινε ο μισός αυτά τα δύο χρόνια.  
        Σήμερα οι εργαζόμενοι  αντιλαμβανόμαστε πως τα αιτήματά μας είναι πολιτικά. Απέναντι στη λαίλαπα που ήρθε και συνεχίζεται οι εργαζόμενοι βροντοφωνάζουμε πως υπάρχει λύση. Υπάρχει άλλη πολιτική! Το χρέος δεν το δημιούργησαν οι εργαζόμενοι. Δεν το αναγνωρίζουμε. Απαιτούμε τη διαγραφή του. Μόνο αν αγωνιστούμε όλοι μαζί στο δρόμο, όπως έδειξαν οι προηγούμενοι μήνες, μπορούμε να επιβάλλουμε να πληρώσουν την κρίση αυτοί που τη δημιούργησαν… Μόνο με τη μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις μπορούμε να σωθούμε από τη νέα φτώχεια που ετοιμάζουν για τους εργαζόμενους σε όλη την Ευρώπη.

1η ΠΕΡΙΟΔΟΣ: ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ Δ.Σ. –ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
          Συναδέλφισσες,συνάδελφοι

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ συγκροτήθηκε σε σώμα στις 23 Δεκεμβρίου 2010 με την παρακάτω σύνθεση:
Πρόεδρος
Κορδής Νεκτάριος
Αντιπρόεδρος
Κανελλόπουλος Νίκος
Γενικός Γραμματέας
Στυλιανουδάκης Ζαχαρίας
Ταμίας
Κορδής Νεκτάριος
Οργανωτικός Γραμματέας
Ποταμιάνος Γιάννης
Μέλος
Κανελλοπούλου Γεωργία
Μέλος
Τωμαδάκης Μπάμπης


            Το μεγάλο θέμα της περιόδου ήταν οι συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων. Στην περιοχή μας η πρόταση του υπουργείου αφορούσε τη συγχώνευση του 1ου και 8ου Γυμνασίου Αιγάλεω και του Εσπερινού Λυκείου Περιστερίου με το Εσπερινό Λύκειο Αιγάλεω. Το Δ.Σ. σε συντονισμό με τους συλλόγους εκπαιδευτικών Π.Ε και τις ενώσεις γονέων πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 17 Φλεβάρη. Έστειλε επιστολές στους Δημάρχους Αιγάλεω, Χαϊδαρίου και Αγίας Βαρβάρας και πραγματοποίησε παραστάσεις στους Δήμους για τις συγχωνεύσεις και  για τα  λειτουργικά προβλήματα των σχολείων της περιοχής. Πετύχαμε και με την παρουσία μας τα δημοτικά συμβούλια Αιγάλεω και Χαϊδαρίου να εκδώσουν ομόφωνα ψηφίσματα κατά των συγχωνεύσεων
Το Δ.Σ. πραγματοποίησε  συνάντηση όλων των αναπληρωτών και ωρομισθίων της περιοχής μας στα γραφεία του ΕΕΕΕΚ Αιγάλεω στις 27 Γενάρη. Πραγματοποίησε παραστάσεις στους προϊσταμένους των γραφείων της περιοχής μας για θέματα που αφορούν τη λειτουργία των σχολικών μονάδων, την καθυστέρηση της πληρωμής των αναπληρωτών και ωρομισθίων  καθώς και για εργασιακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι. Εστάλη επιστολή στους γονείς αλλά και στους συναδέλφους με την προβολή των σοβαρών εκπαιδευτικών θεμάτων. Πραγματοποίησε γλέντι για τους συναδέλφους στην ταβέρνα «Φωλιά» την Παρασκευή 18 Φλεβάρη.
Συμμετείχε στο αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης της ΟΛΜΕ και της ΑΔΕΔΥ. Πήρε μέρος στο εκπαιδευτικό συνέδριο της  ΟΛΜΕ. Συμπαραστάθηκε  με ψηφίσματα στους καθηγητές των ξένων γλωσσών (ζητώντας να συνεχιστεί η παράλληλη διδασκαλία της δεύτερης ξένης γλώσσας), στους 300 μετανάστες απεργούς πείνας ενώ εξέδωσε ανακοίνωση καταγγελίας της αστυνομικής βίας στο συλλαλητήριο της 11ης Μαΐου. Πραγματοποίησε  εκδήλωση με το σύλλογο δασκάλων  στις 12 Μαΐου για την οικονομία και την κρίση χρέους με ομιλητές τους Καζάκη και Βατικιώτη. Στις 9 Μαΐου έγιναν οι εκλογές για την ανάδειξη  αντιπροσώπων στο 15ο συνέδριο της ΟΛΜΕ.
Στις 16-6-2011 έγινε ανασυγκρότηση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ μετά από παραίτηση του προέδρου Κορδή Νεκτάριου στα πλαίσια της συμφωνίας για  εναλλαγή στη θέση του προέδρου ανάμεσα στις παρατάξεις Αγωνιστική Συνεργασία και Αγωνιστική Παρέμβαση . Η σύνθεση του Δ.Σ. που προέκυψε παρατίθεται παρακάτω:

Πρόεδρος
Ποταμιάνος Γιάννης
Αντιπρόεδρος
Κανελλόπουλος Νίκος
Γενικός Γραμματέας
Κορδής Νεκτάριος
Ταμίας
Στυλιανουδάκης Ζαχαρίας
Οργανωτικός Γραμματέας
Κανελλοπούλου Γωγώ
Μέλος
Μοσχούδης Άγγελος
Μέλος
Τωμαδάκης Μπάμπης

Εκδώσαμε ανακοίνωση για την επιλογή των διευθυντών σχολικών μονάδων ενώ διαμαρτυρηθήκαμε με επιστολές για τη συμμετοχή εκπροσώπων της «ΕΛΤΕΕ» στις ΔΕΠ Αιγάλεω και Χαϊδαρίου. 
2Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ: Η ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ
Στις 7-9-2011  παραιτήθηκε το μέλος του Δ.Σ. Τωμαδάκης Μπάμπης και αντικαταστάθηκε από τον Καπενή Σάκη. Το Δ.Σ. πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στο Διευθυντή Β/θμιας Εκπ/σης Γ΄ Αθήνας για το εκρηκτικό πρόβλημα της έλλειψης σχολικών βιβλίων, τα κενά εκπαιδευτικών και την υποχρεωτική διάθεση εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Για τα προβλήματα αυτά πραγματοποιήθηκε κοινή κινητοποίηση με δασκάλους και γονείς στις 22 Σεπτέμβρη στο Αιγάλεω. Σχετικά με την επιλογή υποδιευθυντών το Δ.Σ. ζήτησε από το ΠΥΣΔΕ να γίνουν σεβαστές οι προτάσεις των συλλόγων διδασκόντων.
Συμμετείχαμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στα χαράτσια στις 29 Σεπτέμβρη στη ΔΟΥ Αιγάλεω. Στις 7 Οκτώβρη εκδώσαμε ανακοίνωση-καταγγελία για τις καταλήψεις και την απόπειρα ποινικοποίησης τους από την πολιτεία. Πραγματοποιήσαμε κοινή σύσκεψη με τους διευθυντές των σχολείων στις 11 Οκτώβρη για τα προβλήματα των σχολείων και τη συνεργασία με το σωματείο. Δημιουργήσαμε τράπεζα αίματος της Β΄ΕΛΜΕ σε συνεργασία με το νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟ. Συμμετείχαμε στην κινητοποίηση της Ένωσης Γονέων Αιγάλεω για τα θέματα παιδείας και την αποπεράτωση του 4ου Λυκείου Αιγάλεω. Συμμετείχαμε στις εκδηλώσεις των Λαϊκών Συνελεύσεων Αιγάλεω και Χαϊδαρίου για την παιδεία.  
Σχετικά με την αναπλήρωση των ωρών που χάθηκαν λόγω καταλήψεων το Δ.Σ. τόνισε ότι η αναπλήρωση πρέπει να γίνει με παιδαγωγικό τρόπο και με παράταση του διδακτικού έτους, αν χρειαστεί. Πραγματοποιήσαμε παράσταση διαμαρτυρίας στο Δ/ντη Γ΄Αθήνας για την καθυστέρηση στην πληρωμή των εκπ/κων που απασχολήθηκαν στις Πανελλαδικές του Ιουνίου και για τις πιέσεις που ασκούνται σε σχολικές μονάδες για μαθήματα το Σάββατο-αργίες- 8ωρα.Καταγγείλαμε ιδιαίτερα  τις πιέσεις που ασκήθηκαν σε σχολεία που είχαν καταλήψεις να κάνουν μαθήματα την επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου!
Συμμετείχαμε δυναμικά σε όλες τις πανεργατικές απεργίες που πραγματοποιήθηκαν.
Τέλος το Δ.Σ. αποφάσισε την πραγματοποίηση της εκλογοαπολογιστικής Γ.Σ. στις 8 Δεκέμβρη και τη διεξαγωγή των εκλογών για την ανάδειξη Δ.Σ. στις 14 Δεκέμβρη. Η συνδρομή των συναδέλφων για τη συνδ. Χρονιά 2011-2012 καθορίστηκε στα 16 ευρώ.
Το Δ.Σ. εκτιμά ότι η δράση του τη χρονιά που πέρασε ήταν προωθητική για τους αγώνες μας στα πλαίσια βέβαια των δύσκολων συνθηκών (κλαδικών και γενικότερα πολιτικών) και πως ανταποκρίθηκε στις ανάγκες των κινητοποιήσεων για τα τοπικά και εκπαιδευτικά προβλήματα με ένα πνεύμα αγωνιστικής διεκδίκησης που πιστεύουμε και ελπίζουμε να συνεχιστεί και με το νέο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ.
Καλούμε τους συναδέλφους να πλαισιώσουν το νέο Δ.Σ. και να μαζικοποιήσουν τους αγώνες του κλάδου που είναι αναγκαίοι, προκειμένου να ανταποκριθούμε στην επερχόμενη λαίλαπα.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΟΤΑΜΙΑΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ                                                                             ΚΟΡΔΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]