ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
(ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ)
Β΄ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Γενάρης 2011
Το μέλλον δε θα ‘ρθει από μονάχο του έτσι νέτο-σκέτο
                                     αν δεν πάρουμε μέτρα κι εμείς.
                    Βλ. Μαγιακόφσκι, Ξελασπώστε το μέλλον
ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ & ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

 Συναδέλφισσες,συνάδελφοι,
          Την ώρα που το κυβερνητικό κατεστημένο ρίχνει τις μάσκες του και η σύμπραξη ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ φέρνει στο κέντρο της πολιτικής πρακτικής την ακροδεξιά του μορφή, εμείς είμαστε στο δύσκολο και αναπόφευκτο σημείο ιστορικών και γενναίων αποφάσεων για το μέλλον μας.

Οι “διαφοροποιήσεις” των μέχρι σήμερα κομμάτων “εξουσίας”, που με τον πιο αριστοτεχνικό τρόπο είχαν πλασαριστεί στην Ελληνική πολιτική πραγματικότητα μέσα από την διαστρέβλωση ακόμα και της καθημερινής μας λογικής, κατέρρευσαν μέσα σε 24 ώρες. Ο αντιδημοκρατικός κυβερνητικός συνασπισμός οδεύει με γοργά βήματα στην αποφλοίωση όλων των δικαιωμάτων των εργαζομένων, καταδικάζοντας ολόκληρο το λαό μας στην πλήρη εξαθλίωση.

Το παγκόσμιο καπιταλιστικό μοντέλο, μέσα στην δομική κρίση του, διατάσσει την καταστροφή των πολιτικών ελευθεριών και γέρνει, μέρα με τη μέρα, επικίνδυνα, προς τον εκφασισμό, διαλύοντας την κοινωνική συνοχή σε ολόκληρο τον κόσμο. Ακόμα και το Φυσικό περιβάλλον που μας φιλοξενεί, λεηλατείται και βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο απειλώντας την ίδια τη ζωή και την ύπαρξή μας.

Είμαστε λοιπόν υποχρεωμένοι να απαντήσουμε στον κυβερνητικό άξονα που διαμορφώθηκε απέναντί μας. Η κοινωνία βρίσκεται στη γωνία. Η παιδεία μαζί με τα υπόλοιπα κοινωνικά αγαθά βρίσκονται υπό πλήρη εξαφάνιση.

Ο συνδικαλισμός των κομμάτων εξουσίας πνίγει την κάθε έννοια της αντιπροσώπευσης και οδηγεί σε μαρασμό τα ίδια τα σωματεία, προτείνοντας είτε λύσεις δήθεν αγωνιστικές χωρίς προετοιμασία, είτε πλειοδοτώντας με προτάσεις εντελώς απολίτικες και αποφλοιωμένες. Οι Γενικές συνελεύσεις απομαζικοποιούνται και το κίνημα των εργαζομένων χάνει έδαφος κάθε μέρα που περνάει.

Υποχρέωσή μας λοιπόν είναι πρώτα απ' όλα το σταμάτημα αυτού του κατήφορου και η αναδιάταξη των δυνάμεων της αντίστασης και της προοπτικής.

Η ενότητα της αριστεράς, ιδιαίτερα στα πρωτοβάθμια σωματεία, δεν είναι απλά μια συνθήκη ανάσχεσης, αλλά παίρνει τα χαρακτηριστικά πολιτικής αναγκαιότητας. Μπορούμε να αντιληφθούμε ότι δεν είναι μόνο αυτά μας ενώνουν πολλά, αλλά και αυτά που μας χωρίζουν μπορούν να γίνουν η δύναμή μας για την αλλαγή της κοινωνίας μας. Μιας πολιτικοποιημένης κοινωνίας που θα και μπορεί να συνδιαλέγεται και να επιλέγει αυτόνομα το μέλλον της.

Ένας άλλος πολιτικός πολιτισμός είναι λοιπόν εφικτός και συνάμα αναγκαίος. Ένας πολιτισμός που θα ενσωματώνει και θα ενισχύει την πραγματική συμμετοχή. Ο πλουραλισμός των ιδεών της αριστεράς μπορεί και πρέπει να αποτελέσει την απαρχή για το πολιτικό μοντέλο του αύριο σε ολόκληρο τον κόσμο, οδηγώντας στην πραγματική συμμετοχή των πολιτών στο κέντρο λήψης των αποφάσεων, βάζοντας ταυτόχρονα τις βάσεις ενός ειλικρινούς και ισχυρού πόλου που μπορεί να απαντήσει στις σημερινές συνθήκες.

Σαν μέλη αυτής της παράταξης, νιώθουμε την ανάγκη και την υποχρέωση να σηκώσουμε αυτή την κραυγή αγωνίας για τη αναγέννηση της πολιτικής που θα δημιουργεί μέσα από τις διαφοροποιήσεις και θα υλοποιεί τις συγκλίσεις μέσω ενός πολιτικού διαλόγου με δημοκρατική ειλικρίνεια.

Πιστεύουμε ότι οι καθηγητές και οι δάσκαλοι έχουν αυτή τη δύναμη να αφουγκραστούν το σήμερα και να το υπερβούν, προτείνοντας μια κοινωνία που θα βασίζεται στον πυλώνα της πραγματικής παιδείας με κοινωνικό και δημοκρατικό περιεχόμενο και σεβασμό στην ανθρώπινη ύπαρξη. Αυτό, είμαστε σίγουροι ότι θα αποδεσμεύσει τις δυνάμεις εκείνες που θα οδηγήσουν την κοινωνία να πάρει την τύχη στα χέρια της και να ονειρευτεί ξανά.

Όταν, λοιπόν, μπαίνει θέμα πια επιβίωσης, όταν καταπατιέται κάθε έννοια δημοκρατίας, όταν στα πάντα κρεμιέται ένα πωλητήριο, όταν η ίδια η κυβέρνηση είναι αντισυνταγματική, όταν η κατάρρευση και η ανέχεια είναι προ των πυλών, τότε η αριστερά οφείλει να συνδιαμορφώσει ένα αγωνιστικό, αριστερό, δημοκρατικό, αντιμνημονιακό – αντικαπιταλιστικό μέτωπο αντίστασης. Να καθορίσει τις κόκκινες γραμμές που θα σώσουν ζωές και συνειδήσεις. Μια τέτοια κίνηση θα απελευθερώσει δυνάμεις και ελπίδες που σήμερα μένουν καθηλωμένες, όπως γίνεται σε πολλές ΕΛΜΕ της χώρας και έχει γίνει και στις εκλογές των αιρετών για το ΠΥΣΔΕ της Γ' Αθήνας.
Μέσα στα πλαίσια αυτά απευθυνόμαστε αρχικά στις παρατάξεις της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ, στο ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ αλλά και σε ανένταχτο αριστερό. Παράλληλα καλούμε κάθε συνάδελφο που θέλει να συμμετέχει σε μια τέτοια συλλογική προσπάθεια αντίστασης και ανατροπής. Σας προσκαλούμε σε μια πρώτη σύσκεψη την ΠΕΜΠΤΗ 19 ΓΕΝΑΡΗ ΣΤΙΣ 20:00 στα γραφεία της Β΄ΕΛΜΕ (Μοσχονησίων 23 Αιγάλεω).
Συνάδελφισσες,συνάδελφοι
σ’ αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς που θέλει ν’ αντισταθεί. Σας καλούμε όλοι μαζί να βάλουμε πλάτη για να ξελασπώσουμε το παρόν και το μέλλον μας…
Είναι στο χέρι μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]