ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


Μήνυμα του αιρετού Κορδή Νεκτάριου προς τους συναδέλφους

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Από το  Γενάρη του 2012 αναλαμβάνω  αιρετός στο ΠΥΣΔΕ της Γ΄Αθήνας  εκπροσωπώντας τη ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ  ΓΙΑ ΜΙΑ  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ- ΓΙΑ  ΕΝΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟ  ΑΙΡΕΤΟ  ΣΤΟ  ΠΥΣΔΕ  Γ΄ ΑΘΗΝΑΣ Έχοντας πλήρη συναίσθηση του χρέους μας απέναντί σας θα συνεχίσουμε, όπως κάναμε και τα προηγούμενα χρόνια, να είμαστε δίπλα σας υπερασπίζοντας την αξιοπρέπεια, τα δικαιώματα και τα δίκαια αιτήματά σας, λειτουργώντας με τις αρχές της διαφάνειας, της αξιοκρατίας, της ισονομίας και της ίσης αντιμετώπισης.
Δεσμευόμαστε να υπερασπιζόμαστε τα εργασιακά δικαιώματά σας και να λειτουργούμε ως αιρετοί όλων ανεξαιρέτως των συναδέλφων μακριά από κηδεμονίες και κομματικές εξαρτήσεις.
Μπροστά στη βάρβαρη επίθεση που δεχόμαστε από την κυβέρνηση με στόχο την ανατροπή των εργασιακών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων  καθώς και τη λεηλασία του εισοδήματός μας, δηλώνουμε ότι θα είμαστε παρόντες στους αγώνες μέσα στο ΠΥΣΔΕ, αλλά και έξω από αυτό, μέσα από τα συνδικαλιστικά μας όργανα και τους συλλόγους διδασκόντων των σχολείων μας. Χρέος μας είναι να συνδέσουμε το εκπαιδευτικό κίνημα με τον ευρύτερο κοινωνικό και πολιτικό αγώνα για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Ο θεσμός των Αιρετών μελών των Υπηρεσιακών Συμβουλίων είναι μια σημαντική κατάκτηση των εργαζομένων, με την απαραίτητη προϋπόθεση ότι οι Αιρετοί εκπρόσωποί τους υπερασπίζονται τα δικαιώματα τους αποτρέποντας αδικίες σε βάρος τους, υπηρετούν τις θέσεις του κλάδου τους και συνεργάζονται στενά με τις συνδικαλιστικές τους οργανώσεις.
Οι αιρετοί μας
·                     Μπορούν να επιβάλουν στην πράξη, κόντρα σε εγκυκλίους, λύσεις υπέρ των συναδέλφων τους.
·                     Οφείλουν να δίνουν καθημερινούς και πολυδιάστατους αγώνες μέσα στα Συμβούλια, για να υπερασπίζονται την αξιοπρέπεια, τα δικαιώματα και τα δίκαια αιτήματα των καθηγητών, τη διαφάνεια, την αξιοκρατία, την αντικειμενικότητα, την ευθυκρισία και την ανεξαρτησία των Υπηρεσιακών Συμβουλίων από τον Κυβερνητικό έλεγχο.
·                     Έχουν υποχρέωση να ελέγχουν και εν τέλει να καταγγέλλουν τις τυχόν αυθαιρεσίες και τις παράνομες ενέργειες της διοίκησης και των πολιτικών προϊσταμένων της, οι οποίοι όταν αυθαιρετούν καλλιεργούν ένα εκτεταμένο δίκτυο πελατειακών σχέσεων, το οποίο δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην εκπαιδευτική διαδικασία. Μέσα στα πλαίσια αυτά είναι απαραίτητη η ενημέρωση του αιρετού από τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ, αλλά και η βοήθεια του κάθε συναδέλφου που γνωρίζει τα ιδιαίτερα προβλήματα της κάθε σχολικής μονάδας.
·                     Δεν πρέπει να διαπλέκονται με την Κυβερνητική – Κομματική εξουσία, γιατί η διαπλοκή τους αφαιρεί κάθε δυνατότητα αποστασιοποίησης και ανεξάρτητης έκφρασης.
·                     Οφείλουν να είναι δίπλα στους μαχόμενους καθηγητές, στους συλλόγους των καθηγητών και στα συνδικαλιστικά τους όργανα και να λειτουργούν σύμφωνα με τις αποφάσεις του κλάδου.
·                     Σέβονται τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων και είναι άµεσα ανακλητοί από τις παρατάξεις που τους εξέλεξαν.
Η ενημέρωση και η βοήθεια στο συνάδελφο για να διεκδικήσει ό,τι του ανήκει είναι υποχρέωση του Αιρετού και όχι ψηφοθηρική εξυπηρέτηση. Πρώτο μέλημα η υπεράσπιση της οργανικότητας ΟΛΩΝ των συναδέλφων,  με τον κίνδυνο της εφεδρείας να καραδοκεί…
                                                             ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΚΟΡΔΗΣ κιν.6977513534

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]