ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


Ο.Λ.Μ.Ε.
Ερμού & Κορνάρου 2
ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255
FAX: 210 32 27 382
email: olme@otenet.gr                                                  Αθήνα, 9/1/2012

ΑΠΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Με απύθμενο θράσος και αποποιούμενος τις δικές του ευθύνες, απαντά ο Περιφερειακός Διευθυντής  Εκπαίδευσης Αττικής κ. Κουμέντος στην εξώδικη διαμαρτυρία του ΔΣ της ΟΛΜΕ για τις αποφάσεις που φέρουν την υπογραφή του, προκειμένου να γίνει αναπλήρωση μαθημάτων λόγω των καταλήψεων.
Παρακάμπτοντας τις δικές του ευθύνες για τις αποφάσεις που υπογράφει ο ίδιος και με τις οποίες ουσιαστικά υποχρεώνει τους εκπαιδευτικούς να εργαστούν υπερωρίες (8ωρα), Σάββατα και αργίες, αγνοεί επιδεικτικά τις επιπτώσεις που έχουν αυτές οι αποφάσεις στο εκπαιδευτικό έργο, τα προγράμματα  των μαθητών αλλά και τις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών.
Σε αρκετές  περιπτώσεις σχολείων αυτό γίνεται σε πλήρη αντίθεση με τις προτάσεις των φορέων της σχολικής κοινότητας.
Ο Περιφερειακός Διευθυντής  Εκπαίδευσης Αττικής κ. Κουμέντος δηλώνει με την απάντησή του πως αυτός ουσιαστικά «απλά προεδρεύει». Για όλα τα θέματα μας παραπέμπει να αναζητήσουμε ευθύνες στους προτείνοντες Διευθυντές Εκπαίδευσης.
Να είναι σίγουρος και αυτός και όλη η διοίκηση αλλά και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, η οποία οδηγεί με τις αποφάσεις της σε αντιεκπαιδευτικές διαδικασίες και μετά «δεν γνωρίζει τίποτα για το θέμα», πως θα αναζητηθούν ευθύνες, τουλάχιστον για τις παράτυπες αποφάσεις τους να υποχρεώσουν τους εκπαιδευτικούς να εργαστούν, υπερωρίες, Σάββατα και αργίες χωρίς να έχουν φροντίσει να εξασφαλίσουν τις αναγκαίες για αυτό το σκοπό πιστώσεις, παρότι η πρόβλεψη αυτή είναι υποχρεωτική από την ισχύουσα νομοθεσία και νομολογία και πρέπει να αναφέρεται στις σχετικές αποφάσεις.
Καταδικάζουμε για μια ακόμη φορά τη στάση του Υπουργείου Παιδείας και της διοίκησης να ρίξουν στο καλάθι των αχρήστων τις τεκμηριωμένες προτάσεις της ΟΛΜΕ, ενδιαφερόμενοι μόνο για μια «λογιστική» και τιμωρητική αναπλήρωση μαθημάτων και όχι για την ουσία της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
Παραδίνουμε στην κρίση των συναδέλφων την απαράδεκτη απάντηση του κ. Κουμέντου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]