ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΙΣ 26/9/12

Οι Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις Β΄/θμιας Εκπαίδευσης καταγγέλλουν τη βάρβαρη αστυνομική επέμβαση καταστολής και διάλυσης της προσυγκέντρωσης και πορείας μαθητών των σχολείων του Ζωγράφου στην πλατεία Γαρδένια, την Τετάρτη, 26/9/12 και την καταστολή της απογευματινής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας της ίδιας μέρας.
Οι αστυνομικές δυνάμεις, εντελώς απρόκλητα, χτύπησαν και προπηλάκισαν παιδιά, κυνήγησαν μαθήτριες και μαθητές στα στενά του Ζωγράφου και προχώρησαν σε δεκάδες προσαγωγές, ακόμα και συλλήψεις ανήλικων μαθητών. 
Καταγγέλλουμε, επίσης, τον προπηλακισμό μέλους του Δ.Σ. του Α' Διδασκαλικού Συλλόγου Αθήνας, συναδέλφων εκπαιδευτικών, αλλά και πολιτών που διαμαρτυρήθηκαν για την αστυνομική καταστολή.
Οι Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις εκτιμούν ότι η επιχείρηση καταστολής και τρομοκράτησης των απεργών, της νεολαίας και του λαού στην οποία κατέφυγε η κυβέρνηση με προληπτικές προσαγωγές και διάλυση προσυγκεντρώσεων, αλλά και το χτύπημα της μεγάλης παλλαϊκής απεργιακής πορείας με χημικά και συλλήψεις, έπεσε στο κενό. Ο λαός κατέκλυσε και πάλι δρόμους και πλατείες αναχαιτίζοντας το όργιο καταστολής, σε μια μεγαλειώδη κινητοποίηση - ορόσημο μιας μεγάλης κοινωνικής αντεπίθεσης - με στόχο την ανατροπή των βάρβαρων αντιλαϊκών πολιτικών.

Απαιτούμε να σταματήσει τώρα η δίωξη σε βάρος των μαθητών και όλων όσων διώκονται με κατασκευασμένες κατηγορίες.

Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τα παιδιά μας, τους μαθητές μας και το αναφαίρετο δικαίωμά τους να διαδηλώνουν και να διεκδικούν συλλογικά τα δικαιώματά τους.

 Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις

28 Σεπτεμβρίου 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]