ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


ΘΕΜΑ: ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΩΡΑΡΙΟΥ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
   Σε συνέχεια του προηγούμενου ενημερωτικού  και μετά τις τοποθετήσεις σε λειτουργικά κενά β΄φάσης, τροποποιήσεις τοποθετήσεων και εσωτερικές αποσπάσεις, απομένει η πολύ κρίσιμη και σημαντική διαδικασία της συμπλήρωσης ωραρίου των εκπαιδευτικών σε άλλα σχολεία. Η θέση μας ήταν ξεκάθαρη:  να δημοσιευτούν τα υπόλοιπα κενά για συμπλήρωση ωραρίου και να δοθεί ή δυνατότητα στους συναδέλφους που επιθυμούν να καταθέσουν αίτηση συμπλήρωσης ωραρίου σε κάποια σχολική μονάδα. Θεωρούμε ότι η διαδικασία αυτή είναι η μοναδική που εξασφαλίζει τα απαραίτητα κριτήρια και τη διαφάνεια στη συμπλήρωση ωραρίου. Με τη θέση αυτή συντάχτηκαν και οι δύο αιρετοί του κλάδου.
   Δυστυχώς η διοίκηση επέλεξε μια διαδικασία που  θα δημιουργήσει αρκετά και σοβαρά προβλήματα.  Μέσα από συνοπτικές διαδικασίες τα κενά δεν θα δημοσιοποιηθούν, οι συνάδελφοι δεν θα κάνουν αίτηση και η συμπλήρωση θα γίνει με ευθύνη του ΠΥΣΔΕ!!! Ως αιρετός του κλάδου, καταγγέλλω τη διαδικασία αυτή. Ωστόσο, δεν θα αποχωρήσω από τη συνεδρίαση, αλλά θα παραμείνω για να ελέγξω την όλη πορεία της διαδικασίας.
   Υπενθυμίζω ότι από την αρχή της χρονιάς πάνω από 100 συνάδελφοι, διατέθηκαν στην Πρωτοβάθμια, οι περισσότεροι με υποχρεωτική διάθεση. Μάλιστα αρκετοί από αυτούς, πιέζονται να εργαστούν 21 ώρες, χωρίς ανάλογη μείωση με τα έτη υπηρεσίας! Παράλληλα υπάρχουν συνάδελφοι που καλούνται να εργαστούν σε 4 (ή και περισσότερα;) δημοτικά σχολεία, υλοποιώντας απόλυτα το νέο μοντέλο του εκπαιδευτικού – λάστιχο!!! Όσον αφορά τον περίφημο «προγραμματισμό» είναι χαρακτηριστικό ότι διατέθηκαν εκπαιδευτικοί ΠΕ6 στην πρωτοβάθμια τη στιγμή που το ΠΥΣΔΕ Γ΄ Αθήνας εξακολουθεί να έχει κενά στη συγκεκριμένη ειδικότητα! Την ίδια στιγμή, υπάρχουν σχολεία που καλούνται να λειτουργήσουν με τμήματα 28-29 μαθητών! Παράλληλα τα σχολεία της Ειδικής Αγωγής δεν μπορούν να λειτουργήσουν λόγω προβλημάτων στη μεταφορά μαθητών και ανυπαρξίας εκπαιδευτικού προσωπικού! Έτσι 180 περίπου μαθητές 10 μέρες μετά την έναρξη των μαθημάτων, παραμένουν στο σπίτι τους!
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
   Είναι σαφές ότι οι μνημονιακές πολιτικές, με πρόσχημα την «εξοικονόμηση» πόρων, διαλύουν καθημερινά τη Δημόσια Παιδεία. Τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών ανατρέπονται, οι μαθητές στοιβάζονται σε υπερμεγέθη τμήματα ή πολύ απλά παραμένουν σπίτι τους! Έτσι το σχολείο αποψιλώνεται από εκείνες τις εκπαιδευτικές υπηρεσίες που θα μπορούσαν να προωθήσουν την ποιότητα και την ισότητα στη μόρφωση. Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να ανατρέψουμε αυτήν την πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ, που καταστρέφει το δημόσιο σχολείο, εξοντώνει τους εκπαιδευτικούς και παράλληλα οδηγεί σε ανθρωπιστική κρίση ολόκληρη την κοινωνία. Απαιτούμε να σταματήσουν τώρα οι περικοπές στην παιδεία. Απαιτούμε τη ουσιαστική και πολύπλευρη στήριξη του εκπαιδευτικού και του έργου του.
ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΚΟΡΔΗΣ  ΑΙΡΕΤΟΣ ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ Γ΄ΑΘΗΝΑΣ
ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
Κιν. 6977513534 – nekordis@yahoo.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]