ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


ΘΕΜΑ: ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
   Το βράδυ της 1ης Οκτώβρη το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να παρουσιάσει στο διαδίκτυο «ερωτηματολόγιο για την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου και του έργου των εκπαιδευτικών»  Ξεκινά με  μια πληθώρα «αθώων» ερωτημάτων για τη βελτίωση του εκπαιδευτικού συστήματος, στη συνέχεια όμως μπαίνει στην ουσία με ερωτήματα όπως «σε ποιο βαθμό θεωρείται ότι  η αξιολόγηση πρέπει να συνδέεται με τη μισθολογική εξέλιξη και την προαγωγή των εκπαιδευτικών» (που είναι ο στόχος της αξιολόγησης) ώστε να παραπλανούν τους συναδέλφους, χρησιμοποιώντας επιλεκτικά τη συμμετοχική διαδικασία και την ελεύθερη έκφραση. Είναι σίγουρο ότι το υπουργείο θα «αξιοποιήσει» την όποια συμμετοχή μας θεωρώντας ότι έτσι η εκπαιδευτική κοινότητα  εκφράζει το ενδιαφέρον της για ένα σωστό και δίκαιο σύστημα αξιολόγησης! Παράλληλα χρησιμοποιείται η «ανωνυμία» και οι «κλειδάριθμοι» σε μια διαδικασία που δε γίνεται στα σχολεία για να νομιμοποιήσει σκέψεις και ενέργειες που στρέφονται κατά του συνδικάτου, των συλλογικών  αποφάσεων αλλά και του συνόλου των συναδέλφων.  
   Είναι τουλάχιστον υποκριτικό το ενδιαφέρον κάποιων για τη βελτίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, τη στιγμή που εδώ και 2,5 χρόνια διαλύουν με κάθε τρόπο το δημόσιο σχολείο και εξαθλιώνουν τους εκπαιδευτικούς! Μην ξεχνάμε ότι με το ν.4024/11 το πλαίσιο της αξιολόγησης έχει ήδη ψηφιστεί! Έτσι ο εκπαιδευτικός αυτός θα αξιολογηθεί για να απορριφθεί. Είναι χαρακτηριστικό ότι από το βαθμό Γ΄ στο βαθμό Β΄ θα προάγεται το 60% περίπου των κρινόμενων υπαλλήλων. Με απλά λόγια ακόμα και αν όλοι οι κρινόμενοι με βαθμό Γ΄ αξιολογηθούν θετικά, μόνο οι 6 στους 10 θα προαχθούν στο βαθμό Β΄!

  Ακολουθώντας συνεπώς τη θέση της ΟΛΜΕ (που επισυνάπτεται),τις θέσεις πολλών ΕΛΜΕ και συλλόγων διδασκόντων καλούνται οι συνάδελφοι να αδιαφορήσουν εντελώς και να μη συμπληρώσει κανείς το ερωτηματολόγιο, που έχει ως μοναδικό στόχο να παρουσιάσει την αξιολόγηση ως προϊόν συναίνεσης  των εκπαιδευτικών .

 ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΚΟΡΔΗΣ  ΑΙΡΕΤΟΣ ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ Γ΄ΑΘΗΝΑΣ
                        ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
                                                 Κιν. 6977513534 – nekordis@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]