ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


Καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Καλλιθέας
Σχετικά με την επίθεση της Χρυσής Αυγής σε μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και πολίτες κατά τη διάρκεια της σχολικής παρέλασης της 25ης Μαρτίου στην Καλλιθέα και τη στάση της Αστυνομίας.
Όταν δεκάδες πολίτες και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ φωνάζαμε τα συνθήματα «ψωμί, παιδεία, ελευθερία, εθνική ανεξαρτησία» και «το ΟΧΙ των λαών ήταν η αρχή, εμπρός λαέ για την ανατροπή», οι καθεστωτικές δυνάμεις των Χρυσαυγιτών πήραν τη θέση τους:
Μια χούφτα Χρυσαυγίτες ήρθαν στην παρέλαση για να τραμπουκίσουν. Η πατρίδα γι αυτούς είναι ένα σύνθημα κενού περιεχομένου, για μαζική κατανάλωση, που χρησιμοποιείται για να υποκλέψουν τις ψήφους ενός λαού που ταπεινώνεται καθημερινά. Στα χέρια τους η ελληνική σημαία, αντί για σύμβολο αντίστασης στους ισχυρούς, είναι κοντάρι για να χτυπούν φτωχούς μετανάστες και όσους αγωνίζονται.
Ο ελληνικός λαός, σε όλες τις στιγμές που σήκωνε κεφάλι, –τέτοια στιγμή ζούμε και σήμερα-, αξιολογώντας τις πρακτικές των φασιστικών συμμοριών τους έδωσε διάφορους χαρακτηρισμούς: «Προδότες», «ταγματασφαλίτες», «δοσίλογους», «γερμανοτσολιάδες», κ.ά. Αυτοί, οι ιδεολογικοί απόγονοι των Χουντικών που ξεπούλησαν την Κύπρο το 1974, όπως ξεδιάντροπα κάνει σήμερα η τρικομματική κυβέρνηση, είναι ο μόνιμος σύμμαχος του πολιτικού συστήματος που εκτελεί συμβόλαιο διάλυσης της πατρίδας μας. Οι «παλληκαράδες» της Χρυσής Αυγής, μέρα με τη μέρα αποκαλύπτονται στα λαϊκά στρώματα. Εκτονώνουν τη «αντισυστημική» τους δυναμική στους κατατρεγμένους αυτής της χώρας, όπως είναι οι μετανάστες. Παράλληλα, επιτίθενται στις δυνάμεις που επιχειρούν να οργανώσουν την αντίσταση του λαού.
Έντονο προβληματισμό δημιούργησε και η συμπεριφορά της τοπικής Αστυνομίας. Για πρώτη φορά στην Καλλιθέα επιχειρήθηκε να εμποδιστούν πολίτες και οργανώσεις να δώσουν ένα επίκαιρο περιεχόμενο στην εθνική επέτειο, εκφράζοντας αλληλεγγύη και συμπαράσταση στον Κυπριακό λαό που δοκιμάζεται. Μάλιστα, από κάποιους αστυνομικούς ασκήθηκε πρωτοφανής, για τα δεδομένα της Καλλιθέας, βία, σχίζοντας πανό, ενώ ο επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων, χωρίς τα στοιχειώδη προσχήματα, αναπαρήγαγε το γνωστό και κοινότοπο: «ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει για όλα».
Ο ΣΥΡΙΖΑ-EKM αγωνίζεται για την δημοκρατία, την ανεξαρτησία της χώρας μας, για να κάνουμε εμείς, ο λαός, κουμάντο στον τόπο μας. Για μια άλλη Ελλάδα, ζωντανή, δημιουργική, με τον ελληνικό λαό περήφανο, χωρίς τρόικες και μνημόνια. Και σ’ αυτή την Ελλάδα οι νταβατζήδες και το παρακράτος, που πάντα είναι τα στήριγμα των ισχυρών, θα έχουν τη θέση που τους αρμόζει.

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Καλλιθέας
25 Μάρτη 2013 


  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]