ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

των αιρετών του ΚΥΣΔΕ Γρηγόρη Καλομοίρη και Χρήστου Φιρτινίδη,
εκπροσώπων των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων

Καταγγέλλουμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για την απαράδεκτη τακτική της σε ό,τι αφορά τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ.
Συγκεκριμένα, με την ανάληψη των καθηκόντων μας (από τις 24/1/13) θέσαμε στο ΚΥΣΔΕ και στην ηγεσία του Υπ. Παιδείας το αίτημά μας, που αποτελούσε, εξάλλου, και αυτονόητη υποχρέωση της διοίκησης, να συζητηθούν όλες οι αιτήσεις επανεξέτασης για απόσπαση καθώς επίσης και οι εκπρόθεσμες αιτήσεις για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους ή λόγους υγείας.
Στις 26/2/13 η ηγεσία του Υπ. Παιδείας συμφωνεί να συζητηθούν και να γίνουν αποδεκτές οι αιτήσεις των συναδέλφων, με την προϋπόθεση ότι θα μπορεί να καλυφθεί το κενό που θα δημιουργηθεί στο σχολείο στο οποίο καθένας/καθεμιά εργάζεται μέχρι τώρα.
Το επόμενο διάστημα το αρμόδιο Τμήμα Γ΄ της Διεύθυνσης Προσωπικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προχώρησε στην αναγκαία προεργασία, ώστε να είναι διαθέσιμα στο ΚΥΣΔΕ όλα τα δεδομένα. Όμως, «άλλαι αι βουλαί» του υφυπουργού Παιδείας.
Στη Συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ της 13/3/13, στην Ημερήσια Διάταξη της οποίας περιλαμβανόταν ως πρώτο θέμα η εξέταση των αποσπάσεων, ενημερώθηκαν τα μέλη του ότι η πολιτική ηγεσία έχει δώσει εντολή να μη συζητηθεί καμία αίτηση απόσπασης. Στην επιμονή των αιρετών μελών του ΚΥΣΔΕ να συζητηθούν οι αιτήσεις ανεξάρτητα από την εντολή του υφυπουργού Παιδείας, τα υπηρεσιακά στελέχη αρνήθηκαν να καταθέσουν τις αιτήσεις στο ΚΥΣΔΕ και η πλειοψηφία του ΚΥΣΔΕ «συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις» και διέγραψε από την Ημερήσια Διάταξη το σχετικό θέμα.
Συναδέλφισσες/συνάδελφοι,
Θεωρούμε ότι και αυτή η τακτική της ηγεσίας του Υπ. Παιδείας εντάσσεται στον αυταρχικό, αντιδημοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης, που με κεντρική επιλογή την άτεγκτη εφαρμογή της μνημονιακής πολιτικής διατηρεί, ενάμισι μήνα πριν από τη λήξη του διδακτικού έτους, πάνω από 1.500 κενά στα σχολεία της χώρας, και παράλληλα καταδικάζει στην εργασιακή περιπλάνηση και την οικονομική εξαθλίωση χιλιάδες εκπαιδευτικούς.
Με εκτίμηση και συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Γρηγόρης Καλομοίρης,                                                                 Χρήστος Φιρτινίδης,
αιρετό τακτικό μέλος του ΚΥΣΔΕ                                                               αιρετό αναπληρ. μέλος του ΚΥΣΔΕ
(τηλ.: 694 46 04 063, 210 32 37 252,                                           (τηλ.: 697 44 88 454,
ηλ. δ/νση: grikalom@gmail.com)                                             ηλ. δ/νση: firtinidis@gmail.com)
                                                            
Αθήνα, 19-3-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]