ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


http://www.syriza.gr/sites/syriza.gr/files/styles/slide2/public/logo_syriza_ekm_resized_2.jpg

Μια οφειλόμενη απάντηση στη συνδικαλιστική και πολιτική αθλιότητα
του Δ.Σ. της ΔΟΕ


Αιδώς Αργείοι, συκοφάντες και υποκριτές

            Το κάλεσμα των νέων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας του ΣΥΡΙΖΑ σε εκδήλωση με θέμα : ο υποταγμένος συνδικαλισμός και η η ανάγκη για μια αριστερή ΔΟΕ, αξιοποιήθηκε από την μνημονιακή κυβερνητική πλειοψηφία της ΔΟΕ αλλά με πρωτεργάτη το ΠΑΜΕ για να εκδώσουν ανακοίνωση που έχει ως μοναδικό στόχο να διαστρεβλώσει και να συκοφαντήσει τις θέσεις μας, κατηγορώντας μας για οργανωτική διάσπαση αλλά και να εμφανίσει την ΔΟΕ ως ένα ταξικό συνδικάτο. Το Δ.Σ. κάνει σεμινάριο τακτικής για το πως αλλάζουν οι λέξεις νόημα όταν θέλεις να κάνεις πολιτικά παιχνίδια.
            Και ο πλέον αδαής, αν δεν είχε φορέσει τις παρωπίδες της σκοπιμότητας, θα αντιλαμβάνονταν ότι ο τίτλος του καλέσματος αναφέρονταν για μια αριστερή πλειοψηφία στη ΔΟΕ. Άλλωστε μιλάει για ΔΟΕ και όχι άλλο συνδικάτο εκπαιδευτικών.
            Ως νέοι και νέες εκπαιδευτικοί ενός πολιτικού χώρου με ξεκάθαρη θέση για τα ενιαία και αυτόνομα συνδικάτα, κατανοούμε πλήρως τους λόγους που μπροστά στις εκλογές οδήγησαν το ΠΑΜΕ αλλά και τη μνημονιακή πλειοψηφία σ' αυτή τους την ενέργεια. Το ΠΑΜΕ εδώ και καιρό συμπορεύεται με τις ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ, σε μια προσπάθεια  ανακοπής της ανατροπής του πολιτικού σκηνικού που έχει προκαλέσει η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ υποτάσσοντας τη δράση τους στις υπηρεσίες επίτευξης των πολιτικών στόχων των κομμάτων τους.
            Κατανοούμε επίσης την προσπάθεια της κυβερνητικής μνημονιακής πλειοψηφίας της ΔΟΕ και ιδιαίτερα μπροστά στο συνέδριο να παρουσιαστεί για αυτονόητους λόγους με “ταξικό” προσωπείο. Υπάρχουν όμως και τα πεπραγμένα. Αλήθεια πόσο ταξική ήταν η θέση της ΔΟΕ:
  • για το μισθολόγιο (όταν αποπροσανατόλιζε διαδίδοντας ότι οι εκπαιδευτικοί θα πάρουν και αυξήσεις αφού θα μειωθούν οι μισθοί των άλλων
  • απέναντι στις μνημονιακές πολιτικές, όταν σε όλες τις αποφάσεις της εμφανίζονταν η κρίση ως “φυσικό φαινόμενο” και για τις πολιτικές λιτότητας ευθύνονται οι δανειστές και η τρόικα αλλά απέφευγαν οποιαδήποτε αναφορά στην κυβέρνηση
  • στη μετατροπή της λειτουργίας του σχολείου με όρους αγοράς
  • στη πλήρη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και στην ύπαρξη αναπληρωτών ακόμα και πάνω από 10 χρόνια, στην ειδική αγωγή. Θυμήθηκε πριν τις εκλογές να κάνει και κινητοποίηση γι' αυτούς όταν  τους αγνοούσε για χρόνια και δεν τους έδινε καν το λόγο για ενημέρωση στις Γενικές συνελεύσεις του κλάδου.

            Τους επισημαίνουμε ότι δεν δεχόμαστε μαθήματα ταξικού προσανατολισμού των συνδικάτων και ενότητας από αυτούς, που χρόνια τώρα βάζουν πλάτες για να περάσουν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές στην εκπαίδευση από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Δεν δεχόμαστε μαθήματα από αυτούς που απαξίωναν επί σειρά ετών το συνδικαλιστικό κίνημα και οδήγησαν τα πρωτοβάθμια σωματεία  να κάνουν Γενικές Συνελεύσεις με το 1/10 των μελών τους. Δεν δεχόμαστε μαθήματα από τους συνομιλητές και συνδαιτυμόνες της εκάστοτε ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, ακόμα και όταν έπαιρναν τα πιο σκληρά μέτρα για την εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς. Είναι αυτοί που χρόνια τώρα έχουν πάρει διαζύγιο από την υπεράσπιση της Δημόσιας εκπαίδευσης και των εργασιακών, μισθολογικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.
            Δεν δεχόμαστε μαθήματα ενότητας ούτε από τους υποστηρικτές των ξεχωριστών συγκεντρώσεων, αυτών που επέλεξαν σε πολλούς χώρους του ιδιωτικού τομέα την ίδρυση διασπαστικών σωματείων και από αυτούς που ονειρεύονταν τη μετεξέλιξη του ΠΑΜΕ σε ένα ξεχωριστό συνδικάτο αλλά η συγκυρία και οι εργαζόμενοι δεν τους το επέτρεψαν.
Η υποκρισία πράγματι περισσεύει!!!
            Αυτή την υποταγμένη, ρεφορμοστική, διασπαστική και υπονομευτική πορεία της ΔΟΕ, θέλαμε και θέλουμε να την αλλάξουμε.
            Εμείς θα συνεχίσουμε τη μάχη για την ενότητα και την αυτονομία των συνδικάτων,  τον ταξικό προσανατολισμό τους και για αλλαγή των συσχετισμών σ' αυτά, γιατί μόνο μια πλειοψηφική  αριστερά σ΄ αυτά, μπορεί να τα ανασυγκροτήσει και να τα αναπροσανατολίσει.
Καλούμε το Δ.Σ. της ΔΟΕ μετά την αήθη ανακοίνωση εναντίον φυσικών μελών της ,  για λόγους ισότητας  στην πρόσβαση των δομών, που δημιουργήθηκαν και με τις δικές συνδρομές., να γίνει  η διακίνηση  της ανακοίνωσης με τον ίδιο τρόπο και στους ίδιους αποδέκτες, για αποκατάσταση της αλήθειας.



Νομαρχιακή Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]