ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
(ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ)
Β΄ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Συναδέλφισσες,συνάδελφοι,

         Η επίθεση που δεχόμαστε από την κυβέρνηση και την Τρόικα  ξεπουλώντας στους ιδιώτες και τα δημόσια /κοινωνικά αγαθά, μεταξύ αυτών και την Παιδεία, συνεχίζεται με μεγαλύτερη ένταση.  Το νέο «φιλέτο» του αδηφάγου κεφαλαίου σήμερα είναι οι υπηρεσίες του δημοσίου. Το «κράτος των ιδιωτών» για να τους εξυπηρετήσει, είτε παραχωρεί απευθείας κομμάτια της εκπαίδευσης σε ιδιώτες, είτε αργά αλλά σταθερά ωθεί την κοινωνία να στραφεί σ' αυτή την κατεύθυνση διαλύοντας και απαξιώνοντας τη Δημόσια εκπαίδευση. Ταυτόχρονα διαμορφώνει το θεσμικό πλαίσιο για να διευκολύνει τη λειτουργία της με όρους ελεύθερης αγοράς, μετατρέποντας την Παιδεία από δικαίωμα σε εμπόρευμα.
            Σ' αυτό το πλαίσιο εντάσσονται όλες οι αλλαγές που έγιναν στους όρους λειτουργίας και στο ρόλο του σχολείου τα τελευταία χρόνια, αλλαγές που ξεκίνησαν να δρομολογούνται από την απόφαση του ΠΟΕ(1993), τις προτάσεις του ΟΟΣΑ από το 1996 κι εντεύθεν,  την κυβερνητική πολιτική ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αλλά και αυτές που δρομολογούνται σήμερα από τις δύο τρόικες (καταργήσεις και μετατροπές φορέων ΟΕΔΒ-ΟΣΚ, συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολείων, απαξίωση της προσχολικής αγωγής και διάλυση της ειδικής αγωγής, αξιολόγηση-κατηγοριοποίηση των σχολείων, νέο Λύκειο, σχέδιο Αθηνά και Ιδιωτικά κολλέγια).
            Σφοδρή είναι όμως η επίθεση και στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εκπαιδευτικών. Οι εκπαιδευτικοί καλούνται να ζήσουν με 640 ευρώ οι μόνιμοι και 150-250 οι ελαστικά εργαζόμενοι, οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις αυξάνονται συνεχώς ενώ η σταθερή και μόνιμη εργασία υποχωρεί, η ασφάλεια της οργανικής θέσης καταργείται με τη δυνατότητα υποχρεωτικής μετακίνησης, δρομολογείται η αύξηση ωραρίου που θα οδηγήσει στην ανεργία όλους τους αναπληρωτές, ενώ στην ίδια θέση θα βρεθεί και μεγάλος αριθμός μονίμων με όχημα την αξιολόγηση.
            Για να γίνει ευκολότερη η “μεταρρύθμιση” που σχεδιάζουν είναι προϋπόθεση ο φοβισμένος και υποταγμένος εκπαιδευτικός, η απειλή της απόλυσης μέσω της αξιολόγησης.
            Σ' αυτή την  περίοδο της κρίσης και σ' αυτό το τοπίο αλλαγών στην Παιδεία, τα συνδικάτα χρειάζεται να μπουν σε μια πορεία ανασύνταξης, σε μια προσπάθεια μακράς πνοής για να συγκροτήσουν μια νέα ταξική ενότητα της εποχής, διεκδικώντας την ε­πα­ναϊδε­ο­λο­γι­κο­ποίη­ση του συνδικαλιστικού κινήματος.
            Χρειαζόμαστε συνδικάτα ισχυρά ως ταξικό αντίβαρο στην επίθεση που δέχεται η εργατική τάξη. Η ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος είναι επιτακτικά αναγκαία, για τον ταξικό του αναπροσανατολισμό, την αξιακή του επανα­θε­με­λίω­ση, με μαχητικό και αγωνιστικό πρόσημο, με ενισχυμένη τη δημοκρατική και συμμετοχική του λειτουργία,  με συνεκτικό σχεδιασμό για κλιμάκωση και συντονισμό, με πολιτικοποίηση των αιτημάτων τους, αλληλέγγυα,  τη σύνδεση τους με τα κινήματα και τις νέες συλλογικότητες που συγκροτούνται, με αλλαγή συσχετισμών και αριστερή πλειοψηφία. Γι' αυτό το ρεύμα αγωνιζόμαστε και θα συνεχίσουμε στο εσωτερικό των συνδικάτων, αλλά και στο πλάι των κινημάτων που αντιστέκονται.
            Χρέος μας είναι να προσπαθήσουμε να απομακρυνθούν οι παράγοντες πού οξύνουν την κρίση των συνδικάτων και να απελευθερώσουμε τις δυνάμεις εκείνες που θα αναγεννήσουν το συνδικαλιστικό κίνημα.
            Με ρεαλισμό, αποφασιστικότητα και μαχητικότητα πρέπει να συστρατευτούν όλες οι δυνάμεις της Εκπαιδευτικής Ριζοσπαστικής Αριστεράς στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, να ανασυγκροτηθούμε, να προχωρήσουμε ταχύτατα σε ένα νέο τρόπο δουλειάς, να οργανώσουμε τις αντιστάσεις μας στις νεοφιλελεύθερες επιθέσεις, να προβάλλουμε τις δικές μας εναλλακτικές αριστερές λύσεις για την εκπαίδευση και τον εκπαιδευτικό και να δώσουμε μια νέα ώθηση στον αυτόνομο ταξικό συνδικαλισμό. Να παλέψουμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και της κυβέρνησης που τις υπηρετεί. Μέσα στα πλαίσια αυτά καλούνται οι συναδέλφισσες και οι συνάδελφοι σε σύσκεψη την Τρίτη 2 Απρίλη και ώρα 19:00 στα γραφεία της Β΄ ΕΛΜΕ (Μοσχονησίων 23 Αιγάλεω)

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
(ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ)
Β΄ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]