ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]




Ενημέρωση - Καταγγελία  για τις διαδικασίες των
υπηρεσιακών  μεταβολών
των αιρετών του ΚΥΣΔΕ Γρηγόρη Καλομοίρη και Χρήστου Φιρτινίδη,
εκπροσώπων των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο (άρθρ. 4, παρ. 3 του ΠΔ 50/96 και άρθρο 7 του ν.3848/2010) θα έπρεπε μέχρι τις 15/2/2013 να έχουν αποστείλει τα ΠΥΣΔΕ στην αρμόδια Διεύθυνση της Κ.Υ. του Υπ. Παιδείας τους πίνακες κενών οργανικών θέσεων κατά κλάδο και ειδικότητα καθώς και των τυχόν υπεραριθμιών.
Επίσης, θα έπρεπε μέχρι 10/3/13 να έχουν καταρτιστεί οι πίνακες κενών οργανικών θέσεων κατά περιοχή μετάθεσης, κλάδο και ειδικότητα.
Μέχρι σήμερα καμία επίσημη ενημέρωση  για τις διαδικασίες των υπηρεσιακών μεταβολών δεν υπάρχει από την ηγεσία του υπουργείου, με αποτέλεσμα την  συνεχιζόμενη ομηρεία  και παράταση της αγωνίας χιλιάδων  συναδέλφων, παράλληλα με την  εκστρατεία τρομοκράτησης και πειθάρχησης των εκπαιδευτικών,  που προσπαθούν να επιβάλουν οι εντολοδόχοι της τρόικας , κυβερνώντες.
Για τις μεταθέσεις δεν υπάρχει καμία εξέλιξη, και  όπως φαίνεται, πρόθεση της ηγεσίας του υπουργείου είναι να μην σταλεί εγκύκλιος για κενά και πλεονάσματα, αλλά από τη συλλογή των στοιχείων από το survey για τις σχολικές μονάδες, να στείλει το υπουργείο στις διευθύνσεις τα κενά και πλεονάσματα, για τυπική επικύρωση. Η διαδικασία αυτή , καταστρατηγώντας το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, δίνει τη δυνατότητα στην ηγεσία του υπουργείου να «καταγραφούν» τα κενά και πλεονάσματα, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της. Σχεδιασμοί που περιλαμβάνουν νέες συγχωνεύσεις και καταργήσεις  παράλληλα με την κατάργηση οργανικών θέσεων , αύξηση μαθητών ανά τμήμα, αύξηση ωραρίου και υποχρεωτικές υπερωρίες, υποχρεωτικές μετακινήσεις, αύξηση αναθέσεων κ.α.
H χθεσινή εγκύκλιος προς τις Περιφερειακές Διευθύνσεις για την κατάργηση, ουσιαστικά, οργανικών θέσεων με αιτιολογικό την «απόκλιση λειτουργικότητας και οργανικότητας» καταδεικνύει με τον πιο σαφή τόπο την αλήθεια των παραπάνω.
Ακόμη και με την απαράδεκτη αυτή μεθόδευση,  είναι αδύνατο να έχουν επεξεργαστεί τις αιτήσεις και τα κενά πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα ( το νωρίτερο). Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι μέχρι σήμερα δέχονται αιτήσεις για τα μουσικά σχολεία , των μουσικών, η επεξεργασία θα ολοκληρωθεί μετά από τουλάχιστον 20 μέρες, θα πρέπει να συνεδριάσει η καλλιτεχνική επιτροπή και…
Για τις μετατάξεις στην Πρωτοβάθμια, αναμένονταν  και τα κενά από τα δημοτικά της Αττικής, να δοθούν στη Διεύθυνση σπουδών και στη Διεύθυνση  Διοικητικών θεμάτων, να υπογραφεί η σχετική απόφαση για τη δημιουργία οργανικών θέσεων και να κοινοποιηθούν οι θέσεις ανά σχολική μονάδα . Σύμφωνα με πληροφορίες από το αρμόδιο τμήμα  θα δοθεί μια μικρή προθεσμία για τροποποίηση των αιτήσεων, για όσους το επιθυμούν, μετά την κοινοποίηση των θέσεων στις σχολικές μονάδες.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Απαιτούμε  από την  ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας  να στείλει άμεσα την εγκύκλιο καθορισμού κενών και πλεονασμάτων στα ΠΥΣΔΕ,  λαμβάνοντας υπόψη τις προτάσεις της ΟΛΜΕ (Υπόμνημα με τίτλο: «Οι θέσεις της ΟΛΜΕ για τις υπηρεσιακές μεταβολές και το εργασιακό καθεστώς των καθηγητών»:
Η ηγεσία του Υπ. Παιδείας οφείλει να αποδεχτεί το αίτημα της ΟΛΜΕ, όπως επικυρώθηκε από τη Γ.Σ. των Προέδρων, να μην υπάρξει καμία αύξηση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών και να προβλέψει στην παραπάνω εγκύκλιο το ισχύον διδακτικό ωράριο για τον υπολογισμό κενών και πλεονασμάτων.
Απαιτείται, επίσης, εντός των επόμενων ημερών να καθοριστεί σαφές χρονοδιάγραμμα για όλες τις διαδικασίες που πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι 30/6/13 από τις υπηρεσίες του Υπ. Παιδείας και το ΚΥΣΔΕ, και πιο συγκεκριμένα: ειδικές κατηγορίες μεταθέσεων, αμφισβητούμενες περιπτώσεις για τις μεταθέσεις, μεταθέσεις σε Μουσικά, Καλλιτεχνικά, Διαπολιτισμικά και σε σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, μεταθέσεις από μια περιοχή σε άλλη, αμοιβαίες μεταθέσεις,μετατάξεις από Δευτεροβάθμια σε Πρωτοβάθμια, μετατάξεις από κλάδο σε κλάδο στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, μετατάξεις από Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση σε Διοικητικές θέσεις του Υπ. Παιδείας ή άλλων Υπουργείων ή Νομικών προσώπων Δημόσιου Δικαίου, αποσπάσεις σε διοικητικές θέσεις του Υπ. Παιδείας και σε φορείς, αποσπάσεις από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ κ.λπ.
Συναδέλφισσες,συνάδελφοι
Θεωρούμε ότι και αυτή η τακτική της ηγεσίας του Υπ. Παιδείας εντάσσεται στον αυταρχικό, αντιδημοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης, που με κεντρική επιλογή την άτεγκτη εφαρμογή της μνημονιακής πολιτικής διατηρεί, ενάμισι μήνα πριν από τη λήξη του διδακτικού έτους, πάνω από 1.500 κενά στα σχολεία της χώρας, και παράλληλα καταδικάζει στην εργασιακή περιπλάνηση και την οικονομική εξαθλίωση χιλιάδες εκπαιδευτικούς
                           Με εκτίμηση και συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Γρηγόρης Καλομοίρης,                                                                 Χρήστος Φιρτινίδης,
αιρετό τακτικό μέλος του ΚΥΣΔΕ                                                              αιρετό αναπληρ. μέλος του ΚΥΣΔΕ
(τηλ.: 694 46 04 063, 210 32 37 252,                                           (τηλ.: 697 44 88 454,
ηλ. δ/νση: grikalom@gmail.com)                                              ηλ. δ/νση: firtinidis@gmail.com)
                                                            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]