ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

Ο  ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!

   Το τελευταίο διάστημα τα εκπαιδευτικά θέματα βρέθηκαν στο προσκήνιο και απασχόλησαν έντονα την ελληνική κοινωνία. Η αύξηση του ωραρίου και οι υποχρεωτικές μετακινήσεις ήταν η κορυφή στο «παγόβουνο» των μνημονιακών μέτρων, που διαλύουν το δημόσιο σχολείο, περιορίζοντας το δικαίωμα της μόρφωσης για χιλιάδες νέους και νέες. Ακολούθησε η προληπτική επιστράτευση 86000 εκπαιδευτικών, γιατί απλά τόλμησαν να σκεφθούν να απεργήσουν! Αμφισβητήθηκε συνεπώς, το δημοκρατικό δικαίωμα των εκπαιδευτικών αλλά και όλων των εργαζόμενων, να διεκδικούν με απεργία τα δικαιώματά τους. Το δικαίωμα στην εργασία, ενάντια στις απολύσεις χιλιάδων εκπαιδευτικών (μόνιμων και αναπληρωτών). Το δικαίωμα για Δημόσια Δωρεάν Εκπαίδευση, για Δημοκρατία. Το δικαίωμα τελικά, να έχεις δικαιώματα…
   Οι Πανελλαδικές εξετάσεις ολοκληρώθηκαν με επιστρατευμένους καθηγητές, επιφύλαξαν όμως στους μαθητές μας μια οδυνηρή έκπληξη! Πολλά θέματα βρίσκονταν πέρα από τα όρια της λογικής, δημιουργώντας  μια δικαιολογημένη αίσθηση αδικίας και ματαίωσης στους μαθητές μας και παραβιάζοντας ανοιχτά τη συνταγματική αρχή της ισονομίας για τους υποψηφίους. Έτσι ακυρώνεται ουσιαστικά το εκπαιδευτικό έργο, σύμφωνα με τις ισχύουσες παιδαγωγικές και διδακτικές αρχές, πριμοδοτώντας διάφορες μορφές «παραπαιδείας», την κατάργηση της οποίας διακηρύσσει το Υπουργείο Παιδείας! Ελπίζουμε η διαφαινόμενη αποτυχία των μαθητών να απασχολήσει σοβαρά το Υπουργείο και να μην καταφύγει για άλλη μια φορά στη συνηθισμένη λασπολογία περί ανεπάρκειας και φυγοπονίας των «ανεύθυνων» εκπαιδευτικών. Προβάλλει πλέον αναγκαία η  αυτονόμηση της Λυκειακής Βαθμίδας από την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και η μετακίνηση σε ένα σύστημα ελεύθερης πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
   Το κρίσιμο ερώτημα που προκύπτει πλέον είναι το εξής: Σε τι είδους σχολείο θα πάνε τα παιδιά μας το Σεπτέμβρη; Οι δαπάνες για τη δημόσια παιδεία είναι καθηλωμένες στο 2,23% επί του ΑΕΠ. Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι ακυρώνονται οι απαραίτητες υποστηρικτικές δομές. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ενισχυτική Διδασκαλία στα Γυμνάσια ξεκίνησε τη φετινή χρονιά, 15 ημέρες πριν την έναρξη των εξετάσεων! Ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα καθορίστηκε πλέον στους 27, με σοβαρές επιπτώσεις στην παιδαγωγική διαδικασία. Οι γονείς θα κληθούν να πληρώσουν για τη μόρφωση των παιδιών τους τη στιγμή που το δημόσιο σχολείο θα μπορούσε να προσφέρει κρατικό πιστοποιητικό γλωσσομάθειας, πιστοποίηση στους υπολογιστές, ουσιαστική άθληση και ανάλογη καλλιτεχνική παιδεία. Κατανοούμε ότι βασικοί παράγοντες για την επίτευξη αυτών των στόχων είναι η έμπρακτη στήριξη της Πολιτείας και ο παράγοντας άνθρωπος δηλαδή ο εκπαιδευτικός. Οφείλουν όλοι να κατανοήσουν ότι οι επιστρατευμένοι εκπαιδευτικοί παρά την ανέχεια, την απαξίωση και την ανασφάλεια που βιώνουν από τις καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές, θα συνεχίζουν να στηρίζουν- όπως κάνουν εδώ και χρόνια- το Δημόσιο Σχολείο δίνοντας την ψυχή τους για τους μαθητές τους.  
ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΚΟΡΔΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Β΄ΕΛΜΕ ΔΥΤ. ΑΘΗΝΑΣ  
ΕΘΝΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑ 5/6/13

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]