ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

Β΄ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Μοσχονησίων 23 Αιγάλεω Τ.Κ.12242
Τηλ – Fax  5910896                                                                    Αιγάλεω 29/9/2013
  Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
 Ο απεργιακός μας αγώνας μπορεί να έληξε, αλλά οι αιτίες που τον προκάλεσαν δεν εξαλείφθηκαν. Αντίθετα μάλιστα με την επιστροφή μας στα σχολεία, τα προβλήματα αρχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους και ήδη αρκετοί συνάδελφοί μας είναι κυριολεκτικά στον «αέρα» προσπαθώντας να κατοχυρώσουν ωράριο σε κάποιο σχολείο.
 Οι γονείς και οι μαθητές παράλληλα αντιστέκονται στην εφαρμογή του νόμου για το «Νέο» Λύκειο, κατανοώντας ότι αυτό θα αναπαράγει τις ταξικές ανισότητες και θα αυξήσει τη μαθητική διαρροή από το Γενικό και Επαγγελματικό Λύκειο.
 Για να είναι αποτελεσματικός ο αγώνας μας πρέπει να είναι αρραγές το μέτωπο «γονέων-μαθητών- καθηγητών». Ο αγώνας μας συνεχίζεται για:
·                Την επαναλειτουργία των τομέων και  ειδικοτήτων που καταργήθηκαν στα ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ και την επαναπρόσληψη των συναδέλφων μας που βγήκαν σε διαθεσιμότητα.
·                Την μείωση στους 20 των μαθητών στην τάξη, 15 μαθητών στις κατευθύνσεις και την επαναλειτουργία της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης και της Ενισχυτικής διδασκαλίας για τους αδύνατους μαθητές.
·                Την απόσυρση του νόμου για το Νέο Λύκειο.
·                Αύξηση της επιχορήγησης στις σχολικές μονάδες, ώστε να ανταπεξέλθουν στις λειτουργικές τους ανάγκες.
Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων να οργανώσουν και να πάρουν μέρος στις συνελεύσεις των γονέων που θα πραγματοποιηθούν στα σχολεία. Η άμεση συζήτηση – διάλογος σε κάθε σχολείο, σε κάθε σύλλογο διδασκόντων, στην τοπική κοινωνία αποσκοπεί στην ενημέρωση όλων για τα προβλήματα του Δημόσιου Σχολείου. Παράλληλα το ΔΣ σας καλεί να βοηθήσετε αποφασιστικά στην επιτυχία των εκδηλώσεων- συγκεντρώσεων που προγραμματίζονται από τις Ενώσεις Γονέων της περιοχής μας:
·                Πέμπτη 3 Οκτώβρη 10.00π.μ Παρέμβαση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής (Τσόχα 15-17 Αθήνα), 9.00π.μ προσυγκέντρωση στο σταθμό του μετρό στο Αιγάλεω.
·                Τετάρτη 9 Οκτώβρη 6.00μ.μ Συγκεντρώσεις στους τρείς δήμους (Αιγάλεω-Ιερά Οδός και Θηβών, Χαϊδάρι- Παλατάκι, Αγία Βαρβάρα- Αγία Ελεούσα) και πορείες διαμαρτυρίας με κοινό προορισμό την διασταύρωση Ιεράς Οδού και Ελ. Βενιζέλου).
Για το Δ.Σ της ΕΛΜΕ


Ο Πρόεδρος

Κορδής Νεκτάριος




Ο Γεν. Γραμματέας

  Σταθόπουλος Ανδρέας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]