ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

Β΄ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Μοσχονησίων 23 Αιγάλεω Τ.Κ.12242
Τηλ – Fax  5910896                                                                                Αιγάλεω 29/9/2013


Θέμα: Προτάσεις για τους «πλεονάζοντες» εκπαιδευτικούς

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Στις παρούσες συνθήκες, όπου το Υπουργείο Παιδείας προσπαθεί να δημιουργήσει ολικά πλεονάζοντες εκπαιδευτικούς με 0 ώρες με στόχο τις υποχρεωτικές αποσπάσεις             – μετακινήσεις - μετατάξεις εκπαιδευτικών είμαστε ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να υπερασπίσουμε το συλλογικό δικαίωμα να παραμείνουν όλοι οι εκπαιδευτικοί στο ΠΥΣΔΕ που έχουν οργανική ή βρίσκονται στην Διάθεση του ΠΥΣΔΕ Γ΄ ΑΘΗΝΑΣ.
Το ΔΣ της Β΄ ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής απαιτεί οι τοποθετήσεις καθώς και ο υπολογισμός των κενών και των πλεονασμάτων να γίνουν  σύμφωνα με τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων μας και της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης των Προέδρων όλης της χώρας.
Οι προτάσεις μας είναι οι ακόλουθες:
ü  20 μαθητές κατά ανώτατο όριο στην τάξη, 10 μαθητές ανά καθηγητή στα εργαστήρια, διατήρηση των ολιγομελών τμημάτων στα ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ.
ü  Να μη γίνει κατάργηση-συγχώνευση κανενός τμήματος κατεύθυνσης. Θεωρούμε απαράδεκτες τις πιέσεις που ασκούνται για κλείσιμο τμημάτων (Θετικής, κυρίως, κατεύθυνσης), γεγονός που υποχρεώνει τους μαθητές να διασχίζουν Λεωφόρους ταχείας κυκλοφορίας , θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλειά τους.
ü  Να επαναλειτουργήσουν οι καταργημένες υποστηρικτικές δομές του δημόσιου σχολείου (Ενισχυτική διδασκαλία, ΠΔΣ, Βιβλιοθήκες, Τμήματα Ένταξης, Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας).Στο σημείο αυτό τονίζουμε ότι με βάση την 126875/Γ7/ 11-9-13  υπουργική απόφαση στις 757 Σχολικές Βιβλιοθήκες (ΕΠΕΑΕΚ) μπορούν να τοποθετηθούν εκπ/κοι στη Διάθεση του ΠΥΣΔΕ ή για συμπλήρωση ωραρίου. Όλοι κατανοούν ότι δομές αυτές είναι απαραίτητες σήμερα όταν η λαϊκή οικογένεια προσβλέπει στο δημόσιο σχολείο.
ü  Να υπάρξει μέριμνα για συμπλήρωση ωραρίου σε γραμματειακή υποστήριξη που είναι απαραίτητη  για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου.
ü  Για την κάλυψη των λειτουργικών κενών να δοθούν από 8-10 ώρες σε όλους για να μην εμφανίζονται εκπαιδευτικοί με 0 ώρες. Είναι προφανές ότι με τον τρόπο αυτό θα διασφαλίσουμε, σε κάποιο βαθμό, τους εκπαιδευτικούς και σταδιακά θα συμπληρωθούν και οι υπόλοιπες ώρες.
ü  Να γίνουν σεβαστές οι αναθέσεις μαθημάτων σε κάθε περίπτωση.
ü  Να επανέλθουν οι τομείς και ειδικότητες ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ που καταργήθηκαν. Να ανακληθούν οι διαθεσιμότητες.
ü  Δεν αποδεχόμαστε το κλείσιμο των 102 ΕΠΑΣ.
ü  Δεν αποδεχόμαστε την αύξηση ωραρίου που δημιουργεί τεχνητά πλεονάσματα.
ü  Στις ξένες Γλώσσες να εφαρμοστεί η παράλληλη διδασκαλία ανά τμήμα και τα τμήματα με τα επίπεδα.
Οι θέσεις του κλάδου για τον υπολογισμό κενών και πλεονασμάτων είναι απόλυτα δεσμευτικές για τους αιρετούς εκπροσώπους του κλάδου. Ως εκ τούτου, οφείλουν να συνταχθούν με τις θέσεις αυτές και να μη συναινέσουν σε καμιά περίπτωση, στις υποχρεωτικές μετακινήσεις και στη βίαιη αλλαγή των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών.
Καλούμε όλα τα μέλη των ΠΥΣΔΕ να συνταχθούν με τις θέσεις του κλάδου που στηρίζουν το ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ. Σε αντίθετη περίπτωση είναι υπόλογοι απέναντι στον κλάδο. Όσοι αντιμετωπίζουν τους εκπαιδευτικούς ως νούμερα που θα καλύψουν τις αριθμητικές μνημονιακές  δεσμεύσεις δεν έχουν θέση στο εκπαιδευτικό κίνημα.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΔΕΝ «ΠΛΕΟΝΑΖΕΙ»


Για το Δ.Σ της ΕΛΜΕ


Ο Πρόεδρος                                                                                          Ο Γεν. Γραμματέας


Κορδής Νεκτάριος                                                                                   Σταθόπουλος Ανδρέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]