Δημιούργησα αυτό το blog προκειμένου να παρουσιάζω απόψεις και άρθρα , βασικά για τα εκπαιδευτικά θέματα αλλά και όσα άλλα μας απασχολούν. Μια γνώμη, ένα σχόλιο για αυτά που συμβαίνουν. Επίσης θα βρείτε κείμενα άλλων τα οποία με εκφράζουν. Στο blog αυτό θα μπορείτε να βρείτε επίσης πολιτιστικές αναφορές πάνω σε θέματα που μας συγκινούν. Πολιτισμός και εκπαίδευση πάνε μαζί. Περιμένω τα σχόλια σας. Ν.Κ.

Σάββατο, 31 Αυγούστου 2013

Γρηγοράκεια

Γρηγοράκεια
ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!
http://www.youtube.com/watch?v=FLh09U7Oo-A

Α. Τσίπρας: Το καλοκαίρι κατέρρευσε ο διπλός μύθος της κυβέρνησης

Α. Τσίπρας: Το καλοκαίρι κατέρρευσε ο διπλός μύθος της κυβέρνησης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΤο Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κατά τη σημερινή, Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013, προγραμματισμένη συνεδρίασή του, έλαβε απόφαση για κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στο Δημόσιο Τομέα, ενάντια στην πολιτική των διαθεσιμοτήτων και των απολύσεων που υλοποιεί ευλαβικά η Κυβέρνηση, καθοδηγούμενη από την Τρόικα, με στόχο τη διάλυση των Δημοσίων Υπηρεσιών και των δομών του Κοινωνικού Κράτους.
Συγκεκριμένα, το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε παρατεταμένες, πολύμορφες, συγκρουσιακές αγωνιστικές κινητοποιήσεις που περιλαμβάνουν:
1. Εβδομάδα δράσης απεργιακών και αγωνιστικών κινητοποιήσεων, από τη Δευτέρα 16 έως την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013.
2. 48ωρη απεργία σε όλο το Δημόσιο Τομέα, Τετάρτη 18 και Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013. Στην απεργιακή αυτή κινητοποίηση θα επιδιώξουμε, ύστερα από συνεννόηση με τις άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις και τους κοινωνικούς φορείς, με τους οποίους είμαστε σε συνεχή επικοινωνία, να διευρύνουμε τις αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις και με τη δική τους συμμετοχή.
3. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας Δευτέρα 16 έως Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013, καλούμε τις Ομοσπονδίες και τα Σωματεία των εργαζομένων να αποφασίσουν -μέσα από Γενικές Συνελεύσεις- συλλαλητήρια και άλλες μορφές κινητοποιήσεων και να προτείνουν για την παραπέρα πορεία του απεργιακού αγώνα.
4. Την Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2013, θα συνεδριάσει από κοινού, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με τα προεδρεία των Ομοσπονδιών, για εκτίμηση των μέχρι τότε εξελίξεων, προκειμένου να αποφασιστούν τα επόμενα αγωνιστικά και απεργιακά βήματα στην κατεύθυνση κλιμάκωσης του αγώνα διαρκείας,  στο Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. που θα συνέλθει σε συνεδρίαση το Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2013.Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2013

Χρειάστηκαν 32 χρόνια για ένα Copy Paste!!!

Χρειάστηκαν 32 χρόνια για ένα Copy Paste!!!

Picasonidis 40c: Φθινόπωρο Ανατροπής.

Picasonidis 40c: Φθινόπωρο Ανατροπής.: Τούτο το φθινόπωρο θάναι της Ανατροπής ή του Θανάτου. Του δικού μας Φθινόπωρο Ανατροπής.      ΤΕΛΟΣ τα μισόλογα. Φοβίες και παπ...

ΟΛΜΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ;;;
Με το καλημέρα σας, στο ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς, το Υπουργείο Παιδείας κλείνει ακόμα 102 σχολεία, τις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ). Με το νέο νομοσχέδιο που κατέθεσε μόλις χτες (29/8/13) στη Βουλή, οι ΕΠΑΣ δεν μετατρέπονται σε ΕΠΑΛ όπως προέβλεπαν τα προηγούμενα σχέδια νόμου που είχαν δοθεί στη δημοσιότητα τα δύο τελευταία χρόνια. Συγκεκριμένα στο τελικό σχέδιο νόμου, το Υπουργείο Παιδείας πρόσθεσε διάταξη (άρθρο 45, παρ. 4) με την οποία σταματούν οι εγγραφές μαθητών στις ΕΠΑΣ από τη σχολική χρονιά 2013-14 και το Σεπτέμβρη του 2014  τα σχολεία αυτά καταργούνται οριστικά.  Η μόνη δυνατότητα  που αφήνεται στους μαθητές  είναι οι σχολές επαγγελματικής κατάρτισης (ΣΕΚ), που όμως δεν ανήκουν στην τυπική εκπαίδευση αλλά στην μη τυπική, μαζί με τα ΙΕΚ.  Να σημειώσουμε ότι οι ΕΠΑΣ υφίστανται ως σχολικές μονάδες από το 2006, προήλθαν από την μετατροπή των ΤΕΕ (που δημιουργήθηκαν 1998), τα οποία προήλθαν από τις παλιότερες ΤΕΣ (από το 1985).
Η μαζική αυτή  κατάργηση σχολείων στην ΤΕΕ, έρχεται ως συνέχεια των καταργήσεων τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ που έγινε το καλοκαίρι, στις οποίες σπούδαζε το 33% του δυναμικού της ΤΕΕ, (με αποτέλεσμα να τεθούν σε διαθεσιμότητα 2500 εκπαιδευτικοί και πάνω από 20.000 μαθητές να χάσουν τις σπουδές τους) και σε  συνέχεια των πάνω από 2500  καταργήσεων και συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων (σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση) που έγιναν την τελευταία διετία (2011-2013).  
Η επιλογή αυτή θα προκαλέσει σίγουρα νέες μετακινήσεις, υποχρεωτικές μετατάξεις και διαθεσιμότητες προς τις ΣΕΚ και τα ΙΕΚ, δηλαδή έξω από την τυπική εκπαίδευση. 
Και αυτή η εξέλιξη επιβεβαιώνει την γενική κατεύθυνση της εξώθησης του μαθητικού δυναμικού από την εκπαίδευση στην εφήμερη κατάρτιση και κινείται μέσα στα πλαίσια  των ευρύτερων αναδιαρθρώσεων της εκπαίδευσης που εκπορεύονται από ΕΕ - ΟΟΣΑ και προσδένουν πιο έντονα την εκπαίδευση στις ανάγκες των επιχειρήσεων και της αγοράς.
Να λοιπόν ποιος κλείνει, και μάλιστα οριστικά, τα σχολεία.
Απαιτούμε :    
- Καμιά κατάργηση σχολείου.
- Να επανέλθουν οι τομείς και οι ειδικότητες  των ΕΠΑΛ και των ΕΠΑΣ που καταργήθηκαν.
- Καμία διαθεσιμότητα - απόλυση εκπαιδευτικού – Να ανακληθούν οι διαθεσιμότητες εκπαιδευτικών της ΤΕΕ, να καταργηθεί ο ν. 4172/13.  
Αυτή η πολιτική πρέπει να ανατραπεί, πριν διαλύσει τη δημόσια εκπαίδευση στη χώρα μας. 
Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν μαζικά στις Γενικές Συνελεύσεις και τις κινητοποιήσεις του κλάδου καταδικάζοντας αυτή την πολιτική.


Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2013

Είναι τυχαία η καθυστέρηση των αποσπάσεων;

Όπως όλα δείχνουν, οι αποσπάσεις εκτός ΠΥΣΔΕ και ακόμα περισσότερο εντός ΠΥΣΔΕ θα πραγματοποιηθούν με πρωτοφανή καθυστέρηση. Το σχολικό έτος θα ξεκινήσει τη Δευτέρα και χιλιάδες εκπαιδευτικών δεν ξέρουν πού θα βρίσκονται. Και σαν να μην έφτανε αυτό υποχρεώνονται να παρουσιαστούν στο σχολείο της οργανικής τους θέσης. Καταλαβαίνετε όλοι τι σημαίνει αυτό για τον εξαθλιωμένο οικονομικά εκπαιδευτικό . Πώς πιστεύει και απαιτεί, με θράσος θα έλεγα, το υπουργείο από τον εκπαιδευτικό των 800 – 900 ευρώ (ίσως και πιο κάτω) να βρίσκεται στο οποιοδήποτε μέρος της νησιωτικής και ηπειρωτικής Ελλάδας και να πληρώνει ξενοδοχείο, για πόσες μέρες άγνωστο, αλλά σίγουρα πάνω από μία εβδομάδα, όπως δείχνουν τα πράγματα;
Δεν καταλαβαίνω γιατί «εξυπακούεται», όπως ανακοινώθηκε από διευθύνσεις δευτεροβάθμιας, ότι πρέπει να περάσουμε όλη αυτήν την ταλαιπωρία τη στιγμή που δεν ευθυνόμαστε για την πρωτοφανή καθυστέρηση;
Μήπως θα έπρεπε να νιώθουμε ενοχές που ασκήσαμε το νόμιμο δικαίωμά μας για αίτηση απόσπασης και πρέπει με αυτόν τον τρόπο να εξιλεωθούμε στο υπουργείο; Μήπως βλέπουν κάποιοι την απόσπαση σαν χάρη και όχι σαν δικαίωμα του εκπαιδευτικού και για το λόγο αυτό μελετούν να το καταργήσουν; Διότι ο υπουργός παιδείας απείλησε ότι θα γίνουν μόνο 1000 αποσπάσεις, λες και αυτός ήταν ένας τρόπος που βρίσκαμε για να την «σκαπουλάρουμε» (κατά την προσφιλή ορολογία της κυβέρνησης)  από τις υποχρεώσεις μας.
Ή μήπως προσπαθούν να μας εξοντώσουν ακόμα περισσότερο ηθικά, οικονομικά και σωματικά εν όψει των επικείμενων απεργιών;  Γιατί, κακά τα ψέματα πόσοι από εμάς θα αντέξουμε να κάνουμε απεργία, όταν θα έρθει εκείνη η ώρα, αφού το μισό Σεπτέμβρη (όπως φαίνεται) θα πληρώνουμε ξενοδοχεία στα τουριστικά νησάκια, πολλοί μαζί με τα παιδιά τους.
Ο στόχος είναι να θυσιαστούμε εμείς για να βγαίνει ο υπουργός παιδείας περιχαρής στις κάμερες και να δηλώνει ότι όλα λειτουργούν καλά στο δημόσιο σχολείο;  Η καθυστέρηση της διαδικασίας των αποσπάσεων είναι πρόβλημα για τη λειτουργία του σχολείου και εμείς με την υπομονή και την ανεκτικότητά μας βοηθάμε να κρύβονται τα προβλήματα κάτω από το χαλί.
Οι διευθυντές εκπαίδευσης δεν δείχνουν να κατανοούν το μέγεθος του προβλήματος. Η ΟΛΜΕ πρέπει να αναδείξει το θέμα παρά το ότι ομολογουμένως υπάρχουν άλλα σοβαρότερα ζητήματα.
 Είμαστε αξιοπρεπείς εργαζόμενοι, δεν είμαστε κούληδες του κάθε υπουργού.
Μαρία Γεωργαρίου

Μέλος Δ.Σ. ΕΛΜΕ Ν. Κυκλάδων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΗ Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. χαιρετίζει τους χιλιάδες Δημόσιους Υπαλλήλους που πήραν μέρος στην Πανελλαδική Στάση Εργασίας που είχε κηρύξει για σήμερα, Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013, η Α.Δ.Ε.Δ.Υ., στο πλαίσιο των αγώνων για την ακύρωση του προγράμματος της διαθεσιμότητας που υλοποιεί η Κυβέρνηση, εξοντώνοντας χιλιάδες εργαζόμενους και επιφέροντας θανάσιμο πλήγμα σε κοινωνικές δομές και υπηρεσίες.
Οι εργαζόμενοι με τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος και στην πορεία που ακολούθησε στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, απέδειξαν ότι είναι έτοιμοι να δώσουν ένα σκληρό και δύσκολο αγώνα, για την ανατροπή της πολιτικής των μνημονίων που στην προμετωπίδα της έχει τη διάλυση του Δημόσιου Τομέα.
Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., που συνεδριάζει αύριο, Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2013, θα καθορίσει τα επόμενα βήματα για όλη την περίοδο του Σεπτεμβρίου, πέρα από την Παναττική Στάση Εργασίας που είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου 2013 (συγκέντρωση στις 12:00 το μεσημέρι στα Δικαστήρια) και την κινητοποίηση στις 7 Σεπτεμβρίου 2013 στη ΔΕΘ.
Οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα θα συνεχίσουν τον αγώνα τους ακόμα πιο δυναμικά, ενωτικά και μαζικά μέχρι την  ανατροπή της πολιτικής – λαιμητόμου των Υπηρεσιών, των Κοινωνικών Αγαθών, των Δημοσίων Υπαλλήλων και ευρύτερα όλων των εργαζομένων.Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
Το Τμήμα Παιδείας του ΣYΡΙΖΑ συγχαίρει τους νέους και τις νέες που κατόρθωσαν να εξασφαλίσουν συνέχεια στη μορφωτική τους ανέλιξη με την είσοδό τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και εύχεται κάθε επιτυχία στις περαιτέρω σπουδές τους.
Πρέπει να επισημάνουμε ταυτόχρονα ότι με τη δημοσιοποίησή των βάσεων ολοκληρώνεται μια ψυχοφθόρα διαδικασία, που κάθε χρόνο ταλαιπωρεί τη μαθητική νεολαία και εξαντλεί οικονομικά την ελληνική οικογένεια.
Με το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, που από ώρα σε ώρα θα κατατεθεί στη βουλή, όχι μόνο δεν μειώνεται ο εξεταστικός Γολγοθάς των μαθητών, αλλά αυξάνεται, καθώς το Γενικό Λύκειο μετασχηματίζεται ακόμη πιο δραστικά με συνεχείς εξετάσεις πανελλαδικού χαρακτήρα και στις τρεις τάξεις του Λυκείου σε ένα ανταγωνιστικό, βαθμοθηρικό   άρα ακόμα πιο  ταξικό σχολείο. Οι εκπαιδευτικές ανισότητες που ήδη χαρακτηρίζουν το εκπαιδευτικό μας σύστημα θα οξυνθούν, θα αυξηθούν οι οικογενειακές δαπάνες για φροντιστήρια όπως και η χρονική διάρκεια φοίτησης των μαθητών σε αυτά προκειμένου να ανταπεξέλθουν σε μια κούρσα εξετάσεων με τεράστιο όχι μόνο οικονομικό αλλά και ψυχολογικό κόστος για τους μαθητές/-τριες και τις οικογένειές τους.
Οι μύθοι που χρόνια καλλιεργούνται γύρω από τις πανελλαδικές γενικές εξετάσεις έχουν πια καταπέσει. Για το τμήμα παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ  ο θεσμός των  πανελλαδικών εξετάσεων αποτελεί πια παρελθόν. Γιατί οι πανελλαδικές εξετάσεις διαλύουν το λύκειο, υποβαθμίζοντας τον μορφωτικό του ρόλο ενώ το μετατρέπουν σε μηχανισμό «προγύμνασης» , ενισχύουν την ταξικότητα της εκπαίδευσης και τους αποκλεισμούς , είναι ένα σύστημα άδικο και διαβλητό.
Το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ αντιπαραθέτει  στη νεοφιλελεύθερη πολιτική της  κυβέρνησης ένα σχολείο που θα χωράει όλη την αναγκαία γνώση και όλους τους μαθητές και προτείνει:
    12χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση για όλες και όλους,
    Ενιαίο λύκειο θεωρίας και πράξης και  μεταλυκειακή δημόσια τεχνολογική εκπαίδευση,
    Ελεύθερη πρόσβαση στη τριτοβάθμια εκπαίδευση.
 Για την κυβέρνηση της Αριστεράς η διασφάλιση της ελεύθερης πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για όλους/-ες όσους το επιθυμούν αποτελεί εφικτό και αναγκαίο κοινωνικό στόχο στο πλαίσιο μιας κοινωνίας δικαιοσύνης και αλληλεγγύης. 
Επισημαίνουμε, επιπλέον, ότι η απόκτηση διπλωμάτων και πτυχίων, πέρα από το αυτονόητο θετικό της ουσιαστικής μόρφωσης, δεν εξασφαλίζει, δυστυχώς, πρόσβαση σήμερα σε  εργασία, γιατί η πολιτική που εφαρμόζει η νεοφιλελεύθερη μνημονιακή κυβέρνηση οδηγεί ολοένα και περισσότερους νέους στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, στην ανεργία και στην μετανάστευση.
Για να δοθεί τέλος σε αυτή την αδιέξοδη πολιτική σε βάρος της νεολαίας και της κοινωνίας, απαιτείται  η ανατροπή της κυβέρνησης και της πολιτικής της γιατί είναι επικίνδυνη για ολόκληρη την κοινωνία, τη δημόσια παιδεία και τους δημοκρατικούς θεσμούς.

Αθήνα, 29/8/2013
   Ο.Λ.Μ.Ε.                                                         
Ερμού & Κορνάρου 2
ΤΗΛ: 210 32 30 073 - 32 21 255
FAX: 210 33 11 338                          
www.olme.gr                                                             
e-mail: olme@otenet.gr                                                           Αθήνα, 29/08/2013


ΨΗΦΙΣΜΑ - ΚΑΛΕΣΜΑ
ενάντια στη δίωξη του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ – ΟΤΑ


            Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καταγγέλλει την πρωτοφανή δίωξη ολόκληρου του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ – ΟΤΑ και την παραπομπή του σε δίκη στις 3/10/11 για την απεργιακή κινητοποίηση της Ομοσπονδίας το Νοέμβριο του 2011 ενάντια στις περικοπές των αποδοχών και το νέο μισθολόγιο στο δημόσιο.

            Η δίωξη αυτή είναι ευθεία εκφοβιστική παρέμβαση στην λειτουργία του συνδικαλιστικού κινήματος και επιχειρεί να πλήξει την ανεξαρτησία του.

            Εκφράζουμε την πλήρη συμπαράσταση των εκπαιδευτικών στην ΠΟΕ – ΟΤΑ. Προειδοποιούμε την κυβέρνηση ότι τέτοιες μεθοδεύσεις όχι μόνο δεν πρόκειται να κάμψουν την αγωνιστική δράση των εργαζομένων, αλλά θα την δυναμώσουν.

            Το επόμενο διάστημα θα αγωνιστούμε μαζί όλοι οι εργαζόμενοι για την ανατροπή αυτής της πολιτικής Κυβέρνησης – Ε.Ε. – ΔΝΤ.


            Καλούμε σε συμπαράσταση στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων έξω από το κτίριο 2, την Τρίτη 3/9 στις 11.00.  
Ο.Λ.Μ.Ε.                                                  
Ερμού & Κορνάρου 2
ΤΗΛ: 210 32 30 073 - 32 21 255
FAX: 210 33 11 338                          
www.olme.gr                                                             
e-mail: olme@otenet.gr                                                           Αθήνα, 29/08/2013

ΨΗΦΙΣΜΑ
Για τη Συρία


            Με μεγάλη ανησυχία παρακολουθούμε την όξυνση της κατάστασης στη Ν.Α. Μεσόγειο και ειδικά στη Συρία.
            Οι στρατιωτικές προετοιμασίες ΗΠΑ – Βρετανίας – Γαλλίας – Τουρκίας των μοναρχιών του Κόλπου εντείνονται και απειλούν με ανάφλεξη την περιοχή και τους λαούς με αιματοχυσία.
            Όποιο πρόσχημα και αν επικαλούνται οι ιμπεριαλιστές (π.χ. χρήση χημικών που, ως ενέργεια, είναι καταδικαστέα έτσι κι αλλιώς), δεν μπορεί να δικαιολογήσει κανενός είδους επέμβαση στις υποθέσεις των χωρών της περιοχής. Οι λαοί είναι οι μόνοι υπεύθυνοι να αντιμετωπίσουν τα προβλήματά τους.
            Καλούμε την Ελληνική κυβέρνηση να μην εμπλακεί με οποιονδήποτε τρόπο, άμεση ή έμμεσο, στην ιμπεριαλιστική επέμβαση. Καμιά διευκόλυνση στην επίθεση μέσω της βάσης της Σούδας ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Καμιά απόφαση οργάνου, ακόμα και του Συμβουλίου Ασφαλείας, δεν μπορεί να νομιμοποιήσει την επέμβαση και το μακέλεμα του Συριακού λαού.

            Οι εξελίξεις στην περιοχή φέρνουν στο προσκήνιο την ανάγκη για «έξοδο από το ΝΑΤΟ, κλείσιμο των βάσεων, καταδίκη και άρνηση σε συμμετοχή σε ιμπεριαλιστικές εκστρατείες σε όλο τον κόσμο και άμεσα στη Συρία, αποτροπή της απειλής ιμπεριαλιστικού πολέμου στην περιοχή μας, διάλυση του άξονα Ελλάδας – Ισραήλ» (απόφαση 16ου Συνεδρίου ΟΛΜΕ). 
Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 28/8/2013 στα γραφεία της ΟΛΜΕ σύσκεψη των Ομοσπονδιών δημοσίου και ιδιωτικού τομέα μετά από πρόσκληση της ΟΛΜΕ.
Στη σύσκεψη πήραν μέρος οι εκπρόσωποι των παρακάτω Ομοσπονδιών:
 ΟΛΜΕ, ΟΙΕΛΕ, ΔΟΕ, ΠΟΠΟΚΠ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΕΜΔΥΔΑΣ, ΠΟΕ-ΔΟΥ, ΠΟΕΔΗΝ, ΟΕΝΓΕ, ΟΔΠΤΕ, ΠΟΣΕΕΔΙΠ ΑΕΙ, ΠΟΣΕ ΙΚΑ, ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΑΕΔ, ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΑΕΕ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕΤΡΟ.
Σκοπός της συνάντησης ήταν ο συντονισμός των αγωνιστικών και απεργιακών κινητοποιήσεων το επόμενο κρίσιμο διάστημα. Αναπτύχθηκε πλούσιος διάλογος για το εύρος των κινητοποιήσεων, που πρέπει να έχουν τα χαρακτηριστικά της πανεργατικής διαρκούς δράσης. 
Στη σύσκεψη εκτιμήθηκε ότι αναπτύσσεται μια πρωτοφανής επίθεση ενάντια στην κοινωνία και τους εργαζόμενους από Κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ. Αν υλοποιηθεί αυτή η πολιτική, το αποτέλεσμα θα είναι ερείπια για τις κοινωνικές δομές, διάλυση υπηρεσιών που καλύπτουν βασικές ανάγκες των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση των δημόσιων αγαθών, φόρτωμα της κρίσης στις πλάτες εργαζομένων-ανέργων, ανεργία, απολύσεις, ανέχεια, φτώχεια, πλειστηριασμοί…
Κανείς δεν μπορεί να μείνει απαθής ή ακίνητος αντικρίζοντας το «κεφάλι της μέδουσας», την πολιτική Κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ. Με συντονισμένους, οργανωμένους, αποφασιστικούς αγώνες θα τους σταματήσουμε.
Εμείς που συμμετείχαμε στη σύσκεψη δεσμευόμαστε να ανοίξουμε διαδικασίες γενικών συνελεύσεων στους χώρους μας με σκοπό, περί το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτέμβρη, μια γενικευμένη απεργιακή κινητοποίηση σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για την ανατροπή της πολιτικής Κυβέρνησης-Τρόικας.
Καλούμε και τα υπόλοιπα συνδικάτα δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και τις τριτοβάθμιες Συνομοσπονδίες να ανταποκριθούν σ’ αυτή την απαίτηση των καιρών.

Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΔεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι της απόφασης της Κυβέρνησης «περί άρσης της επιστράτευσης των καθηγητών» και με διαρροές στον Τύπο επαναφέρεται το «όπλο» της πολιτικής επιστράτευσης, προκειμένου να μην γίνουν απεργιακές κινητοποιήσεις στο χώρο της εκπαίδευσης.
Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει στον ελληνικό λαό και στους εργαζόμενους τη συνεχιζόμενη, από την πλευρά της Κυβέρνησης, τακτική της κατάργησης -ουσιαστικά- του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της απεργίας, με επίκληση, δήθεν, της προστασίας του δημοσίου συμφέροντος.
Η Κυβέρνηση έχει επανειλημμένως χρησιμοποιήσει τα τελευταία δυο χρόνια αυτή την τακτική με σκοπό να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων που αντιδρούν στην εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική.
Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. δηλώνει ότι οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί για συνέχιση της αυταρχικής αυτής πολιτικής θα βρουν απέναντι όλους τους εργαζόμενους του Δημοσίου και όλες τις συνδικαλιστικές Οργανώσεις. Είμαστε αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε με τους αγώνες μας αυτούς τους σχεδιασμούς.
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
Το Σεπτέμβρη, το μάθημα αρχίζει με το ''Α'' !
Αγώνας
Αξιοπρέπεια
Αλληλεγγύη
Αντίσταση 
Ανατροπή
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΟΛΜΕ
 Καταγγέλλουμε την προσπάθεια που γίνεται από ορισμένα μέσα να διαστρεβλωθούν οι θέσεις των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων (ΣΥΝΕΚ), στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ (Τρίτη 27/8).
Ενώ η θέση των ΣΥΝΕΚ είναι επαναλαμβανόμενα πενθήμερα με ενδιάμεσες Γενικές Συνελεύσεις, που θα ξεκινήσουν από τις 16/9 ή τις 23/9, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι είμαστε ανοιχτοί για παραπέρα συνθέσεις στη μορφή και στο χρόνο, κυκλοφόρησε (ποιος άραγε έχει την ευθύνη;) ότι προτείναμε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.
Παράλληλα υποστηρίζουμε την αναγκαιότητα δημιουργίας τόσο πανεκπαιδευτικού όσο και πανεργατικού μετώπου με τις ομοσπονδίες δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.
Οι σκοπιμότητες από τέτοια παιχνίδια από κάποια «μέσα», γρήγορα θα αποκαλυφθούν. Σε καμιά περίπτωση τέτοιου είδους δημοσιογραφία δεν βοηθάει τον αγώνα των καθηγητών. Περιμένουμε την αποκατάσταση της αλήθειας.

Η γραμματεία των ΣΥΝΕΚ


Τρίτη, 27 Αυγούστου 2013

Πριν κάμποσο καιρό, πάνου στη Λιάκουρα, στο αετοχώρι το Δαδί, ρώτησα ένα παιδί ως οχτώ χρονώ:
- Τον ξέρεις τον Άρη;
- Ναι, μου λέει. Τον ξέρω.
- Τον είδες ποτέ σου;
- Όχι. Μα τόνε ξέρω.
- Πώς είναι;
- Τρεις βολές πιο αψηλός απ' τον πατέρα μου. Κι έχει ένα μεγάλο-μεγάλο κόκκινο άλογο. Και πίσω τον ακολουθάει πάντοτες ένας τρανός αητός με μια σημαία.
Μιαν άλλη φορά, στα Τρίκαλα, ρώτησα ένα «αετόπουλο» που πέρναγε τις γραμμές του οχτρού μεταφέροντας μαντάτα στους αντάρτες μέσα στο κούφωμα ενός καλαμιού.
- Γιωργή, τον ξέρεις τον Άρη;
- Τόνε ξέρω.
- Τον είδες ποτέ σου;
- Τον είδα με τα μάτια μου.
- Πώς είναι;
- Έχει μακριά γένεια κι ένα αληθινό άστρο στο μαύρο σκούφο του. Κι άμα μιλάει -κι ας χιονίζει ακόμα- γίνεται μονομιάς πολλή ζέστα. Κι όταν ακούνε το όνομά του οι Γερμανοί κρύβουνται σα λαγοί μέσα στα δάσα.
Ένα μεγάλο κόκκινο άλογο, ένας αητός με μια σημαία, ένα άστρο αληθινό, πολλή ζέστα -αυτός είναι ο Άρης των παιδιών και των μεγάλων.
Και γω που δυο φορές όλο-όλο τον αντάμωσα, έτσι σαν τα παιδιά και γω, έτσι τον βλέπω και τον τραγουδάω τον Αρη.

Γιάννης Ρίτσος
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ


            Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ στη σημερινή του συνεδρίαση (27/8/2013), πήρε τις παρακάτω αποφάσεις στην κατεύθυνση της προετοιμασίας του κλάδου για την απόκρουση της κυβερνητικής επίθεσης που αναπτύσσεται ενάντια στη δημόσια εκπαίδευση, τους εκπαιδευτικούς και όλους τους εργαζόμενους. Παράλληλα, άρχισε τη συζήτηση για τη διαμόρφωση της εισήγησης προς τις Γ.Σ. του κλάδου, η οποία θα ολοκληρωθεί στη συνεδρίαση της Πέμπτης, 29/8. Οι Γ.Σ. των ΕΛΜΕ θα πραγματοποιηθούν στις 4 και 5/9 και η Γ.Σ. των Προέδρων προγραμματίζεται καταρχάς στις 9/9 . Καλούμε τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα για τη μαζική συμμετοχή των συναδέλφων στις Γ.Σ. και στις άλλες αγωνιστικές δραστηριότητες των ημερών.

            Οι συγκεκριμένες αποφάσεις είναι οι παρακάτω:

-         Κάλεσμα προς τους εκπαιδευτικούς για συμμετοχή στη συγκέντρωση που οργανώνει η ΑΔΕΔΥ ενάντια στις απολύσεις την Πέμπτη, 29/8 στις 12.30 στην Πλατ. Κλαυθμώνος.
-         Σύσκεψη με Ομοσπονδίες και συνδικάτα του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στις επόμενες μέρες με σκοπό το συντονισμό της δράσης.
-         Συνάντηση με την ΑΣΓΜΕ και την Ομοσπονδία Γονέων Αθήνας για το συντονισμό των ενεργειών.
-         Κινητοποίηση ενάντια στην ψήφιση των ν/σχ για το Γενικό και το Επαγγελματικό Λύκειο την ημέρα της συζήτησης στη Βουλή (5 ή 6/9) και πανελλαδικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα. Στην ίδια συγκέντρωση καλούμε και τους αναπληρωτές – ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς για την ανάδειξη των ιδιαίτερων ζητημάτων που τους αφορούν. Όσες ΕΛΜΕ δεν οργανώσουν την κάθοδό τους στην Αθήνα, να οργανώσουν εκείνη την ημέρα τοπικές πρωτοβουλίες διαμαρτυρίας. Η προσυγκέντρωση στην Αθήνα θα είναι στα γραφεία της ΟΛΜΕ στις 18.00.
-         Κάλεσμα για συμμετοχή στη μεγάλη διαδήλωση στη ΔΕΘ στις 7/9. Οι ΕΛΜΕ του Λεκανοπεδίου θα πρέπει να ενημερώσουν εγκαίρως την ΟΛΜΕ για τη συμμετοχή των συναδέλφων, ώστε να εξασφαλιστεί η μετακίνησή τους με πούλμαν (Δηλώσεις συμμετοχής στην γραμματεία της ΟΛΜΕ μέχρι την Πέμπτη 5/9).
-         Σύσκεψη ΔΣ ΕΛΜΕ και αιρετών Β. Ελλάδας, Θεσσαλίας και Ηπείρου στη Θεσσαλονίκη στις 11 π.μ. στην ΕΔΟΘ.
-         Αποφασίστηκε η κατάθεση προσφυγής ενάντια στη διαπιστωτική πράξη για τις διαθεσιμότητες του Υπουργού Παιδείας. Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ τονίζει ότι η ενέργεια αυτή, είναι επικουρική της πολιτικής και συνδικαλιστικής μας δράσης για την ανάκληση αυτών των διαθεσιμοτήτων.  Θα σας ενημερώσουμε τις επόμενες ημέρες αναλυτικά.
-         Καλούμε τα ΔΣ των ΕΛΜΕ και τις επιτροπές αγώνα των ΕΛΜΕ, να οργανώσουν ενημερωτικές περιοδείες στις 2 και τις 3/9 στα σχολεία προετοιμάζοντας τις ΓΣ.
-         Καλούμε τους εκπαιδευτικούς που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα να είναι στις σχολικές μονάδες τους από τις 2/9. Δεν αποδεχόμαστε τις αποφάσεις της κυβέρνησης και του Υπουργού Παιδείας που θέτουν σε διαθεσιμότητα συναδέλφους μας.

-         Τέλος στις 11/9 προτείνουμε να διαβαστεί επιστολή του ΔΣ της ΟΛΜΕ σε γονείς και μαθητές κατά τον αγιασμό των σχολείων και να οργανωθούν μετά τον αγιασμό, με πρωτοβουλία των ΕΛΜΕ και των συλλόγων διδασκόντων συναντήσεις με γονείς και μαθητές.
27/8/2013

ΣΥΡΙΖΑ: ο διάλογος με την κοινωνία προαπαιτούμενο για κάθε εκπαιδευτική πολιτική
Η ανοιχτή διαβούλευση του ΣΥΡΙΖΑ καταλύτης στον αγώνα υπεράσπισης του δημόσιου δωρεάν σχολείο

Εκπρόσωποι περισσότερων των 30 συνδικαλιστικών και επιστημονικών εκπαιδευτικών φορέων, συμμετείχαν στη διαβούλευση της Επιτροπής Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ για το υπό κατάθεση σχέδιο νόμου για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Στη διαβούλευση που έγινε στη Βουλή, όλοι οι εκπαιδευτικοί κατέθεσαν τις θέσεις και τις προτάσεις τους για ένα δημόσιο Λύκειο για όλους τους μαθητές. Μίλησαν για τον καταστροφικό χαρακτήρα του νέου νεοφιλελεύθερου μνημονιακού σχεδίου νόμου για τη δημόσια εκπαίδευση, που θα αυξήσει τη σχολική διαρροή και θα ευνοήσει με τον πλέον κραυγαλέο τρόπο την παραπαιδεία.
Ο ηλεκτρονικός διάλογος των 8 ημερών που επέλεξε το Υπουργείο για το υπό κατάθεση σχέδιο νόμου αλλά και η διαδικασία fast truck που επιλέγει για τη συζήτηση και ψήφιση του από τα θερινά τμήματα της Βουλής, όχι μόνο διάλογο και κοινοβουλευτική διαδικασία δεν συνιστούν, αλλά απαξιώνουν για άλλη μια φορά την εκπαιδευτική κοινότητα, την κοινωνία συνολικότερα και εν τέλει τη δημόσια εκπαίδευση.
Τέλος είναι ελπιδοφόρο ότι από όλους σχεδόν τους παρισταμένους δηλώθηκε η διάθεση συντονισμού και αντίστασης σε κάθε πολιτική διάλυσης του Υπουργείου μέσα σε ένα ιδιαίτερα θερμό εκπαιδευτικό Σεπτέμβρη.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ (ΕΕΚΕ) ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του Αθλητικού Τμήματος

Η εξαφάνιση του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής από την εκπαίδευση είναι έγκλημα εις βάρος της νεολαίας

 

Η μείωση των ωρών διδασκαλίας της Φυσικής Αγωγής στο ωρολόγιο πρόγραμμα όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, στα όρια της πλήρους εξαφάνισης, είναι απότοκο της εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών στο δημόσιο σχολείο.

Έχει προηγηθεί από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ η πλήρης αποδιάρθρωση των αθλητικών θεσμών και δομών στην εκπαίδευση, όπως η συνολική απαξίωση των αναλυτικών προγραμμάτων Φυσικής Αγωγής, η διάλυση των Τάξεων Αθλητικής Διευκόλυνσης, η κατάργηση των σχολικών αγώνων, η κατάργηση των Γραφείων Φυσικής Αγωγής, ο εξοστρακισμός από το Ενιαίο Λύκειο και τα ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ, η πλήρης αποδέσμευση της Φυσικής Αγωγής από το σύστημα παιδαγωγικής αξιολόγησης των μαθητών.

Εάν στα παραπάνω προστεθούν οι ελλείψεις αθλητικών υποδομών σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και η υποχρηματοδότηση του αθλητισμού στα σχολεία, οδηγούμαστε στη χειρότερη κατάσταση της Φυσικής Αγωγής από τη σύσταση του Ελληνικού κράτους και οπωσδήποτε τη χειρότερη ανάμεσα σε όλες τις χώρες, τουλάχιστον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η πολιτική που υλοποιήθηκε από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και εντείνεται κατ’ επιταγή της τρόικα στον τομέα της Φυσικής Αγωγής στην εκπαίδευση, οδηγεί σε δυσμενέστατες και μακροχρόνιες βιολογικές, φυσικές, ψυχικές και πνευματικές επιπτώσεις στους μαθητές.

Αυτή είναι μια εγκληματική πολιτική εις βάρος της νέας γενιάς, της υγείας των πολιτών, της εθνικής οικονομίας και της κοινωνίας γενικότερα.

Είναι μια πολιτική που αντιτίθεται στις επιταγές του Συντάγματος στο οποίο ρητά αναφέρεται: «Η παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του κράτους, έχει δε ως σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και Φυσική Αγωγή των Ελλήνων». Αντιτίθεται ακόμη στις επιταγές της UNESCO, στις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στις οδηγίες των διεθνών εκπαιδευτικών και ερευνητικών φορέων.

Η πολιτική αυτή θα συντριβεί και θα αποτελέσει παρελθόν από την κυβέρνηση της Αριστεράς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι η Φυσική Αγωγή στην εκπαίδευση αποτελεί την πρώτη και αδιαπραγμάτευτη επιλογή του στην εφαρμογή της αθλητικής του πολιτικής. Βασικό και συστατικό στοιχείο της εκπαιδευτικής διαδικασίας και της σχολικής δραστηριότητας.

Με κυβέρνηση αριστεράς με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, τα άμεσα μέτρα αποκατάστασης και επανένταξης της Φυσικής Αγωγής στη ζωή του σχολείου είναι δεδομένα:

  • 3 ώρες εβδομαδιαία σε όλες τις βαθμίδες της βασικής εκπαίδευσης

  • ουσιαστική ένταξη στη προσχολική αγωγή

  • αναδιοργάνωση της Φυσικής Αγωγής στη τριτοβάθμια εκπαίδευση

  • εκσυγχρονισμός των αναλυτικών προγραμμάτων

  • κάλυψη των οργανικών κενών γυμναστών

  • ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και προληπτικός έλεγχο της υγείας των μαθητών

  • θεσμοθέτηση εναλλακτικών μορφών άσκησης

  • σύνδεση με την περιβαλλοντική εκπαίδευση και τα προγράμματα υγείας

  • σύνδεση του σχολείου με τις δημόσιες αθλητικές εγκαταστάσεις    

 Η αντιαθλητική πολιτική της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου και τρόικα θα ανατραπεί !

 

27-8-2013                                                                                                                                                     Το Αθλητικό Τμήμα

Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2013

Μία πληρωμένη απάντηση στον υπουργό Σίμο Κεδίκογλου από την επιτροπή αγώνα καθηγητών Λάρισας
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ 
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΡΑΤΑΕΙ ΟΜΗΡΟΥΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αναδημοσίευση από alfavita.gr
Σε πρωινή εκπομπή του Mega, εκεί που έχει μεταφερθεί όλο το καλοκαίρι η επιχείρηση «διαιρώ τον κόσμο», ο υπουργός Σίμος Κεδίκογλου ξεκίνησε την επικοινωνιακή προπαγάνδα ενάντια στους καθηγητές.
Μεταξύ άλλων είπε  «…. Δε μπορεί όμως η άσκηση του δικού σου δικαιώματος να στερεί τα δικαιώματα των άλλων.»  για να αντιπαρατεθεί στο δικαίωμα της απεργίας.
Αυτό λέμε και εμείς κ. υπουργέ.
ΔΕΝ μπορεί τα δικαιώματα των δανειστών να στερούν τα δικαιώματα του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ λαού.
ΔΕΝ μπορεί τα δικαιώματα των κρατικοδίαιτων ιδιωτικών συμφερόντων να στερούν την δωρεάν εκπαίδευση από τα ελληνόπουλα.
ΔΕΝ μπορεί τα δικαιώματα των δανειστών και της ολιγαρχίας να στερούν την εργασία από καθηγητές, ελευθέρους επαγγελματίες, εργαζόμενους σε εργοστάσια, σχολικούς φύλακες,  νοσοκομειακούς, από 1.500.000 άνεργους  Έλληνες.
ΔΕΝ μπορεί τα δικαιώματα των ιδιωτικών νοσοκομείων, να στερούν την δωρεάν, πληρωμένη από τους εργαζόμενους, περίθαλψη.
Δεν μπορεί , δεν μπορεί …
Επιτέλους μπορούμε να συνεννοηθούμε και να καταλαβαινόμαστε.
Η ΟΛΜΕ είναι οι χιλιάδες εκπαιδευτικοί που πρόσφεραν και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Γι’ αυτό δεν σας τιμά η απαξίωσή τους. Γνωστό το επιχείρημα, δεν πιάνει πια.
Μιλάτε για λάθη. Και το ΔΝΤ και η Τρόικα και η Κυβέρνηση παραδέχτηκαν ότι κάνουν λάθη, αλλά δεν σας είδαμε να τα στηλιτεύετε. ΛΑΘΗ που στοιχίζουν ζωές, που στερούν το ψωμί από εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες και παιδιά.
ΔΕΝ είδαμε καμία ευαισθησία για αυτά τα λάθη. Αντίθετα τα υπερασπίζεστε, τα επικροτείτε και συνεχίζετε να κάνετε χειρότερα εις βάρος του ελληνικού λαού, που υποτίθεται εκπροσωπείτε.
Είναι γνωστές οι επιδόσεις της κυβέρνησης.
Εμείς σας το λέμε όλο το καλοκαίρι. Εγκληματείτε εις βάρος της εκπαίδευσης.
Δεν κρατάνε οι καθηγητές ομήρους τα παιδιά. Οι καθηγητές πονάνε με τα παιδιά. Ζουν τις αγωνίες τους.
Πράγματα άγνωστα για σας.
Aυτό λέμε όλο το καλοκαίρι!! Να σεβαστεί η κυβέρνηση και ο υπουργός τα παιδιά. Με τους σχεδιασμούς της, στερεί απ’αυτά, καθηγητές, ειδικότητες, μαθήματα.
ΔΕΝ ενδιαφέρεται ούτε για το ψωμί τους, ούτε για την εκπαίδευση τους, ούτε για την υγεία τους.
Η κυβέρνηση κλείνει σχολεία, η κυβέρνηση συγχωνεύει σχολεία.
Η κυβέρνηση απολύει καθηγητές.
Η κυβέρνηση καταργεί τομείς και ειδικότητες.
Η κυβέρνηση κρατάει ομήρους τα παιδιά και τις οικογένειές τους .
Η κυβέρνηση κυβερνά με Προεδρικά διατάγματα και υπουργικές αποφάσεις.
Πρώτοι είπαμε ότι τα σχολεία, και όχι μόνο, δεν είναι τσιφλίκι σας. Εσείς όμως συμπεριφέρεστε ως αρχιτσιφλικάδες.
Εσείς διορίζετε, στα πολιτικά σας γραφεία τους φίλους, τους συγγενείς σας, και στέλνετε σε μας τον λογαριασμό. Χωρίς ίχνος ντροπής.
Εσείς ξεπουλάτε την δημόσια περιουσία, εσείς δωρίζετε τα φιλέτα της παιδείας και της υγείας, της δημόσιας περιουσίας, σε κρατικοδίαιτους ιδιώτες που χρωστάνε τα μαλλιά της κεφαλής τους.
Εσείς που δεν ιδρώσατε για να φτιάξετε τίποτε, εσείς ξεπουλάτε μία μία τις κερδοφόρες κρατικές επιχειρήσεις αντί πινακίου φακής.
Εσείς μεταλλάσετε τους έλληνες εργαζόμενους σε κολίγους.
Εσείς που βγαίνετε στην τηλεόραση και κάνετε ανακοινώσεις, χωρίς αντίλογο. Χωρίς να έχετε κάνει τίποτε  για τα χρέη των  καναλιών, που τόσο συχνά επισκέπτεστε.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ
ΕΛΜΕ ΛΑΡΙΣΑΣ
Υ.Γ.
Η συνεχής αναφορά σας στον ΣΥΡΙΖΑ, δείχνει το πρόβλημά σας. Αλλά είναι δικό σας πρόβλημα, αν ο ΣΥΡΙΖΑ τα καταφέρνει καλύτερα από σας,  και μπορεί και κερδίζει τον κόσμο. ΟΧΙ δικό μας.


21-8-2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σήμερα το πρωί στον Ιερό ναό Ευαγγελίστριας στη Βάθεια της Εύβοιας, αποχαιρετίσαμε τον αγαπημένο φίλο και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Ανάπλασης, καθηγητή Μαθηματικών Μηνά Κωνσταντίνου.
Γεννήθηκε το 1950 στο Αιγάλεω και σπούδασε μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Δίδαξε από το 1973 στα σχολεία της περιοχής μας, ενώ ήταν δραστήριο μέλος τόσο σε συλλόγους και φορείς σχετικούς με την παιδεία (ΕΛΜΕ, σύλλογοι γονέων), όσο και στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας. Ασχολήθηκε με θέρμη και συνέπεια με τα προβλήματα του Αιγάλεω. Ο θετικός χαρακτήρας του βοηθούσε πάντα στην επίλυση προβλημάτων και στόχευε στην πρόοδο και τις ανθρώπινες αξίες. Ήταν πάντα παρών σε όλους τους διεκδικητικούς αγώνες για Δημόσια και δωρεάν παιδεία και δημοκρατία. Θα τον θυμόμαστε πάντα. Εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΙΓΑΛΕΩ

Τρίτη, 20 Αυγούστου 2013

Β΄ΕΛΜΕ  ΔΥΤ.ΑΤΤΙΚΗΣ                                    ΑΙΓΑΛΕΩ 20.8.2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το ΔΣ της Β΄ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής με βαθιά οδύνη, ανακοινώνει τον αδόκητο θάνατο δυο καλών συναδέλφων μας. Του συνάδελφου Μηνά Κωνσταντίνου Μαθηματικού και Διευθυντή στο 1ο Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας μέχρι πριν λίγες ημέρες, όταν και παραιτήθηκε λόγω συνταξιοδότησης. Εξαιρετικός Δάσκαλος με αγάπη και πάθος για τη δουλειά του και την επιστήμη των Μαθηματικών, συναγωνιστής στους μεγάλους αγώνες για Δημόσια Δωρεάν Παιδεία και Δημοκρατία και μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ για μεγάλα χρονικά διαστήματα, αφήνει σε όλους εμάς μια μεγάλη παρακαταθήκη. Η κηδεία του θα γίνει στις 21 Αυγούστου και ώρα 11:30 στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Αμαρύνθου Ευβοίας.  
Δυστυχώς την ίδια ημέρα είχαμε και την απώλεια του καλού συναδέλφου Δεπάστα Δημήτρη Φιλόλογου στο 1ο ΓΕΛ Χαϊδαρίου. Ο συνάδελφος μας υπηρέτησε με ήθος και αξιοπρέπεια το Δημόσιο Σχολείο για πολλά χρόνια. Η κηδεία του θα γίνει στις 21 Αυγούστου και ώρα 16:00 από το 1ο Νεκροταφείο Αθηνών.
Το ΔΣ της Β΄ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των εκλιπόντων
Για το Δ.Σ της ΕΛΜΕ

           Ο Πρόεδρος
           Κορδής Νεκτάριος


Ο Γεν. Γραμματέας
     Σταθόπουλος Ανδρέας


Διαβάστηκε στην σημερινή παρέμβαση στο Θέατρο Κήπου στην Θεσσαλονίκη. 

Αγαπητοί συμπολίτες,
Λίγο πριν από τη σημερινή παράσταση των Τρωάδων σας καλούμε να αναλογιστείτε τα δεινά  και της δικής μας πατρίδας, την πνευματική και πραγματική γενοκτονία του λαού μας  που συντελείται αργά και σταθερά με μια σειρά μέτρων που αποκλείουν όλο και μεγαλύτερα τμήματα του πληθυσμού από τα βασικά αγαθά, την Παιδεία και την Υγεία  και οδηγούν στην απόγνωση και στον θάνατο χιλιάδες συνανθρώπους μας.  Η δική μας Τροία καταρρέει καθημερινά, καταργούνται από τους κυβερνώντες  οι δημοκρατικές μας κατακτήσεις, ανατρέπεται η ζωή μας. Προσπαθούν να μας μεταμορφώσουν σε δούλους του 21ου αιώνα, σε πειθήνιους υπηκόους, σε σκυφτούς ανθρώπους που θα προσπαθούν να επιβιώσουν σώζοντας ο καθένας όπως μπορεί το τομάρι του. Η «δημοκρατία» τους αποκαλύπτεται όλο και περισσότερο γυμνή. Ο κυβερνητικός συνασπισμός καταργεί και το ίδιο το κοινοβούλιο, όταν με μια σειρά προεδρικών διαταγμάτων περνά νομοσχέδια που εξαφανίζουν ολόκληρες κοινωνικές ομάδες και ξεπουλούν τον εθνικό μας πλούτο ενώ πανηγυρίζει ξεδιάντροπα μετά από κάθε του νίκη εναντίον του εχθρού-λαού.  Θυμίζουμε πως αυτοί που κυβερνούν ξεκίνησαν τον πόλεμο εναντίον των φτωχών,  χτυπώντας πρώτα τους λεγόμενους περιθωριακούς   κοινωνικούς χώρους, τους μετανάστες, τις  αυτοδιαχειριζόμενες συλλογικότητες  κ.α, αυτούς τους χώρους δηλαδή για τους οποίους η μεγάλη πλειοψηφία ποτέ  δεν ενδιαφερόταν. Σήμερα όμως η φρίκη αγγίζει πλέον  και τους «φιλήσυχους» πολίτες, η καταστολή  επεκτείνεται και σε ανθρώπους που η πολιτική τους δράση περιορίζονταν μέχρι τώρα μόνο  στην άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος.
Ταυτόχρονα, καταστροφικές αλλαγές στην παιδεία, στην υγεία και στην τοπική αυτοδιοίκηση  αποφασίζονται εν μια νυκτί,  η ΕΡΤ «μαυρίζει» και κλείνει μέσα σε λίγες μόνο ώρες, σχολεία και νοσοκομεία συγχωνεύονται ή κλείνουν, αναγγέλλονται ιδιωτικοποιήσεις ακόμη και των στοιχειωδών  κοινών αγαθών, όπως είναι  το νερό, οι νέοι  εξωθούνται στην  μετανάστευση ξανά μετά από δεκαετίες ,  ενώ παράλληλα  μένουν ανέγγιχτα και αυγαταίνουν τα προνόμια της αισχρής κάστας που κυβερνάει διαχρονικά αυτό τον τόπο. Μπροστά σε αυτή την λαίλαπα δεν μπορούμε να μένουμε πια αδιάφοροι.  Οι καθηγητές και οι καθηγήτριες  της δημόσιας εκπαίδευσης σας καλούμε σε κοινό ανένδοτο αγώνα που ξεπερνά τις συντεχνιακές διαφορές, ξεπερνά  τη διχόνοια που προσπαθούν να σπείρουν ανάμεσά μας οι κυβερνώντες και τα φερέφωνά τους  , συκοφαντώντας συνεχώς όσους αντιστέκονται. Η κατάργηση των ειδικοτήτων στα τεχνικά λύκεια , η κατάργηση κι άλλων μαθημάτων και τύπων σχολείων, όπως τα μουσικά και τα ειδικά  σχολεία, ο εξοβελισμός των τεχνών, της τεχνολογίας και της μουσικής  από το Γυμνάσιο είναι ένα ξεκάθαρο ταξικό χτύπημα και είναι μόνο η αρχή της αποδόμησης της δημόσιας παιδείας. Μας αφορά όλους. Αναλογιστείτε τα δεινά που θα ακολουθήσουν αν δεν αντιδράσουμε  ούτε τώρα. Κανείς Θεός δεν θα παρέμβει για χάρη μας, αν δεν διεκδικήσουμε μόνοι μας αυτό που μας ανήκει, αν περιοριστούμε στο να μετράμε θύματα, θρηνώντας απλώς  τη μοίρα μας ως άλλες Τρωάδες. Οι καθηγητές και οι καθηγήτριες της Θεσσαλονίκης  είμαστε αποφασισμένοι να  αντισταθούμε στην προσπάθεια εξανδραποδισμού της χώρας μας, στη διάλυση και τον εκφασισμό της κοινωνίας μας. Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να πολεμήσουμε τώρα, με όλα τα διαθέσιμα μέσα, αυτούς που επιδίδονται στη συστηματική συκοφαντία των κοινωνικών αγαθών και συνεχίζουν να προπαγανδίζουν ως «σκληρά αλλά αναγκαία» τα αιωνίως «νέα» καταστροφικά μέτρα και τις απολύσεις. Είμαστε αποφασισμένοι να πολεμήσουμε όσους σήμερα ασκούν εξουσία και στην εκπαίδευσηυπακούοντας στην αντιδημοκρατική «υπερπαιδαγωγική» των Μνημονίων και των αριθμών, διαμορφώνουν «κατ΄εικόνα» τους την εκπαιδευτική πολιτική στον τόπο μας, ενώ επιχειρούν ταυτόχρονα να καταστείλουν τη διαμόρφωση της δημοκρατικής συνείδησης των νέων.
  Σας καλούμε να έρθετε  μαζί μας σε αυτόν τον αγώνα.
Σας καλούμε να δράσουμε μαζί  τώρα  Επειδή«αργότερα»για τα κοινωνικά αγαθά  και την Δημοκρατία σημαίνει ποτέ!
 
 
ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης -Επιτροπές Αγώνα Καθηγητών