Δημιούργησα αυτό το blog προκειμένου να παρουσιάζω απόψεις και άρθρα , βασικά για τα εκπαιδευτικά θέματα αλλά και όσα άλλα μας απασχολούν. Μια γνώμη, ένα σχόλιο για αυτά που συμβαίνουν. Επίσης θα βρείτε κείμενα άλλων τα οποία με εκφράζουν. Στο blog αυτό θα μπορείτε να βρείτε επίσης πολιτιστικές αναφορές πάνω σε θέματα που μας συγκινούν. Πολιτισμός και εκπαίδευση πάνε μαζί. Περιμένω τα σχόλια σας. Ν.Κ.

Σάββατο, 11 Ιανουαρίου 2014

Η Δημοκρατία ,το δικαίωμα ακόμη και της ειρηνικής διαδήλωσης και της διεκδίκησης του πιο βασικού δικαιώματος ενός ανθρώπου ,της εργασίας σε λίγο θα αποτελεί παρελθόν.Η τρομοκρατία,η βία,τα χημικά,ο τζαμπουκάς απέναντι σε ειρηνικότατη συγκέντρωση εκπαιδευτικών (στην πλειοψηφία τους συναδέλφισσες)σήμερα στα διόδια Πυργετού δεν έχει προηγούμενο.Η Δημοκρατία σήμερα δεν τραυματίστηκε μόνο...απλά καταργήθηκε.Το αυταρχικό,βίαιο έως φασιστικό πρόσωπο της ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ σήμερα είχε "πλεόνασμα" αυταρχισμού και βίας .Απαγόρεψαν τους εκπαιδευτικούς της Θεσσαλονίκης και του Έβρου να περάσουν τα διόδια για να γίνει κοινή συγκέντρωση όλων των εκπαιδευτικών.Ταυτόχρονα τους ΑΠΑΓΟΡΕΨΑΝ να έρθουν με τα λεωφορεία να έρθουν στη Λάρισα και να διαδηλώσουν ειρηνικά στην πόλη.Χτύπησαν αναίτια και άνανδρα τα ΜΑΤ τον Γρηγόρη Καλομοίρη με αποτέλεσμα κάταγμα στο χέρι,χτύπημα στα πλευρά,μώλωπες στα πόδια.Η τρομοκρατία δεν θα περάσει ο λαός επιλέγει τους αγώνες για Δουλειά,Δημοκρατία,Αξιοπρέπεια και όχι Μνημόνια,απολύσεις και εξαθλίωση .Καταρρέουν και χάνουν τον έλεγχο η κοινωνία και ο λαός με τους αγώνες του θα τους ανατρέψει και αυτούς και την πολιτική τους .
http://www.onlarissa.gr/2014/01/11/sigklonistiko-vinteo-apo-tin-epemvasi-ton-mat-sti-diamartiria-ton-ekpedeftikon-ston-pirgeto/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου