ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
       Θεμα: «Αυτοαξιολόγηση σχολικής μονάδας και εκπαιδευτικού έργου
   Το Δ.Σ. της Β΄ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής καλεί όλους τους Συλλόγους διδασκόντων να υλοποιήσουν την απόφαση της ΟΛΜΕ (επισυνάπτεται),  και να πραγματοποιήσουν συνεδρίαση σχετικά με την αξιολόγηση από  την Τετάρτη 15-01-2014 μέχρι και την Παρασκευή 17-1-14,προκειμένου όλα τα σχολεία μαζί και όλοι οι εκπαιδευτικοί σαν μια γροθιά, να απορρίψουμε την αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών. Καλούμε τους συλλόγους των εκπαιδευτικών να αποφασίσουν συλλογικά να μη συμμετάσχουν στη διαδικασία της «αυτοαξιολόγησης», όπως είχαν πράξει και το 2010, στην πιλοτική της εφαρμογή.
Το πρακτικό που προτείνεται να υιοθετήσουν οι Σύλλογοι είναι το εξής:

ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ
Ο Σύλλογος Διδασκόντων του …………………(Γυμνασίου/ΓΕΛ/ΕΠΑΛ/ΕΠΑΣ) δηλώνει ότι είναι αντίθετος με τη λεγόμενη αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των σχολικών μονάδων.
Η αξιολόγηση δεν έχει στόχο να γίνει ο εκπαιδευτικός και το δημόσιο σχολείο καλύτερο για να υπηρετήσει τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες των μαθητών. Το σχολείο που διαμορφώνεται, μέσω και της αξιολόγησης θα υποβαθμίσει παραπέρα τη μόρφωση που λαμβάνουν τα παιδιά, θα έχει σαν αποτέλεσμα το παραπέρα χτύπημα των εργασιακών-μισθολογικών δικαιωμάτων αλλά και την απόλυση χιλιάδων εκπαιδευτικών. Δεν θέλουμε σχολεία και μαθητές πολλών ταχυτήτων, το δικαίωμα στη μόρφωση πρέπει να είναι ενιαίο για όλα τα παιδιά.
      Στην κατεύθυνση αυτή με βάση την απόφαση του σωματείου μας και του κλάδου μας δηλώνουμε την πλήρη αντίθεσή μας στην  «αυτοαξιολόγηση» της σχολικής μονάδας.
         ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ-ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

   Το ΔΣ της Β΄ ΕΛΜΕ Δυτ.  Αττικής:
  1. Καλεί τους συλλόγους διδασκόντων να μας ενημερώσουν για το χρόνο πραγματοποίησης των συνεδριάσεων, προκειμένου να υπάρξει παρουσία και ενημέρωση των εκπαιδευτικών από τα μέλη του ΔΣ.
  2. Καλεί κάθε σύλλογο διδασκόντων να ορίσει ΑΜΕΣΑ τους συνδικαλιστικούς  του αντιπροσώπους  όπως ορίζεται και από το καταστατικό μας και να τους γνωστοποιήσει στην ΕΛΜΕ. 
Για το Δ.Σ της ΕΛΜΕ


Ο Πρόεδρος

Νεκτάριος Κορδής

Ο Γεν. Γραμματέας

Ανδρέας Σταθόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]