ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

Μήνυμα του αιρετού στο ΠΥΣΔΕ της Γ΄Αθήνας
Νίκου Ζούτσου και του αναπληρωματικού αιρετού Γιώργου Καρτελιά (εκλεγμένων με το ψηφοδέλτιο των ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ) προς τους συναδέλφους/ισσες

Συναδέλφισσες / συνάδελφοι
Από τη 1η Γενάρη του 2015 αναλαμβάνουμε καθήκοντα ως αιρετοί εκπρόσωποι του κλάδου στο ΠΥΣΔΕ της Γ΄ Αθήνας (τακτικός και αναπληρωματικός)
Με την ευκαιρία αυτή θέλουμε να επαναλάβουμε τη δέσμευσή μας να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις, για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα καθενός και καθεμιάς συναδέλφου χωρίς διακρίσεις, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τον εκπαιδευτικό, τη δημόσια εκπαίδευση και ευρύτερα την κοινωνία.
Ως εκπ/κοι και ως πολίτες αυτής της χώρας βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια βάρβαρη πολιτική που στόχο έχει την αποδόμηση του όποιου κοινωνικού κράτους, την πλήρη ανατροπή εργασιακών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, τη λεηλασία του εισοδήματός μας  και τη φτωχοποίηση μας αλλά και την αλλαγή της φυσιογνωμίας του ίδιου του σχολείου, που μετατρέπεται –με όχημα και την αξιολόγηση – αυτοαξιολόγηση – σε σχολείο-επιχείρηση υποταγμένο στη λογική της αγοράς και των ποσοτικών δεικτών. Ένα σχολείο φόβου και ανασφάλειας που οπωσδήποτε δεν αρμόζει σε υπερήφανους αξιοπρεπείς ανθρώπους και μάλιστα εκπαιδευτικούς λειτουργούς.
Μπροστά σ’αυτή την επίθεση, δηλώνουμε ότι θα είμαστε παρόντες στους αγώνες και μέσα από το ΠΥΣΔΕ αλλά κυρίως έξω από αυτό, μέσα από τα συνδικαλιστικά μας όργανα, τις ΕΛΜΕ και τους συλλόγους διδασκόντων των σχολείων.
Συναδέλφισσες / συνάδελφοι
O θεσμός των Αιρετών μελών των Υπηρεσιακών Συμβουλίων είναι μια κατάκτηση των εργαζομένων, με την προϋπόθεση βέβαια ότι οι αιρετοί εκπρόσωποί τους υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους αποτρέποντας αδικίες σε βάρος τους, υπηρετούν τις θέσεις του κλάδου και συνεργάζονται στενά με τις συνδικαλιστικές τους οργανώσεις.
Τα αιρετά μέλη των Υπηρεσιακών Συμβουλίων :
·         Έχουν τη δυνατότητα να επιβάλουν στη πράξη, πολλές φορές ενάντια και σε εγκυκλίους, λύσεις υπέρ των συναδέλφων.
·         Οφείλουν να δίνουν καθημερινούς και πολυδιάστατους αγώνες μέσα στα Συμβούλια, για να υπερασπίζονται την αξιοπρέπεια, τα δικαιώματα και τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων, τη διαφάνεια, την αξιοκρατία, την αντικειμενικότητα, την ευθυκρισία και ανεξαρτησία των Υπηρεσιακών Συμβουλίων από τον κυβερνητικό έλεγχο.
·         Έχουν υποχρέωση να ελέγχουν και εν τέλει να καταγγέλλουν τις τυχόν αυθαιρεσίες και παράνομες ενέργειες της διοίκησης και των πολιτικών προϊσταμένων της, οι οποίοι όταν αυθαιρετούν καλλιεργούν ένα εκτεταμένο δίκτυο πελατειακών σχέσεων, το οποίο δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην εκπαιδευτική διαδικασία.
·         Δεν πρέπει να διαπλέκονται με την Κυβερνητική-Κομματική εξουσία, γιατί η διαπλοκή αυτή τους αφαιρεί κάθε δυνατότητα αποστασιοποίησης και ανεξάρτητης έκφρασης.
·         Οφείλουν να είναι δίπλα στους μαχόμενους καθηγητές, στους συλλόγους των καθηγητών και στα συνδικαλιστικά τους όργανα και να λειτουργούν σύμφωνα με τις αποφάσεις του κλάδου.
Η ενημέρωση και η βοήθεια στο συνάδελφο για να διεκδικήσει ό,τι του ανήκει είναι υποχρέωση του Αιρετού και όχι “εξυπηρέτηση” του συναδέλφου ή της συναδέλφισσας
22/12/2014
Νίκος Ζούτσος,                                                                    Γιώργος Καρτελιάς
αιρετό τακτικό μέλος του ΠΥΣΔΕ Γ΄ Αθήνας                          αιρετό αναπληρ. μέλος του ΠΥΣΔΕ Γ΄Αθήνας
τηλ.: 6976635252,                                                                 τηλ.: 6974495435
ηλ. δ/νση:  nikzoutsos@hotmail.com                                       ηλ. δ/νση: giorgoskartelias@yahoo.gr


ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]