Δημιούργησα αυτό το blog προκειμένου να παρουσιάζω απόψεις και άρθρα , βασικά για τα εκπαιδευτικά θέματα αλλά και όσα άλλα μας απασχολούν. Μια γνώμη, ένα σχόλιο για αυτά που συμβαίνουν. Επίσης θα βρείτε κείμενα άλλων τα οποία με εκφράζουν. Στο blog αυτό θα μπορείτε να βρείτε επίσης πολιτιστικές αναφορές πάνω σε θέματα που μας συγκινούν. Πολιτισμός και εκπαίδευση πάνε μαζί. Περιμένω τα σχόλια σας. Ν.Κ.

Τρίτη, 22 Ιουλίου 2014

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΚΥΣΔΕ ΓΙΑ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ


Ενημερωτικό του αιρετού  στο  ΚΥΣΔΕ
             Νεκτάριου Κορδή
εκλεγμένου  με το ψηφοδέλτιο  των
Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων
Θέμα: Μεταθέσεις Εκπαιδευτικών – 22 Ιουλίου 2014  
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,     
   Ολοκληρώθηκε τελικά σήμερα μετά από πολλές περιπέτειες η διαδικασία των γενικών μεταθέσεων εκπαιδευτικών Δ.Ε για το 2014. Από τις 8389 αιτήσεις ικανοποιήθηκαν τελικά 751 (ποσοστό 8,99%). Η αρχική εισήγηση του ΚΥΣΔΕ την Παρασκευή 18 Ιουλίου μιλούσε για 741 μεταθέσεις (ποσοστό 8,83%). Υπενθυμίζω ότι οι  εκτιμήσεις των ΠΥΣΔΕ μιλούσαν για 1717 κενά!
    Οι μεταθέσεις πραγματοποιήθηκαν τελικά με βάση κάτι καινοφανές: να αποδεχτούν τις εκτιμήσεις των ΠΥΣΔΕ επιλεκτικά, εξαιρώντας τους κλάδους ΠΕ02, ΠΕ03 και ΠΕ04.01 για τους οποίους πήγαν στις εκτιμήσεις του συστήματος! Αποτέλεσμα της επιλογής αυτής ήταν από τις 1595 αιτήσεις των φιλολόγων να ικανοποιηθεί ένα ποσοστό γύρω στο 4%, από τις 646 αιτήσεις των μαθηματικών να ικανοποιηθεί ένα ποσοστό γύρω στο 11%, και από τις 526 αιτήσεις των Φυσικών να ικανοποιηθεί ένα ποσοστό γύρω στο 3,5%!
   Καταψηφίσαμε τόσο τους πίνακες κενών και πλεονασμάτων, όσο και τους πίνακες μεταθέσεων με βάση τη Δήλωση που σας επισυνάπτουμε. Στο θέμα της αναπομπής η θέση μας ήταν: «Είναι απαράδεκτος ο τρόπος μεταχείρισης  της λειτουργίας και πολύ περισσότερο των  αποφάσεων του  ΚΥΣΔΕ και ως εκ τούτου, για να προστατέψουμε το κύρος του οργάνου και την προσωπική μας αξιοπρέπεια και αξιοπιστία, επιβάλλεται να εμμείνουμε τουλάχιστον στις αρχικές αποφάσεις της Παρασκευής (με τις όποιες διαφωνίες είχαν διατυπωθεί). Σε κάθε άλλη περίπτωση το Συμβούλιο αυτοκαταργείται! Οι χθεσινές εξελίξεις δυστυχώς επιβεβαιώνουν την αρχική στάση μου να καταψηφίσω τους πίνακες κενών – πλεονασμάτων  και μεταθέσεων. Είναι προφανές ότι παραμένουμε στην αρχική μας θέση ζητώντας να ικανοποιηθεί ο μέγιστος δυνατός αριθμός αιτήσεων μετάθεσης σύμφωνα με τις πάγιες θέσεις του κλάδου». Τελικά το συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να εμμείνει στην αρχική εισήγηση της Παρασκευής και να μη δεχτεί καμιά παρέμβαση που θα μείωνε ακόμη περισσότερο τον ήδη δραματικά μικρό αριθμό των μεταθέσεων! 
   Τέλος να τονίσουμε  ότι η διαδικασία των μεταθέσεων απαιτεί διαφάνεια και άμεση κοινοποίηση των αποφάσεων και των πινάκων μετάθεσης. Είναι απαράδεκτο να απαγορεύεται σε αιρετούς εκπροσώπους  του κλάδου να μην ενημερώνουν για τις αποφάσεις των Υπηρεσιακών Συμβουλίων έγκαιρα σε τόσο σοβαρά ζητήματα που κρατούν σε αγωνία χιλιάδες συναδέλφους. Όπως εξαρχής έχουμε δηλώσει, ως εκπρόσωποι των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων «θα υπάρχει από την πλευρά μας πλήρης διαφάνεια, συνεχής ενημέρωση και στενή συνεργασία με την ΟΛΜΕ, τις ΕΛΜΕ και κάθε συνάδελφο για όλα τα θέματα. Είναι σταθερή η δέσμευσή μας να κινηθούμε στο ΚΥΣΔΕ με γνώμονα τις θέσεις και τις επιλογές του κλάδου μας για τις υπηρεσιακές μεταβολές και το εργασιακό μας καθεστώς.  Αρχική δέσμευσή μας είναι να είμαστε το άγρυπνο μάτι του κλάδου, ελέγχοντας, αποκαλύπτοντας και καταγγέλλοντας κάθε πελατειακή πρακτική, κάθε αυθαιρεσία, κάθε αντισυναδελφική, αυταρχική και άδικη ενέργεια της Διοίκησης». Στη δέσμευση αυτή θα εμμείνουμε μέχρι τέλους.Νεκτάριος Κορδής,
αιρετό τακτ. μέλος του ΚΥΣΔΕ
(τηλ.: 6977513534,
ηλ. δ/νση:  nekordis@yahoo.gr)
Βίκυ Αναγνώστη,
αιρετό αναπληρ. μέλος του ΚΥΣΔΕ
(τηλ.: 6979778287,
ηλ.δ/νση:vanagnosti@gmail.com)
ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΚΥΣΔΕ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΑΙΡΕΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΣΤΟ ΚΥΣΔΕ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΚΕΝΩΝ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ             ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ  ΓΙΑ ΤΟ ΣΧ. ΕΤΟΣ 2014-2015.
O αιρετός εκπρόσωπος Κορδής Νεκτάριος στο ΚΥΣΔΕ δηλώνω ότι:
Η διαδικασία με την οποία καλούμαστε σαν Υπηρεσιακό Συμβούλιο να υπολογίσουμε κενά και πλεονάσματα του εκπαιδευτικού προσωπικού, όπως αναφέρει και η εγκύκλιος 97338/Δ2/24-06-2014, στηρίζεται στο ΠΔ 50/96, το οποίο ορίζει σαφώς στο  άρθρο 4 παρ. 3, ότι οι εισηγήσεις των ΠΥΣΔΕ προς την Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου αποστέλλονται μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου και στο άρθρο 4 παρ. 1, ότι για την πραγματοποίηση των μεταθέσεων καταρτίζονται μέχρι τις 10 Μαρτίου κάθε σχολικού έτους πίνακες κενών οργανικών θέσεων κατά περιοχή μετάθεσης.  Όλα αυτά καταστρατηγήθηκαν με ευθύνη της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας.
Η εγκύκλιος 97338/Δ2/24-06-2014 επικαλείται το άρθρο 7 του Ν. 3848/10, το οποίο αναφέρει ότι "για τον προσδιορισμό των κενών θέσεων και των λειτουργικών αναγκών υπολογίζεται η τυχόν 2η ειδικότητα, η δυνατότητα διδασκαλίας με 2η ανάθεση", ενώ για τις οργανικές θέσεις υπολογίζονται μόνο οι πρώτες αναθέσεις μαθημάτων, πράγμα που είναι ασύμβατο.
Η μέχρι σήμερα ακολουθούμενη διαδικασία και με όσα ορίζει το ΠΔ 50/96 άρθρο 4, ήταν να υπολογίζονται οι οργανικές θέσεις με βάση το ωρολόγιο πρόγραμμα κάθε σχολικής μονάδας και τις ώρες της ομάδας σχολείων στην οποία ανήκει η σχολική μονάδα. Σύμφωνα, όμως με την εγκύκλιο, τα κενά και πλεονάσματα υπολογίζονται με την ψυχρή λογιστική της διαίρεσης του συνολικού αριθμού των ωρών διδασκαλίας των αντίστοιχων μαθημάτων δια του συνολικού αριθμού ωρών υποχρεωτικού ωραρίου των «οργανικά ανηκόντων καθηγητών» σε κάθε περιοχή μετάθεσης. Η ενοποίηση των περιοχών μετάθεσης και των ομάδων σχολείων, σε συνδυασμό με το αυξημένο διδακτικό ωράριο, σκοπό έχει  να δοθούν ελάχιστα κενά, προκειμένου να μην ικανοποιηθούν  αιτήσεις συναδέλφων για μετάθεση και, παράλληλα, να δημιουργήσει διογκωμένα πλεονάσματα, για να οδηγηθούν σε νέες υποχρεωτικές μετατάξεις και μετακινήσεις χιλιάδες συνάδελφοι που θα χαρακτηριστούν «ολικά υπεράριθμοι εκπαιδευτικοί».
Επίσης, πάγια θέση του εκπαιδευτικού κινήματος είναι ο αριθμός των μαθητών/μαθητριών στα τμήματα να μην υπερβαίνει τους 20 μαθητές στο τμήμα, 15 στις κατευθύνσεις και 10 μαθητές ανά καθηγητή στα εργαστήρια. Παράλληλα ζητάμε επαναφορά του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών (χωρίς την αύξηση των δυο ωρών), υπολογισμός στον αριθμό των τμημάτων των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και αναπηρία, λειτουργία όλων των υποστηρικτικών δομών (ΠΔΣ, ενισχυτική, βιβλιοθήκες, ΚΕΔΔΥ κ.λπ.), διορισμούς εκπαιδευτικών, τουλάχιστον όσες είναι οι συνταξιοδοτήσεις.
Καταγγέλλουμε την προσπάθεια της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου με πολιτική παρέμβαση (αναπομπή πρότασης ΚΥΣΔΕ) να μειώσει ακόμα περισσότερο τον ήδη δραματικά μικρό αριθμό των μεταθέσεων, μη παίρνοντας υπόψη τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων σε εκπαιδευτικούς και τις ανάγκες των ανθρώπων που βρίσκονται για πολλά χρόνια μακριά από τις οικογένειές τους και τον τόπο συμφερόντων τους. Το Υπουργείο, αφού αύξησε πέρυσι κατά δύο ώρες το ωράριο των καθηγητών, συγχώνευσε - κατάργησε σχολεία, αύξησε τον αριθμό των μαθητών στα τμήματα, δεν πραγματοποίησε διορισμούς, προσπαθεί να εμφανίσει ελάχιστες κενές οργανικές θέσεις για μετάθεση, τη στιγμή που μόνο οι αποχωρήσεις από το καλοκαίρι του 2013 έως σήμερα ανέρχονται στις εφτά χιλιάδες.
Με βάση τα παραπάνω και επειδή οι εκπαιδευτικοί δεν είναι απρόσωπα νούμερα για την κάλυψη μνημονιακών δεσμεύσεων αλλά έχουν αξιοπρέπεια και η μετάθεση γι αυτούς αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα και όχι μια χαριστική παραχώρηση δεν θα επικυρώσω και δεν θα νομιμοποιήσω με την υπογραφή μου τους νέους  πίνακες κενών-πλεονασμάτων και τους αντίστοιχους πίνακες μεταθέσεων, με βάση τους οποίους ικανοποιείται μόλις το 8,99% των αιτήσεων (751 σε σύνολο 8389), δηλώνοντας πως θα τους καταψηφίσω κατά τη διαδικασία της ψηφοφορίας.  
Η θέση μου στο ΚΥΣΔΕ για το θέμα της αναπομπής ήταν η εξής: «Το  ΚΥΣΔΕ ολοκλήρωσε την Παρασκευή το απόγευμα τη συζήτηση επί των γενικών μεταθέσεων και κατά πλειοψηφία (3-1)  ενέκρινε τους πίνακες κενών και πλεονασμάτων και τους πίνακες μεταθέσεων. Καταψήφισα τόσο τους πίνακες κενών-πλεονασμάτων όσο και τους πίνακες μεταθέσεων με βάση το υπ΄ αριθμ. 6025/18-7-2014 υπόμνημα. Η πρόταση του συμβουλίου διαβιβάστηκε στον αρμόδιο υπουργό για υπογραφή και άμεση ανακοίνωση. Αντ΄αυτού ειδοποιηθήκαμε τη Δευτέρα 21 Ιουλίου ότι ο Υπουργός αναπέμπει τους πίνακες των μεταθέσεων και κληθήκαμε στις 22 Ιούλιου σε συνεδρίαση με θέμα: « ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΚΕΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΕΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  Δ.Ε. ΑΠΟ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧ.  ΕΤΟΣ 2014-2015 ( ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΝΑΠΟΜΠΗ)» Το γεγονός της αναπομπής των πινάκων συμβαίνει για πρώτη φορά στα χρονικά του ΚΥΣΔΕ. Οι πίνακες κενών και πλεονασμάτων και οι πίνακες μεταθέσεων συντάχθηκαν κατόπιν απόφασης της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου μετά από συσκέψεις που έγιναν την Παρασκευή 18 Ιουλίου. Είναι συνεπώς απαράδεκτος ο τρόπος μεταχείρισης  της λειτουργίας και πολύ περισσότερο των  αποφάσεων του  ΚΥΣΔΕ και ως εκ τούτου, για να προστατέψουμε το κύρος του οργάνου και την προσωπική μας αξιοπρέπεια και αξιοπιστία , επιβάλλεται να εμμείνουμε τουλάχιστον στις αρχικές αποφάσεις της Παρασκευής (με τις όποιες διαφωνίες είχαν διατυπωθεί). Σε κάθε άλλη περίπτωση το Συμβούλιο αυτοκαταργείται! Είναι προφανές ότι παραμένουμε στην αρχική μας θέση ζητώντας να ικανοποιηθεί ο μέγιστος δυνατός αριθμός αιτήσεων μετάθεσης σύμφωνα με τις πάγιες θέσεις του κλάδου.
Τέλος να τονίσω ότι η διαδικασία των μεταθέσεων απαιτεί διαφάνεια και άμεση κοινοποίηση των αποφάσεων και των πινάκων μετάθεσης. Είναι απαράδεκτο να απαγορεύεται σε αιρετούς εκπροσώπους  του κλάδου να μην ενημερώνουν για τις αποφάσεις των Υπηρεσιακών Συμβουλίων έγκαιρα σε τόσο σοβαρά ζητήματα που κρατούν σε αγωνία χιλιάδες συναδέλφους. Όπως εξαρχής έχουμε δηλώσει, ως εκπρόσωποι των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων «θα υπάρχει από την πλευρά μας πλήρης διαφάνεια, συνεχής ενημέρωση και στενή συνεργασία με την ΟΛΜΕ, τις ΕΛΜΕ και κάθε συνάδελφο για όλα τα θέματα. Είναι σταθερή η δέσμευσή μας να κινηθούμε στο ΚΥΣΔΕ με γνώμονα τις θέσεις και τις επιλογές του κλάδου μας για τις υπηρεσιακές μεταβολές και το εργασιακό μας καθεστώς.  Αρχική δέσμευσή μας είναι να είμαστε το άγρυπνο μάτι του κλάδου, ελέγχοντας, αποκαλύπτοντας και καταγγέλλοντας κάθε πελατειακή πρακτική, κάθε αυθαιρεσία, κάθε αντισυναδελφική, αυταρχική και άδικη ενέργεια της Διοίκησης». Στη δέσμευση αυτή θα εμμείνουμε μέχρι τέλους.

Αθήνα 22/7/2014
Κορδής Νεκτάριος

 Αιρετό μέλος του ΚΥΣΔΕ  

Δευτέρα, 21 Ιουλίου 2014

ΟΛΜΕ-ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη καθυστέρηση των μεταθέσεων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
            Ενώ προβλέπεται οι μεταθέσεις να γίνονται πριν τη λήξη του σχολικού έτους και οι συνάδελφοι να τοποθετούνται στα σχολεία πριν το καλοκαίρι, για δεύτερη συνεχή χρονιά και ενώ τελειώνει ο Ιούλιος, οι μεταθέσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί.
Καταγγέλλουμε την προσπάθεια της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου με πολιτική παρέμβαση να μειώσει ακόμα περισσότερο τον ήδη δραματικά μικρό αριθμό των μεταθέσεων, μη παίρνοντας υπόψη τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων σε εκπαιδευτικούς και τις ανάγκες των ανθρώπων που βρίσκονται για πολλά χρόνια μακριά από τις οικογένειές τους και τον τόπο συμφερόντων τους.
Το Υπουργείο, αφού αύξησε πέρυσι κατά δύο ώρες το ωράριο των καθηγητών, συγχώνευσε - κατάργησε σχολεία, αύξησε τον αριθμό των μαθητών στα τμήματα, δεν πραγματοποίησε διορισμούς, προσπαθεί να εμφανίσει ελάχιστες κενές οργανικές θέσεις για μετάθεση, τη στιγμή που μόνο οι αποχωρήσεις από το καλοκαίρι του 2013 έως σήμερα ανέρχονται στις εφτά χιλιάδες.
Η διαδικασία των μεταθέσεων απαιτεί διαφάνεια και άμεση κοινοποίηση των αποφάσεων και των πινάκων μετάθεσης. Είναι απαράδεκτο να απαγορεύεται στους αιρετούς εκπροσώπους του κλάδου να μην ενημερώνουν για τις αποφάσεις των Υπηρεσιακών Συμβουλίων σε τόσο σοβαρά ζητήματα που κρατούν σε αγωνία χιλιάδες συναδέλφους.
Απαιτούμε να γίνουν όσο το δυνατόν περισσότερες μεταθέσεις, αφού ληφθούν υπόψη οι πραγματικές ανάγκες της εκπαίδευσης και η αποτελεσματικότερη  άσκηση του εκπαιδευτικού έργου θεσμοθετώντας:
-20 μαθητές  στο τμήμα.
-Επαναφορά του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών.
-Υπολογισμός στον αριθμό των τμημάτων των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και αναπηρία.
-Λειτουργία όλων των υποστηρικτικών δομών (ΠΔΣ, ενισχυτική, βιβλιοθήκες, ΚΕΔΔΥ κ.λπ.)

-Διορισμούς εκπαιδευτικών, τουλάχιστον όσες είναι οι συνταξιοδοτήσεις.

ΟΛΜΕ

22 Ιουλίου 14
Ημέρα πανελλαδικής δράσης ενάντια στις διαθεσιμότητες-απολύσεις

Συνάδελφοι,
Την Τρίτη 22 Ιουλίου συμπληρώνεται ένας χρόνος από την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει στη διαθεσιμότητα πάνω από 2.000 συναδέλφων μας και να καταργήσει σημαντικές ειδικότητες και τομείς (υγείας – πρόνοιας, εφαρμοσμένων τεχνών, αισθητικής – κομμωτικής) των ΕΠΑΛ και των ΕΠΑΣ, μια απόφαση που υπαγορεύτηκε από τις μνημονιακές δεσμεύσεις της κυβέρνησης απέναντι στην τρόικα (ΕΕ και ΔΝΤ). Η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στις διαθεσιμότητες στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, στα ΑΕΙ, στους σχολικούς φύλακες, στις καθαρίστριες και σε μια σειρά άλλους κλάδους εργαζομένων του Δημοσίου εντάσσεται στο σχεδιασμό της για τη δραματική συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους, τη διάλυση των κεκτημένων εργασιακών δικαιωμάτων σε ολόκληρο το Δημόσιο, την άρση της μονιμότητας και το άνοιγμα του δρόμου προς μαζικές απολύσεις το επόμενο διάστημα.
Από την πρώτη ημέρα της διαθεσιμότητας, ο κλάδος μας διακήρυξε ότι ο μαζικός αγώνας περνάει σε νέα φάση. Είναι υποχρέωση του κάθε εκπαιδευτικού, του κάθε συναδέλφου, είναι υπόθεση τιμής για ολόκληρο τον κλάδο να μην προχωρήσουν οι διαθεσιμότητες και οι απολύσεις στην εκπαίδευση. Ένα χρόνο τώρα οι συνάδελφοί μας της τεχνικής εκπαίδευσης που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, αλλά και ολόκληρος ο κλάδος έδωσε και συνεχίζει να δίνει σκληρό και άνισο αγώνα απέναντι στην κυβερνητική πολιτική, υπερασπιζόμενος το δικαίωμα στη σταθερή και μόνιμη εργασία, ενάντια στις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις.
Συνάδελφοι,
Ένα χρόνο μετά τη μαύρη ημέρα για την τεχνική, αλλά και ολόκληρη την εκπαίδευση, συνεχίζουμε τον αγώνα μας για να μην απολυθεί κανείς εκπαιδευτικός. Ο αγώνας ενάντια στις απολύσεις είναι κοινός και δίκαιος.
Το ΔΣ της ΟΛΜΕ αποφάσισε να ορίσει την 22 Ιουλίου ως ημέρα πανελλαδικής δράσης ενάντια στις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις. Στο πλαίσιο αυτό αποφάσισε και καλεί όλες τις ΕΛΜΕ να διοργανώσουν την ημέρα αυτή τοπικές εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις ενάντια στις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις.


 Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν μαζικά και μαχητικά στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που διοργανώνει η ΟΛΜΕ,
την Τρίτη 22 Ιουλίου 2014 και ώρα 12.30 μ.μ.
στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης
(Λεωφ. Βασ. Σοφίας 15).
Θα προηγηθεί η πορεία από την ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή, στις 8.30 π.μ., με κατάληξη στο Υπ. Διοικ. Μεταρρύθμισης, που αποφάσισαν τα συντονιστικά των διαθέσιμων.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΚΥΣΔΕ


Ενημερωτικό του αιρετού  στο  ΚΥΣΔΕ
             Νεκτάριου Κορδή
εκλεγμένου  με το ψηφοδέλτιο  των
Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων

Θέμα: Μεταθέσεις Εκπαιδευτικών

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
   Σας ενημερώνουμε για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε στις γενικές μεταθέσεις των εκπαιδευτικών Δ.Ε. 2014. Αρχικά ο πίνακας κενών και πλεονασμάτων μας κοινοποιήθηκε το απόγευμα της 16 Ιούλη! Στην περιφέρεια Αττικής για παράδειγμα οι εκτιμήσεις των ΠΥΣΔΕ μιλούσαν για 725 κενά, ενώ στην περιφέρεια Θεσσαλονίκης για 146. Οι  εκτιμήσεις των ΠΥΣΔΕ μιλούσαν συνολικά για 1717 κενά. Το πρωί της 18ης Ιούλη ξεκίνησε η συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ στην οποία παρουσιάστηκαν στο συμβούλιο τρία σενάρια μεταθέσεων:
Ø  Το πρώτο μιλούσε για ελάχιστες μεταθέσεις (ποσοστό γύρω στο 5%) με βάση τα κενά που δίνει το σύστημα τα οποία μάλιστα αποκαλούνται και «πραγματικά»!
Ø  Το δεύτερο μιλούσε για  μεταθέσεις με βάση τις εκτιμήσεις των ΠΥΣΔΕ (ποσοστό γύρω στο 17%) .
Ø  Το τρίτο μιλούσε για ένα ποσοστό γύρω στο 8,5% με βάση κάτι καινοφανές: να αποδεχτούν τις εκτιμήσεις των ΠΥΣΔΕ επιλεκτικά, εξαιρώντας τους κλάδους ΠΕ02, ΠΕ03 και ΠΕ04.01 για τους οποίους θα πάνε στις εκτιμήσεις του συστήματος! Η πρόταση αυτή τελικά επελέγη κατά πλειοψηφία για τις φετινές μεταθέσεις και διαβιβάστηκε στον αρμόδιο Υπουργό για υπογραφή. Έτσι με  βάση την τελική αυτή πρόταση από τις 8389 αιτήσεις ικανοποιούνταν  ένα ποσοστό γύρω στο 8,5% περίπου.
   Μετά την εξέλιξη αυτή καταψηφίσαμε τόσο τους πίνακες κενών και πλεονασμάτων, όσο και τους πίνακες μεταθέσεων με βάση τη Δήλωση που σας επισυνάπτουμε. Θεωρούμε ότι το δικαίωμα της μετάθεσης αφορά όλους τους εκπαιδευτικούς και δεν μπορεί να λειτουργεί επιλεκτικά. Υπενθυμίζουμε ότι το 2013 ικανοποιήθηκαν 607 αιτήσεις σε σύνολο 11260 αιτήσεων (ποσοστό 5,4%). Κατά τις μεταθέσεις του 2012 υποβλήθηκαν 14.855 αιτήσεις και ικανοποιήθηκαν 2.434 (ποσοστό 16,39%).   Σήμερα 21 Ιουλίου ειδοποιηθήκαμε ότι ο Υπουργός δεν αποδέχεται την εισήγηση του ΚΥΣΔΕ και το Συμβούλιο καλείται σε νέα συνεδρίαση την Τρίτη 22 Ιουλίου στις 11:00. Και στη συνεδρίαση αυτή θα παλέψουμε για την ικανοποίηση του μέγιστου δυνατού αριθμού αιτήσεων μετάθεσης με βάση τις πάγιες θέσεις του κλάδου.   
  
   Τέλος σχετικά με τη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ που έγινε την Πέμπτη 17-7-2014 σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:
 1. Εγκρίθηκε αίτηση ανάκλησης μετάταξης διοικητικού υπαλλήλου και επαναφορά σε θέση εκπαιδευτικού.
 2. Έγιναν δεκτές 13 αιτήσεις εκπαιδευτικών για παραίτηση από την υπηρεσία.
 3. Έγιναν δεκτές 10 αιτήσεις εκπαιδευτικών για μετάταξη στην Εκκλησιαστική Εκπαίδευση. Η αποδέσμευση των εκπαιδευτικών δε σημαίνει και αντίστοιχη μετάταξη.
 4. Έγινε δεκτή 1 αίτηση για μετάταξη στη Σιβιτανίδειο Δημόσια Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων. Για το ίδιο θέμα απορρίφθηκαν 5 αιτήσεις.
 5. Έγινε δεκτή 1 αίτηση και απορρίφθηκε άλλη 1 για μετάταξη στην Ειδική Αγωγή.
 6. Έγιναν δεκτές 9 αιτήσεις εκπαιδευτικών που ζητούν να μεταταγούν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ως ΠΕ60 (Νηπιαγωγοί).
 7.  Έγιναν δεκτές 12 αιτήσεις εκπαιδευτικών που ζητούν να μεταταγούν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ως ΠΕ70 (Δάσκαλοι). Για το ίδιο θέμα απορρίφθηκαν 3 αιτήσεις.
 8. Έγιναν δεκτές 75 αιτήσεις εκπαιδευτικών που ζητούν να μεταταγούν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ως ΠΕ06 (Αγγλικών). Για το ίδιο θέμα απορρίφθηκε 1 αίτηση.
 9. Έγιναν δεκτές 66 αιτήσεις εκπαιδευτικών που ζητούν να μεταταγούν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ως ΠΕ11 (Φυσικής Αγωγής).
 10. Έγιναν δεκτές 4 αιτήσεις εκπαιδευτικών που ζητούν να μεταταγούν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ως ΠΕ16 (Μουσικών). Για το ίδιο θέμα απορρίφθηκε 1 αίτηση.
 11.  Απορρίφθηκαν 17 αιτήσεις εκπαιδευτικών που ζητούν να μεταταγούν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ως ΠΕ05 (Γαλλικών) γιατί δεν υπάρχουν οργανικές θέσεις στην Πρωτοβάθμια.
 12.  Απορρίφθηκαν 18 αιτήσεις εκπαιδευτικών που ζητούν να μεταταγούν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ως ΠΕ07 (Γερμανικών) γιατί δεν υπάρχουν οργανικές θέσεις στην Πρωτοβάθμια.
 13. Απορρίφθηκαν 15 αιτήσεις εκπαιδευτικών που ζητούν να μεταταγούν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ως ΠΕ08 (Καλλιτεχνικών) γιατί δεν υπάρχουν οργανικές θέσεις στην Πρωτοβάθμια.
 14. Απορρίφθηκαν 26 αιτήσεις εκπαιδευτικών που ζητούν να μεταταγούν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ως ΠΕ19 (Πληροφορικής) γιατί δεν υπάρχουν οργανικές θέσεις στην Πρωτοβάθμια.
 15. Απορρίφθηκαν 20 αιτήσεις εκπαιδευτικών που ζητούν να μεταταγούν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ως ΠΕ20 (Πληροφορικής) γιατί δεν υπάρχουν οργανικές θέσεις στην Πρωτοβάθμια.
 16. Απορρίφθηκαν 8 αιτήσεις εκπαιδευτικών που ζητούν να μεταταγούν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ως ΠΕ32 (Θεατρικών Σπουδών) γιατί δεν υπάρχουν οργανικές θέσεις στην Πρωτοβάθμια.
 17. Απορρίφθηκαν 3 αιτήσεις εκπαιδευτικών που ζητούν να μεταταγούν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ως ΠΕ18.41, ΠΕ01, ΤΕ01.01 γιατί δεν υπάρχουν οργανικές θέσεις στην Πρωτοβάθμια.
 18. Εκκρεμεί η συζήτηση για αιτήσεις εκπαιδευτικών ΔΕ που ζητούν μετάταξη σε  διάφορες Διοικητικές Θέσεις.

Αθήνα 21/7/2014Νεκτάριος Κορδής,
αιρετό τακτ. μέλος του ΚΥΣΔΕ
(τηλ.: 6977513534,
ηλ. δ/νση:  nekordis@yahoo.gr)
Βίκυ Αναγνώστη,
αιρετό αναπληρ. μέλος του ΚΥΣΔΕ
(τηλ.: 6979778287,
ηλ.δ/νση:vanagnosti@gmail.com)                εκλεγμένων με το ψηφοδέλτιο  των

Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων

ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΚΥΣΔΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΑΙΡΕΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΣΤΟ ΚΥΣΔΕ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΚΕΝΩΝ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ            ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ  ΓΙΑ ΤΟ ΣΧ. ΕΤΟΣ 2014-2015.
O αιρετός εκπρόσωπος Κορδής Νεκτάριος στο ΚΥΣΔΕ δηλώνω ότι:
Η διαδικασία με την οποία καλούμαστε σαν Υπηρεσιακό Συμβούλιο να υπολογίσουμε κενά και πλεονάσματα του εκπαιδευτικού προσωπικού, όπως αναφέρει και η εγκύκλιος 97338/Δ2/24-06-2014, στηρίζεται στο ΠΔ 50/96, το οποίο ορίζει σαφώς στο  άρθρο 4 παρ. 3, ότι οι εισηγήσεις των ΠΥΣΔΕ προς την Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου αποστέλλονται μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου και στο άρθρο 4 παρ. 1, ότι για την πραγματοποίηση των μεταθέσεων καταρτίζονται μέχρι τις 10 Μαρτίου κάθε σχολικού έτους πίνακες κενών οργανικών θέσεων κατά περιοχή μετάθεσης.  Όλα αυτά καταστρατηγήθηκαν με ευθύνη της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας.
Η εγκύκλιος 97338/Δ2/24-06-2014 επικαλείται το άρθρο 7 του Ν. 3848/10, το οποίο αναφέρει ότι "για τον προσδιορισμό των κενών θέσεων και των λειτουργικών αναγκών υπολογίζεται η τυχόν 2η ειδικότητα, η δυνατότητα διδασκαλίας με 2η ανάθεση", ενώ για τις οργανικές θέσεις υπολογίζονται μόνο οι πρώτες αναθέσεις μαθημάτων, πράγμα που είναι ασύμβατο.
Η μέχρι σήμερα ακολουθούμενη διαδικασία και με όσα ορίζει το ΠΔ 50/96 άρθρο 4, ήταν να υπολογίζονται οι οργανικές θέσεις με βάση το ωρολόγιο πρόγραμμα κάθε σχολικής μονάδας και τις ώρες της ομάδας σχολείων στην οποία ανήκει η σχολική μονάδα. Σύμφωνα, όμως με την εγκύκλιο, τα κενά και πλεονάσματα υπολογίζονται με την ψυχρή λογιστική της διαίρεσης του συνολικού αριθμού των ωρών διδασκαλίας των αντίστοιχων μαθημάτων δια του συνολικού αριθμού ωρών υποχρεωτικού ωραρίου των «οργανικά ανηκόντων καθηγητών» σε κάθε περιοχή μετάθεσης. Η ενοποίηση των περιοχών μετάθεσης και των ομάδων σχολείων, σε συνδυασμό με το αυξημένο διδακτικό ωράριο, σκοπό έχει  να δοθούν ελάχιστα κενά, προκειμένου να μην ικανοποιηθούν  αιτήσεις συναδέλφων για μετάθεση και, παράλληλα, να δημιουργήσει διογκωμένα πλεονάσματα, για να οδηγηθούν σε νέες υποχρεωτικές μετατάξεις και μετακινήσεις χιλιάδες συνάδελφοι που θα χαρακτηριστούν «ολικά υπεράριθμοι εκπαιδευτικοί».
Επίσης, πάγια θέση του εκπαιδευτικού κινήματος είναι ο αριθμός των μαθητών/μαθητριών στα τμήματα να μην υπερβαίνει τους 20 μαθητές στο τμήμα, 15 στις κατευθύνσεις και 10 μαθητές ανά καθηγητή στα εργαστήρια.
       Εξάλλου, η εμπειρία προηγούμενων ετών έχει αποδείξει πως οι εκτιμήσεις των Υπηρεσιακών Συμβουλίων δεν λαμβάνονται υπόψη από το Υπουργείο Παιδείας. Το ίδιο συμβαίνει και κατά τις φετινές μεταθέσεις αφού το Υπουργείο αρνείται να υιοθετήσει τις εκτιμήσεις τόσο των ΠΥΣΔΕ όσο και των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης. Mάλιστα επιδιώκουν κάτι καινοφανές:να αποδεχτούν τις εκτιμήσεις των ΠΥΣΔΕ επιλεκτικά εκτός από τους κλάδους  ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04.01 για τους οποίους θα πάνε στις εκτιμήσεις του συστήματος! Με τον τρόπο αυτό θα αυξηθεί κατά τι ο αριθμός των μεταθέσεων, αλλά θα δημιουργηθεί πρόβλημα στον κλάδο ΠΕ04, ο οποίος θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται ενιαία κάτι που ορίζει και ο ν. 4186/13 .  Χαρακτηριστικό τέλος  της αντίληψης με την οποία αντιμετωπίζει τα συλλογικά όργανα είναι το γεγονός ότι ενώ είχε στη διάθεσή του τις εκτιμήσεις των ΠΥΣΔΕ από τις 30/6/14 , τις κοινοποίησε στα μέλη του ΚΥΣΔΕ στις 16/7/14!  
Με βάση τα παραπάνω και επειδή οι εκπαιδευτικοί δεν είναι απρόσωπα νούμερα που θα χρησιμοποιηθούν για να καλύψουν τις μνημονιακές δεσμεύσεις της κυβέρνησης για νέες υποχρεωτικές μετακινήσεις και απολύσεις, δεν θα επικυρώσω και δεν θα νομιμοποιήσω με την υπογραφή μου τους πίνακες κενών-πλεονασμάτων και τους αντίστοιχους πίνακες μεταθέσεων, με βάση τους οποίους ικανοποιείται μόλις το 8,83% των αιτήσεων (741 σε σύνολο 8389), δηλώνοντας πως θα τους καταψηφίσω κατά τη διαδικασία της ψηφοφορίας. Θα παραμείνω στη συνεδρίαση για να ελέγξω την όλη διαδικασία. 
Αθήνα 18/7/2014
Κορδής Νεκτάριος

Αιρετό μέλος του ΚΥΣΔΕ  

Κυριακή, 20 Ιουλίου 2014

ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Ψ.Ν.Α ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟΥ
ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ 343 ΧΑΪΔΑΡΙ
ΤΗΛ:2132046148
 somateiodromokaiteiou@gmail.com                                                                                             
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στήριξη στην κλιμάκωση των κινητοποιήσεων κατά της εκμετάλλευσης των εργαζομένων  στο συνεργείο καθαριότητας αποφάσισε το Σωματείο Εργαζομένων του Δρομοκαϊτείου στη σημερινή του έκτακτη συνεδρίαση.
   Σε ανάλογη απόφαση προχώρησε και η Παν Αττική Ένωση Καθαριστριών και Οικιακού Προσωπικού μετά από γενική Συνέλευση στην οποία συμμετείχαν οι εργαζόμενοι της καθαριότητας
Oι 30 εργαζόμενοι-ες του Δρομοκαϊτείου είχαν το θάρρος να καταγγείλουν τον εργασιακό Μεσαίωνα που βίωναν με την εταιρεία JCB Α.Ε., να οργανωθούν στο Σωματείο και να ξεκινήσουν αγώνα δικαστικό κατά της εταιρείας.
    Παράλληλα, δικαιώθηκαν (ηθικά μόνο) από την αναπόφευκτη απόφαση καταγγελίας της σύμβασης της Εταιρείας  JCB από το Δ.Σ. του Δρομοκαϊτείου αφού είχαν διαπιστωθεί από τις αρμόδιες επιτροπές ελέγχου πολλές και σοβαρές παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας τις οποίες η Διοίκηση με κανένα τρόπο δεν μπορούσε να παραβλέψει , καθώς και τους εκβιασμούς και τις απειλές από στελέχη της εταιρείας που είχαν φτάσει μέχρι και την Διοικητική  Διεύθυνση του Δρομοκαϊτείου.
   Η «εργολαβική εργασιακή ηθική»  των διαρθρωτικών αλλαγών και των Μνημονίων όμως τους εκδικείται. Και από την Σκύλα  (της μίας εταιρείας «JCB A.E.» ) έπεσαν στην Χάρυβδη . (της νέας εταιρείας -  «Facility Experts  I.K.E.») η οποία δεν τους προσλαμβάνει ΓΙΑΤΙ...
ΓΙΑΤΙ, ούτε λίγο ούτε πολύ,   η νέα εταιρεία όπως ακριβώς επιτάσσουν οι αρχές της άγριας καπιταλιστικής ανάπτυξης και κινεζοποίησης της αγοράς εργασίας έχει τους Ει-δικούς της Κανόνες με εργαζόμενους «δήθεν» μετόχους  , εργαζόμενους  «δικούς» της , εργαζόμενους «επιδοτούμενους», εργαζόμενους ελαστικούς . 
   Η νέα εταιρεία «Facility experts ΙΚΕ» είναι  τυπικό παράδειγμα της νέας μορφής εκμετάλλευσης εργατικής δύναμης και  της «ανάπτυξης» που υπόσχονται οι κυβερνήσεις της Τρόικας,  με την καινούρια (μνημονιακή) νομική μορφή της Ιδιωτικής Κεφαλαιουχικής Εταιρείας, που ιδρύεται, στην κυριολεξία , με «1 ευρώ» κεφάλαιο,  σε μία μέρα και που σε αυτήν  εμφανίζονται ως δήθεν μέτοχοι, εργαζόμενοι,  με  προαιρετική ασφάλιση και μειωμένες ασφαλιστικές απαιτήσεις. Λίγα τα κεφάλαια πολλά τα κέρδη 
   Δεν απορούμε λοιπόν που οι παλιοί εργαζόμενοι του Δρομοκαϊτείου θεωρούνται «ακατάλληλοι» από την εταιρεία για επαναπρόσληψη στο Δρομοκαΐτειο. 
   Οι  εργαζόμενοι-ες  καθαρίστριες-ες του Δρομοκαϊτείου   είχαν το θάρρος να αναδείξουν με τον αγώνα τους την αθλιότητα της ιδιωτικής αγοράς εργασίας και των εργολαβιών στο Δημόσιο διεκδικώντας το δικαίωμα τους να πληρώνονται για την δουλειά που κάνουν.
   Δεν είναι «κατάλληλοι» για ξεζούμισμα  από τα σύγχρονα σκλαβοπάζαρα των εργολάβων. Με αυτή την έννοια είναι παντελώς «ακατάλληλοι»  για επαναπρόσληψη στο Δρομοκαΐτειο όπου προσέφεραν οι περισσότεροι-ες  τις υπηρεσίες τους για πάνω από 10 χρόνια ο/η καθένας-μια.
   Η Διοίκηση του Δρομοκαϊτείου (που για όλα τα προηγούμενα χρόνια κατάφερνε να υπάρχει μία συνέχεια στην εργασία των ίδιων ανθρώπων ) για πρώτη  φορά «σηκώνει τα χέρια ψηλά» και δηλώνει παντελώς αδύναμη να ελέγξει την δράση των εργολάβων.
   Οι μόνες παρεμβάσεις που δέχεται να κάνει είναι για να «συνετίσει» τους εργαζόμενους και να τους φέρει στα μέτρα των εταιρειών.
   Παράλληλα αποδέχεται και υποστηρίζει τα μνημονιακά επιχειρήματα και τις νομικίστικες υπεκφυγές  των αρπακόλλα εταιρειών της «Μιας Στάσης», της «Μιας Μέρας» του  ενός και μοναδικού λόγου ύπαρξης τους, αυτού  του Κέρδους στην πλάτη των «υποζυγίων»
   Εμείς όμως δεν σταματάμε τον αγώνα για την αξιοπρέπεια όλων μας
Όλοι μαζί , εργαζόμενοι-ες των συνεργείων  και Σωματείο Εργαζομένων δηλώνουμε προς όλες τις πλευρές ότι συνεχίζουμε  τον αγώνα σε πείσμα όλης αυτής της σήψης.
 
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΜΕ ΝΕΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
·     ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
·     ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΚΑΙ TΩΝ 30 ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ-ΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΑΝ ΤΙΣ ΑΘΛΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ
·     ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
·     ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ  ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ
 
ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014:
 
ΣE ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ
ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΙΣ 07:00 ΤΟ ΠΡΩΙ
 
ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ
 ΣΤΙΣ 19:00 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ
ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΟΜΟΡΩΝ ΔΗΜΩΝ (ΧΑΪΔΑΡΙ, ΑΙΓΑΛΕΩ, ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ) ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ-ΤΩΝ
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Χαϊδάρι 17/7/2014