ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

Παρακάτω παραθέτουμε 10 λόγους για τους οποίους πρέπει να ψηφίσετε Ν.Δ ,με τρόπο παρόμοιο με αυτόν που και η ίδια η Ν.Δ επιλέγει για να επιχειρηματολογεί ,δηλαδή πάντα σε αντιπαράθεση με τον βασικό της αντίπαλο ,τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 
1) GREXIT.  Οι πολιτικοί της  Ν.Δ  κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι άμα κερδίσει στις εκλογές ίσως προκαλέσει αυτό που λέμε GREXIT (έξοδο της χώρας μας από την ευρωζώνη).Το παρακάτω αντί-επιχείρημα των Συριζαίων μόνο ως λογοπαίγνιο μπορεί να εκληφθεί : «αν η κατάσταση δεν αλλάξει σύντομα θα έχουμε ένα άλλο είδος GREXIT ( η χώρα θα παραμείνει στην ευρωζώνη αλλά θα έχουμε έξοδο των Ελλήνων από την χώρα)».
2)Αγορές και δανειστές. Οι πολιτικοί της  Ν.Δ  κατηγορούν τους αντιπάλους  τους στον  ΣΥΡΙΖΑ ότι εκείνους οι αγορές καθόλου δεν τους θέλουν και ότι μάλιστα οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης εκφράζουν την ανησυχία τους σε περίπτωση που αλλάξει το πολιτικό τοπίο. Είναι αλήθεια ότι η Ν.Δ είναι η επίσημη αγαπημένη των αγορών ,κάτι σαν παλλακίδα δηλαδή που έχει μάθει να στηρίζει όλη της την ύπαρξη στα δώρα και στην γενναιοδωρία των πλούσιων πελατών της. Το πιο βασικό επιχείρημα της Ν.Δ σε αυτές τις εκλογές είναι ότι μπορεί να εξασφαλίσει τα δανεικά του μέλλοντός μας. Η Ν.Δ πιστεύει ότι και ο κόσμος έχει αγανακτήσει να αναφέρονται σε αυτόν με το υποτιμητικό παρατσούκλι : «τα γκαρσονάκια της Ευρώπης» και ότι θέλει διακαώς να του απονεμηθεί ο τίτλος που θεωρεί πλέον ότι του αξίζει :«Γκέισα».
3)Προεκλογικές δεσμεύσεις. Οι πολιτικοί της  Ν.Δ  κατηγορούν τους αντιπάλους  τους στον  ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν πρόκειται να εφαρμόσουν τα όσα υπόσχονται προεκλογικά .Βλέπετε η Ν.Δ από τις 18 προεκλογικές δεσμεύσεις που είχε κάνει στις εκλογές το 2012 μπορεί να μην εφάρμοσε ούτε μία αλλά ο λόγος είναι ότι πάνω που ήταν έτοιμη να τις εφαρμόσει όλες μαζί, την ρίξανε από κυβέρνηση. Άρα ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει και για ην μη τήρηση των προεκλογικών δεσμεύσεων της Ν.Δ.
4)Ανάπτυξη. Οι πολιτικοί της  Ν.Δ  ήταν οι εγγυητές της ανάπτυξης στην χώρα μας .Πάνω που είχαν καταφέρει να μοιάζει η Ελλάδα στα μάτια των μεγάλων διεθνών επενδυτών ως « η ευκαιρία», πάνω που είχαμε βγάλει ταμπέλα «ανοίξαμε και σας περιμένουμε» ήλθαν οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ που είναι εναντίον των ιδιωτικοποιήσεων και ανάρτησαν αντιδημοφιλή ταμπέλα «the country is under construction» που αποτρέπει τους πελάτες και τους κάνει να στρέφονται αλλού. Τι κρίμα αλήθεια πάνω στην ώρα που ήμασταν έτοιμοι να ξεπουλήσουμε  .
5)Μνημόνια. Οι πολιτικοί της  Ν.Δ  είναι συνεπείς στις θέσεις τους σε αντίθεση με κάποιους άλλους που είναι καιροσκόποι .Ως αντιμνημονιακοί  ήλθαν στην κυβέρνηση το 2012 και ως αντιμνημονιακοί απέρχονται σήμερα αφού παραδίδουν τη χώρα χωρίς νέο μνημόνιο και μάλιστα κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι με την πολιτική που προτίθεται να ακολουθήσει εκείνος οδηγεί μαθηματικά τη χώρα σε νέο μνημόνιο.
6)Αλήθεια. Οι πολιτικοί της  Ν.Δ  ομιλούν την γλώσσα της αληθείας .Δεν χαϊδεύουν τα αυτιά του λαού .Τον κοιτάζουν στα μάτια και του λένε : «δεν σου έχω καμία εμπιστοσύνη ότι ξέρεις ποιο είναι το καλό σου , γι’ αυτό και θα αποφασίζω εγώ για σένα ερήμην σου και για το καλό σου». Οι πολιτικοί της  Ν.Δ  είναι έντιμοι και δεν διστάζουν να τσαλακώσουν την εικόνα τους με το να δαιμονοποιούν ως υπέρτατο κακό εκείνο που οι πολιτικοί τους αντίπαλοι ανακηρύσσουν ως το ανώτατο δημοκρατικό αγαθό : Τις εκλογές.
7) Εμπιστοσύνη. Οι πολιτικοί της  Ν.Δ  κατηγορούν τους αντιπάλους  τους στον  ΣΥΡΙΖΑ ότι  στο πίσω μέρος  του μυαλού τους έχουν ένα κρυφό σχέδιο πτώχευσης της χώρας .Εδώ οι της Ν.Δ σαφώς υπερτερούν αφού αυτοί έχουν φανερό σχέδιο πτώχευσης  για το οποίο είναι υπερήφανοι και το οποίο εφαρμόζουν με συνέπεια τα τελευταία χρόνια.
8)Εθνική ομοψυχία. Οι πολιτικοί της  Ν.Δ  μπορούν δικαίως να καμαρώνουν ότι ένωσαν τον λαό για το καλό της πατρίδας. Τα μέτρα που πήραν ήταν  τελείως δημοκρατικά και ανέδειξαν την ενότητα του κόσμου αφού όλοι πληρώσανε ΕΝΦΙΑ ,χαράτσια ,ακριβό πετρέλαιο, φόρο, όλοι είχαν μειώσεις στα εισοδήματά τους ,όλοι βάλανε πλάτη ανεξαρτήτου οικονομικού υποβάθρου ,όλοι δέχτηκαν με χαρά τις υποχρεωτικές θυσίες. Αυτός ο συγκινητικός ρεφενές είχε σαν αποτέλεσμα το πρωτογενές πλεόνασμα ,το success story , να βγούμε στις αγορές , να μπούμε σε τροχιά ανάπτυξης, να παραμείνουμε στις χώρες του διαγωνισμού της eurovision, και  μην ξεχνάμε και το δωρεάν wifi . Ενώ από την άλλη μεριά  οι Συριζαίοι τι έχουν να αντιπροτείνουν ; Διαλαλούν παντού ότι θα πληρώνουν πιο πολλά οι λίγοι για να περνούν μπέικα οι πολλοί .Μην τους ακούτε όταν εμφανίζονται ως οι απανταχού υπερασπιστές των μειονοτήτων .Γιατί πείτε μου υπάρχει μικρότερη μειονότητα από τους πάμπλουτους αυτής της χώρας;
9)Ρευστότητα ψηφοφόρων. Οι πολιτικοί της ΝΔ διεκδικούν τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ .Έχουν ατράνταχτα επιχειρήματα ότι είναι μπερδεμένοι. Πως αλλιώς μπορούν να εξηγηθούν λένε τα αντιφατικά αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων: 1)Το μεγαλύτερο ποσοστό των ελλήνων θέλει ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές ,2) )Το μεγαλύτερο ποσοστό των ελλήνων δεν θέλει όμως εκλογές ,3) Το μεγαλύτερο ποσοστό των ελλήνων θεωρεί ως καταλληλότερο πρωθυπουργό όχι τον Τσίπρα αλλά τον Σαμαρά. Εύλογα φωνάζουν οι πολιτικοί της ΝΔ για μπερδεμένους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ γιατί μοιάζουν να θέλουν ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση ,χωρίς την διενέργεια εκλογών και με πρωθυπουργό Σαμαρά .Από την άλλη οι πολιτικοί του ΣΥΡΙΖΑ αφήνουν αιχμές για μαγειρέματα των δημοσκοπήσεων αλλά δεν φαίνεται να πείθουν.
10)Μονομερείς ενέργειες. Οι πολιτικοί της  Ν.Δ  κατηγορούν τους αντιπάλους  τους στον  ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι έτοιμοι να προβούν σε μονομερείς ενέργειες και να μπλέξουν τη χώρα σε περιπέτειες. Έχουν απόλυτο δίκιο αφού με εκείνους τόσα χρόνια προβαίνοντας μόνο σε εντεταλμένες  ενέργειες ,ενέργειες που ήταν καθ’ υπόδειξιν  των δανειστών και των οικονομικών συμφερόντων της χώρας ποτέ μα ποτέ δεν υπήρχε ο κίνδυνος της εμπλοκής σε ανόητες περιπέτειες. Δηλαδή είχαμε το κεφάλι μας ήσυχο. Και κακά τα ψέματα, πιο ήσυχο από το σκυμμένο κεφάλι δεν υπάρχει .
Δημήτρης Τσιριγώτης. Φυσικός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]