Δημιούργησα αυτό το blog προκειμένου να παρουσιάζω απόψεις και άρθρα , βασικά για τα εκπαιδευτικά θέματα αλλά και όσα άλλα μας απασχολούν. Μια γνώμη, ένα σχόλιο για αυτά που συμβαίνουν. Επίσης θα βρείτε κείμενα άλλων τα οποία με εκφράζουν. Στο blog αυτό θα μπορείτε να βρείτε επίσης πολιτιστικές αναφορές πάνω σε θέματα που μας συγκινούν. Πολιτισμός και εκπαίδευση πάνε μαζί. Περιμένω τα σχόλια σας. Ν.Κ.

Τρίτη, 13 Ιανουαρίου 2015

ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

‘’ Κ Α Λ Ε Σ Μ Α
Γ Ι Α Τ Η Ν Ε Ι Δ Ι Κ Η Ε Κ Π Α Ι Δ Ε Υ Σ Η ’’
Εν όψει των εκλογών της 25/01/2015 και λαμβάνοντας υπόψιν τη συρρίκνωση / διάλυση συνολικά της εκπαίδευσης, ιδιαίτερα δε της ειδικής εκπαίδευσης τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας των μνημονιακών επιλογών της συγκυβέρνησης ΝΔ/ΠΑΣΟΚ , 
Κ Α Λ Ο Υ Μ Ε..
..όλους τους ενδιαφερόμενους γονείς, εκπαιδευτικούς και γενικότερα εμπλεκόμενους και μη, στην ειδική εκπαίδευση, σε συζήτηση/ανοιχτό διάλογο για τα προβλήματα της ειδικής εκπαίδευσης και τη διαμόρφωση πρότασης διαχείρισης/επίλυσης αυτών .
Κεντρική ομιλήτρια η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β΄ Αθηνών κ. Φωτίου Θεανώ και συμμετέχοντες ομιλητές η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β΄ Αθηνών κ. Κατριβάνου Βασιλική και η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β΄ Πειραιώς κ. Βαμβακά Ευγενία. Θα κληθούν επίσης να μιλήσουν εκπρόσωποι των Δ.Σ. επιστημονικών συλλόγων ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης.
Η λειτουργία των δομών της ειδικής εκπαίδευσης, αποτελεί φυσικό δικαίωμα των κοινωνιών και απαρέγκλιτη υποχρέωση των πολιτειακών θεσμών. Ο ‘’λόγος’’ μας εδώ, αποτελεί το υλικό για το χτίσιμο και τη συνέχιση λειτουργίας της ειδικής εκπαίδευσης ως δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης.
Η εκδήλωση θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή 18/01/2015 στις 11.30 π.μ σε αίθουσα της εφημερίδας «Εποχή» στην οδό Βλαχαβά 11 στον τρίτο όροφο (κάθετος οδού Αθηνάς πλησίον σταθμού του μετρό Μοναστηράκι) .
Η συντονιστική επιτροπή μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ
Αρβανίτης Δημήτρης (Γραμματέας Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.)
Κατσιβέλης Βασίλης (Διευθυντής ΕΕΕΕΚ Αιγάλεω)
Κορδής Νεκτάριος (Πρόεδρος Β΄ ΕΛΜΕ Δυτικής Αθήνας)
Ναούμης Γεώργιος (Αντιπρόεδρος ΕΝΕΛΕΑ ,Γ. Γραμματέας Ε.ΕΚ.ΤΕ.Γ)
Πανταζοπούλου Μαρία (Προϊσταμένη ΚΕΔΔΥ Β΄ Αθήνας)
Σμυρνιώτης Δημήτρης (Διευθυντής ΤΕΕ ΕΑ Ίλιον)
Σπηλιώπουλος Πολυχρόνης (Διευθυντής Ειδικού Δημοτικού Αιγάλεω)
Σταθοπούλου Αγάθη (Διδάκτωρ ειδικής αγωγής, στέλεχος ΚΕΔΔΥ Β΄ Αθήνας)
Τζουβελέκης Παναγιώτης (Εργοθεραπευτής ΕΕΕΕΚ Αγ. Δημητρίου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου