ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

 Καταστροφέα εγγράφων ευμεγέθη και υψηλής καταστροφικής ισχύος παρήγγειλαν από το Μαξίμου τρεις μέρες μετά τη διάλυση της Βουλής, αποκαλύπτουν δημοσιογραφικές πηγές. Η ακρίβεια με την οποία προσδιορίστηκε το ποσό της σχετικής δαπάνης, 639,60 ευρώ, δείχνει πιθανώς προσανατολισμό σε συγκεκριμένο τύπο καταστροφέα, διαφορετικό από τους συνήθεις ολετήρες που επιχωριάζουν στα μέγαρα της εξουσίας. Το όλο θέμα σε κάθε περίπτωση κρίνεται υψίστης εθνικής σημασίας και κάθε σφάλμα είναι πιθανόν να έχει ολέθριες συνέπειες. Γι’ αυτό και σπεύσαμε, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες που μας αναλογούν, να καταστροφολογήσουμε κι εμείς ασύστολα, προχωρώντας σε μια συστηματική έρευνα της οικείας αγοράς και εκθέτοντας ανεπανόρθωτα τα πιο σημαντικά πορίσματα της έρευνάς μας. 
    Το πρώτο μας πόρισμα είναι πως ένας καλός καταστροφέας των ανεπιθύμητων εγγράφων και πάσης φύσεως εγγραφών πρέπει να εμπνέει ασφάλεια και σιγουριά. «Σαν να μην υπήρξαν ποτέ», σύμφωνα με σχετική διαφήμιση, αυτές οι μισητές μήτρες τεκμηρίωσης της ενοχής, «για να είστε σίγουροι ότι ένα έγγραφο δεν θα πέσει σε λάθος χέρια», όπως συμπληρώνει άλλη ιντερνετική ρεκλάμα. 
    Ταυτόχρονα όμως πρέπει να διασφαλίζει υψηλό δείκτη παραγωγικότητας. «Πολυχρηστικός, μεγάλου όγκου, βιομηχανικός καταστροφέας», σαν αυτόν που διαφημίζει μια από τις πιο γνωστές εταιρείες του χώρου, φαίνεται να καλύπτει ένα τόσο υψηλό επίπεδο απαιτήσεων. Άλλο, στρατηγικής σημασίας, πλεονέκτημά του είναι πως, πέρα από τις μεγάλες ποσότητες χαρτιού και χαρτονιών, κομματιάζει και δισκέτες, σιντί, πιστωτικές κάρτες, ακόμα και αλουμινένια κουτιά και πλαστικά μπουκάλια. Διαθέτει καινοτόμο σύστημα τεμαχισμού βασισμένο σε τουρμπίνα που συνδυάζεται με λεπίδες που περιστρέφονται με μεγάλη ταχύτητα. Το όλο σύστημα εξασφαλίζει εξαιρετικά μικρού βηματισμού σταυρωτή κοπή κάθε τεκμηρίου που εισάγεται σ’ αυτό, σύμφωνα με τα επίπεδα ασφαλείας 5 και επέκεινα, το στέλνει, με άλλα λόγια, το τεκμήριο αδιάβαστο. Το κόστος του βέβαια ξεπερνά κατά πολύ την εγκεκριμένη δαπάνη, αλλά όταν διακυβεύονται υπέρτατα εθνικά συμφέροντα κάθε υπέρβαση είναι συγγνωστή. Αρκεί μόνο να αναλογιστεί ο καλοπροαίρετος αναγνώστης μας τι ανακούφιση θα προσέφερε στις φυλακές του Κορυδαλλού η έγκαιρη προμήθεια ενός τέτοιου πολυμηχανήματος, αφανίζοντας δόλιες μαρτυρίες και εξασφαλίζοντας τεκμήρια αθωότητας σε πλείστες όσες κατηγορίες νυν εγκλείστων. Διαθέτοντας, επιπλέον, προστασία από την υπερθέρμανση, διασφαλίζει, με 24ωρη συνεχή λειτουργία, την έγκαιρη περάτωση του έργου χωρίς αυτοκαταστροφικούς κινδύνους. 
    Δεν θα έπρεπε να αγνοήσουμε και την οικολογική διάσταση του όλου θέματος, καθώς η σταθερή δέσμευσή μας στην πράσινη ανάπτυξη δεν θα μπορούσε ανεχθεί προδιαγραφές επιζήμιες για το περιβάλλον. Όλα τα υποπροϊόντα της σχετικής διεργασίας, έμψυχα και μη, μπορούν θαυμάσια να ανακυκλωθούν στη συνέχεια.
      Τούτων δοθέντων θα ήταν μείζον ατόπημα τυχόν πρόχειρη και αβασάνιστη επιλογή συσκευής, ισοδύναμο με εθνικό έγκλημα. Εφόσον μάλιστα υπάρχει και υπόλοιπο προς ανάληψη από το σχετικό κονδύλι, ανερχόμενο σε ολίγες εκατοντάδες ευρώ, είναι απαραίτητο να αναθεωρηθεί το ύψος της σχετικής δαπάνης. Η ανάγκη αυτή αποβαίνει αδήριτος, αν συνεκτιμήσει η αρμόδια υπηρεσία του κ. Πρωθυπουργού και τις λοιπές συναφείς ανάγκες της, που δεν καλύπτονται ουδαμώς με το αναλυτικώς περιγραφέν πολυμηχάνημα. 
     Μια εμπεριστατωμένη μελέτη του θέματος θα μπορούσε να εμπλουτιστεί με συμπληρωματικά στοιχεία όπως: υλικά στεγανοποίησης έναντι κάθε είδους διαρροών, τεχνικές απαλοιφής της συλλογικής μνήμης ή εκλεκτικής λειτουργίας της, συστήματα απάμβλυνσης συνειδήσεων, δολιοφθορείς ηθικών αξιών, αναστολείς του αισθήματος δικαιοσύνης. Όλα τα μέσα στην υπηρεσία του σκοταδισμού και του περαιτέρω εκχυδαϊσμού του δημόσιου βίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]