ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

www.deutsch.gr  ●  info@deutsch.gr

Αθήνα, 11-01-2015
Αρ. Πρωτ.: 86/2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κύριε Λοβέρδο, η θητεία σας δεν αρχίζει τώρα, αλλά τελειώνει σε δύο εβδομάδες!

Σχετικά με τη φημολογία περί «ολοκλήρωσης της διαδικασίας σύστασης 3657 θέσεων εκπαιδευτικών ειδικοτήτων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση» και «έκδοσης σχετικής υπουργικής απόφασης» θέλουμε να επισημάνουμε τα εξής:
Η μόνη διαδικασία που εκκρεμεί, δυο εβδομάδες πριν τη διεξαγωγή των Βουλευτικών Εκλογών, είναι η δημοσιοποίηση των πινάκων με τη μοριοδότηση των περίπου 4.000 αιτούντων μετάταξη στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και τα αποτελέσματα της εξέτασης των ενστάσεων, όπως εδώ και ενάμιση χρόνο έχουν επανειλημμένα ζητήσει οι συνδικαλιστικές και επιστημονικές ενώσεις των εκπαιδευτικών και η οργάνωση «ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΕΛΛΑΣ».
Η επόμενη κυβέρνηση που θα εκλέξει ο ελληνικός λαός στις 25.01.2015 θα πρέπει να διαβουλευτεί με την εκπαιδευτική κοινότητα, γεγονός πως οι δύο Υπουργοί Παιδείας & Θρησκευμάτων των κυβερνήσεων του κ. Σαμαρά (Κ. Αρβανιτόπουλος, Υπουργός ΠΑΙ.Θ έως τον Ιούνιο του 2014 και Α. Λοβέρδος, Υπουργός ΠΑΙ.Θ από τον Ιούνιο του 2014 έως σήμερα) συστηματικά απέφευγαν, με στόχο να διαφυλαχθεί το κύρος του εκπαιδευτικού κόσμου και η αξιοπιστία των υπηρεσιακών μεταβολών.

Κύριε Λοβέρδο,
Σας καλούμε να εγγυηθείτε προσωπικά πως δεν θα καταστραφεί κανένα από τα στοιχεία της υπόθεσης και ολόκληρος ο φάκελος, με τη μοριοδότηση και τις 1.900 ενστάσεις, θα περιέλθει στα χέρια του επόμενου Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων. Τέλος αναμένουμε την έγγραφη απάντησή σας στο συγκεκριμένο ζήτημα για την Πέλλα, που θέσαμε με το υπ’ αριθμ. 85/7-01-2014 έγγραφό μας.

Το Δ.Σ. της Π.Ε.ΚΑ.ΓΕ.Π.Ε
 



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

www.deutsch.gr  ●  info@deutsch.gr

Αθήνα, 07-01-2015
Αρ. Πρωτ.: 85/2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λοβέρδος: Μεταθέσεις στην Πέλλα, γρήγορα και με … ΦΕΚ!

Με το στόμα ανοικτό έχει αφήσει ο Υπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Α. Λοβέρδος ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα στην Πέλλα με την Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 1780/30-12-2014/τεύχος Γ΄) για τις μετατάξεις εκπαιδευτικών από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Δεκάδες συνάδελφοι όλων των ειδικοτήτων απευθύνθηκαν και στο Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Π.Ε. και στο Δ.Σ. του Παραρτήματος Βόρειας Ελλάδας της Ένωσής μας, με την απορία πως είναι δυνατόν να συμπεριλαμβάνεται στην 6η φάση μετατάξεων εκπαιδευτικών και η μετάταξη εκπαιδευτικού Γερμανικής Φιλολογίας από τη Δευτεροβάθμια Πέλλας, ενώ στις προηγούμενες πέντε φάσεις (επί της θητείας του Καθηγητή Κ. Αρβανιτόπουλου στο Υ.ΠΑΙ.Θ) δε συνέβη κάτι παρόμοιο.
Φαίνεται πως στο γραφείο του κ. Λοβέρδου έχουν μπερδέψει τις υποχρεωτικές μετατάξεις με τις μεταθέσεις! Διότι σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου 4172/2013 εκδόθηκαν διαπιστωτικές πράξεις από τον Υπουργό Παιδείας και σύμφωνα με αυτές δεν διαπιστώθηκε πλεόνασμα εκπαιδευτικού Γερμανικής Φιλολογίας στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. Εφόσον δε διαπιστώθηκε επισήμως πλεόνασμα, ποια είναι η νομιμοποιητική βάση, πάνω στην οποία στηρίχτηκε η εν λόγω ενέργεια;
Συνολικότερα, επιφυλασσόμαστε σε επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. να εξετάσουμε συνολικά το θέμα των μετακινήσεων από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς και η 6η φάση υποχρεωτικών μετατάξεων διόγκωσε τα ήδη υπαρκτά προβλήματα, που είχαν επισημανθεί.
Αναμένουμε από τον κ. Λοβέρδο να απαντήσει εγγράφως στο συγκεκριμένο θέμα που θέσαμε παραπάνω.

Καλή χρονιά σε όλους/ες!

Το Δ.Σ. της Π.Ε.ΚΑ.ΓΕ.Π.Ε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]