ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

ΣΥΝΕΚ/ΜΕΤΑ

Όχι στη νέα συμφωνία-μνημόνιο
Λίγες μέρες μετά το δημοψήφισμα με το δυνατό μήνυμα δημοκρατίας, αντίστασης και αξιοπρέπειας που έστειλε ο ελληνικός λαός, η ελληνική κυβέρνηση προχωρά σε υπογραφή συμφωνίας – μνημονίου. Το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος - κραυγή σοκ των εργαζομένων της χώρας και κορυφαία πράξη αντίστασης ενάντια στη λιτότητα, δημιουργεί τις καλύτερες προϋποθέσεις για να μην περάσει αυτή η συμφωνία.
Η συμφωνία αυτή περιλαμβάνει νέα σκληρά μέτρα λιτότητας για τους εργαζόμενους, διάλυσης του ασφαλιστικού συστήματος, ιδιωτικοποίησης του εθνικού πλούτου και ύφεσης για την ελληνική οικονομία. Αποτελεί την τελική φάση ακραίων εκβιασμών, τρομοκρατίας και χρηματοδοτικής ασφυξίας από την πλευρά της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, και συμβιβασμών – υποχωρήσεων, σε φόντο άτακτης χρεωκοπίας, από την πλευρά της κυβέρνησης. Ταυτόχρονα οι διαδικασίες αυτές αποκάλυψαν σε όλο το λαό την αντιδραστική φύση των μηχανισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης.
Τα μέτρα αυτά, ιδιαίτερα όσον αφορά τους τομείς της ασφάλισης, της φορολογίας, των μισθών, των εργασιακών σχέσεων και των ιδιωτικοποιήσεων, είναι μέτρα ακραία νεοφιλελεύθερα και θα επιδεινώσουν ακόμα περισσότερο τη θέση των εργαζομένων.
Το συνδικαλιστικό κίνημα των εκπαιδευτικών, μετά από πέντε χρόνια σκληρών αγώνων αντίστασης στις πολιτικές της λιτότητας, περνάει αντικειμενικά σε μια νέα φάση.  Το μεγάλο ζητούμενο είναι η οικοδόμηση ενός μετώπου πάλης των εργαζομένων που με ενωτικούς και αποφασιστικούς αγώνες θα ανατρέψουν το νέο, αλλά και τα παλιά μνημόνια, δημιουργώντας τις αναγκαίες κοινωνικές προϋποθέσεις ώστε η χώρα, αλλάζοντας προσανατολισμούς να περάσει σε μια νέα φάση παραγωγικής ανασυγκρότησης και ανάπτυξης, σε συνθήκες πραγματικής ανεξαρτησίας και λαϊκής κυριαρχίας.
Τα βήματα για την ανάπτυξη ενός τέτοιου κινήματος περνούν άμεσα μέσα από την απόκρουση της ψήφισης μιας τέτοιας συμφωνίας και ταυτόχρονα μέσα από την οικοδόμηση ευρύτερων συσπειρώσεων των συνδικαλιστικών φορέων ώστε να προκύπτει μια αγωνιστική δυναμική που θα αποτρέπει την ψήφιση νέων μνημονιακών νόμων λιτότητας και ύφεσης.
Οι δυνάμεις των ΣΥΝΕΚ/ΜΕΤΑ μέσα στα σχολεία, στις ΕΛΜΕ και την ΟΛΜΕ θα προσπαθήσουν να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη και τον προσανατολισμό ενός τέτοιου κινήματος με βάση τα μεγάλα, άμεσα προβλήματα των εκπαιδευτικών, των σχολείων και γενικότερα των εργαζομένων.
Στους αγώνες μας δυναμώνει η ελπίδα
Οι ζωές μας πάνω από τις πολιτικές της λιτότητας
Με συλλογικούς και ενωτικούς αγώνες:
υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών και όλων των εργαζομένων
διασφαλίζουμε την εκπαίδευση, την υγεία και την κοινωνική ασφάλιση ως δημόσια και κοινωνικά αγαθά
ακυρώνουμε μνημόνια και λιτότητα
Συνεχίζουμε για:
τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους
τραπεζικό σύστημα με δημόσια ιδιοκτησία και κοινωνικό έλεγχο
κοινωνικά δίκαιο φορολογικό σύστημα
καμιά ιδιωτικοποίηση
για την ανατροπή της πολιτικής ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ  - ΔΝΤ
Αθήνα, 13/7/2015 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]