ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

Β΄ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Μοσχονησίων 23 Αιγάλεω Τ.Κ.12242
Τηλ – Fax  210-5910896                                      

Αιγάλεω 12-11-2015
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

       Θεμα: Συνδικαλιστικά δικαιώματα αναπληρωτών .

   Η «χορήγηση συνδικαλιστικής άδειας» στη συνάδελφο αναπληρώτρια, που είναι μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ, με σαφή αναφορά ότι «ο ανωτέρω χρόνος απαλλαγής δε συνιστά χρόνο πραγματικής εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας» οδηγεί ουσιαστικά σε απαγόρευση του συνδικαλιστικού δικαιώματος.
   Η μη μέτρηση του χρόνου συνδικαλιστικής άδειας ως εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας στους αναπληρωτές σημαίνει πιθανή μη επαναπρόσληψή τους τον επόμενο χρόνο.
   Θεωρούμε τη συγκεκριμένη ενέργεια απαράδεκτη παραβίαση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων καθώς προσλαμβάνονται μόνο αναπληρωτές συνάδελφοι τα τελευταία χρόνια, λόγω της πολιτικής των μηδενικών διορισμών. Είναι αυτονόητο ότι οι αναπληρωτές συνάδελφοι έχουν το δικαίωμα να εκπροσωπούνται στη Ομοσπονδία αλλά και σε κάθε ΕΛΜΕ
   Απαιτούμε από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να δοθεί η συνδικαλιστική άδεια στη συνάδελφο, όπως και στα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας, δηλ. χωρίς την απειλητική διάταξη της μη αναγνώρισης του χρόνου συνδικαλιστικής άδειας ως χρόνου εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας.
   Παράλληλα το ΔΣ της Β΄ ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής απαιτεί την ΑΜΕΣΗ καταβολή των δεδουλευμένων των αναπληρωτών! Τη φετινή σχολική χρονιά οι προσλήψεις αναπληρωτών θα ξεπεράσουν τις 21000 σε όλη την εκπαίδευση. Το ΔΣ απαιτεί τα τεράστια κενά στη Δημόσια εκπαίδευση να καλυφθούν με μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών στη Γενική και Ειδική εκπαίδευση. Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί να χρησιμοποιούνται μόνο για την κάλυψη έκτακτων αναγκών στην εκπαίδευση. Παράλληλα ζητάμε να υπάρξει πλήρης διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων μόνιμων και αναπληρωτών με αναγνώριση όλης της προϋπηρεσίας τους!

Για το Δ.Σ της ΕΛΜΕ



Ο Πρόεδρος


Νεκτάριος Κορδής
     


          Ο Γεν. Γραμματέας


           Κατερίνα Νομίδη





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]