Δημιούργησα αυτό το blog προκειμένου να παρουσιάζω απόψεις και άρθρα , βασικά για τα εκπαιδευτικά θέματα αλλά και όσα άλλα μας απασχολούν. Μια γνώμη, ένα σχόλιο για αυτά που συμβαίνουν. Επίσης θα βρείτε κείμενα άλλων τα οποία με εκφράζουν. Στο blog αυτό θα μπορείτε να βρείτε επίσης πολιτιστικές αναφορές πάνω σε θέματα που μας συγκινούν. Πολιτισμός και εκπαίδευση πάνε μαζί. Περιμένω τα σχόλια σας. Ν.Κ.

Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ


     Οι ΣΥΝΕΚ για τις απαιτήσεις των δανειστών και την αξιολόγηση
Τις τελευταίες ημέρες εμφανίστηκαν δημοσιεύματα και αναρτήσεις σε διάφορα site τα οποία αναπαράγουν διαδικτυακά την “είδηση” ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών προκειμένου να εγκρίνουν μόνιμους διορισμούς, ζήτησαν από τον Υπουργό Παιδείας να προχωρήσει σε ατομική αξιολόγηση εκπαιδευτικών, να απολύσει όσους δεν είναι “επαρκείς” και να καλύψει τα  κενά που θα δημιουργηθούν με διορισμό μόνιμων  εκπαιδευτικών.
Επειδή τίποτα δεν αποκλείεται ως προς τις απαιτήσεις των δανειστών, πρέπει άμεσα το Υπουργείο να πάρει θέση  ξεκαθαρίζοντας το τοπίο.
Σε κάθε περίπτωση, το συνδικαλιστικό κίνημα είναι αποφασισμένο να ακυρώσει κάθε προοπτική επαναφοράς της αξιολόγησης - χειραγώγησης.
 Η αντίδραση του κλάδου θα είναι άμεση και δυναμική όπως έγινε και στο πρόσφατο παρελθόν.
Η αξιολόγηση, βασική κατεύθυνση του ΟΟΣΑ και των μνημονιακών πολιτικών, όχι μόνο αποτελεί για εμάς κόκκινη γραμμή, αλλά αν επιχειρηθεί, θα είναι ένα αντιδραστικό πισωγύρισμα και ένα καίριο πλήγμα τόσο για τη δημόσια εκπαίδευση, όσο και για τους εκπαιδευτικούς.
Είναι ξεκάθαρο ότι σε καμία περίπτωση δε θα ανεχτούμε μια τέτοια καταστροφική επιλογή που γυρίζει δεκαετίες πίσω τη δημόσια εκπαίδευση.
Ο κλάδος μας έχει σαφείς θέσεις απέναντι στην αξιολόγηση, οι οποίες στηρίζονται στις ψηφισμένες αποφάσεις των Συνεδρίων και των Γενικών μας Συνελεύσεων.
Έχουμε δώσει μεγάλους αγώνες εναντίον της αξιολόγησης - χειραγώγησης που προσπάθησαν να εφαρμόσουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, και καταφέραμε να την “παγώσουμε”. Θα συνεχίσουμε μέχρι την οριστική της κατάργηση, υπερασπίζοντας τα εργασιακά μας δικαιώματα και την ποιοτική αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης.
Ο δρόμος για το δημόσιο σχολείο των αναγκών και των οραμάτων μας θα φτάσει με τους αγώνες μας μέχρι το τέλος.
Αθήνα, 25 Οκτώβρη 2016
                                                            ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

                                                                                                ΣΥΝΕΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου