Δημιούργησα αυτό το blog προκειμένου να παρουσιάζω απόψεις και άρθρα , βασικά για τα εκπαιδευτικά θέματα αλλά και όσα άλλα μας απασχολούν. Μια γνώμη, ένα σχόλιο για αυτά που συμβαίνουν. Επίσης θα βρείτε κείμενα άλλων τα οποία με εκφράζουν. Στο blog αυτό θα μπορείτε να βρείτε επίσης πολιτιστικές αναφορές πάνω σε θέματα που μας συγκινούν. Πολιτισμός και εκπαίδευση πάνε μαζί. Περιμένω τα σχόλια σας. Ν.Κ.

Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016

ΣΥΝΕΚ

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ  ΚΙΝΗΣΕΙΣ

Όλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 24 ΝΟΕΜΒΡΗ 2016
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Μετά από 7 χρόνια μνημονιακών πολιτικών λιτότητας, η κυβέρνηση, ενώ υλοποιεί το 3ο μνημόνιο, διαπραγματεύεται αυτήν την περίοδο -με δεδομένους τους εκβιασμούς από πλευράς δανειστών- ζητήματα που θα έχουν σοβαρές επιδράσεις στην ήδη επιβαρυμένη ζωή και εργασία μας (φορολογία, εργασιακά, συλλογικές συμβάσεις, συνδικαλιστικές ελευθερίες).
Η μαζική και ανυποχώρητη πάλη του συνδικαλιστικού και του ευρύτερου λαϊκού κινήματος είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία, γιατί μόνο με τους αγώνες μας θα μπορέσουμε να αποτρέψουμε τις μνημονιακές πολιτικές και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για τη συνολική τους ανατροπή.
Αυτή η βασική αλήθεια το τελευταίο διάστημα δεν συνειδητοποιείται πλατιά από τους εργαζόμενους, με αποτέλεσμα οι κοινωνικές αντιστάσεις να μην είναι όσο δυναμικές χρειάζεται για να ανασχέσουν τα νέα σκληρά μέτρα που επιβάλλονται εις βάρος των εργαζομένων και των συνταξιούχων.
Αυτό δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί!
Κάτι πρέπει να αρχίσει να αλλάζει στις δικές μας αντιδράσεις.
Η αποστράτευση και η απογοήτευση πρέπει να μετατραπούν άμεσα σε ενεργή συμμετοχή και αγώνα.
Μέσα από την αγωνιστική ανάταση του λαού μας μπορεί να γεννηθεί και πάλι η Ελπίδα!
Η απεργία στις 24 Νοέμβρη μπορεί να γίνει μια νέα αρχή, με δεδομένο ότι η πρώτη απάντηση του κινήματος σε αυτή τη φάση έπρεπε να είναι μια γενική πανδημοσιοϋπαλληλική - πανεργατική απεργία για τη μεγαλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα.
Μια εβδομάδα μετά την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, το σύνθημα                   Ψωμί – Παιδεία - Ελευθερία ας γίνει ξανά το νήμα για ενωτικούς-μαζικούς-ελπιδοφόρους αγώνες.
Όλοι στον αγώνα!  Στις 24 Νοέμβρη,
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ – ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ - ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
Συγκέντρωση: 11πμ Πλατεία Κλαυθμώνος

                                            ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου