ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
(ΣΥΝ.Ε.Κ)
Β΄ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Συναδέλφισσες,συνάδελφοι,

   Σαν Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις - ΣΥΝΕΚ, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους που μας τίμησαν με την ψήφο τους στις  εκλογές της 13ης Δεκέμβρη, αλλά και όσους συνεργαστήκαμε μαζί, την προηγουμένη χρονιά, σε διάφορες πρωτοβουλίες, πολιτιστικές, κοινωνικές, κινηματικές. Η περαιτέρω ενίσχυση της παράταξής μας με ποσοστό 44,7%  και οι 3 έδρες στο νέο Δ.Σ.  παρά τις επιθέσεις και τις συκοφαντίες που δεχθήκαμε από άλλες παρατάξεις αλλά και τις αποχωρήσεις στελεχών μας, είναι ταυτόχρονα για εμάς ισχυρό μήνυμα και εντολή για τη συνέχιση του αγώνα για την προάσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων και του δημόσιου σχολείου, με βάση τις διακηρυγμένες θέσεις της παράταξης και του κλάδου.
   Το επόμενο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ χρειάζεται να δώσει σημαντικές μάχες, για να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που βρίσκεται σε εξέλιξη η εφαρμογή  πτυχών του 3ου μνημονίου, απαιτείται η μέγιστη συσπείρωση και ενεργοποίηση των εκπαιδευτικών για την προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων και του δημόσιου σχολείου.
   Η συμμετοχή στις εκλογές  είναι μόνο ένα μικρό βήμα. Η κατάσταση της απογοήτευσης και της αμηχανίας ενός μεγάλου τμήματος του κλάδου μπορεί και πρέπει γρήγορα να μετατραπεί σε ενεργή συμμετοχή στους αγώνες που είναι απαραίτητο να οργανωθούν το επόμενο διάστημα και να είναι μαζικοί. Είναι σαφές ωστόσο, ότι δεν αρκεί η πρόθεση από την πλευρά των συναδέλφων να ψηφίσουν τα 7 μέλη του Δ.Σ. με λογικές ανάθεσης: «εμείς σας ψηφίζουμε, καθήκον σας να αγωνίζεστε». Θεωρούμε ότι συνδικαλισμός δεν είναι η κατάληψη μιας θέσης στο Δ.Σ. για να αποφασίζουμε, να ομιλούμε και να λειτουργούμε «αντ΄ αυτών». Θέλουμε και προσπαθούμε πάντα να είμαστε «συν αυτοίς». Οι περιστάσεις απαιτούν δράση συλλογική από ΟΛΟΥΣ. Για να συμβεί αυτό πρέπει να μάθουμε να ακούμε και για να ακούσουμε πρέπει να είμαστε εκεί, παρόντες «ψυχή τε και σώματι», στους συλλόγους, στις συνελεύσεις, στους δρόμους. Να συμμετέχουμε στη συνδιαμόρφωση απόψεων, προτάσεων και στάσεων, ανοιχτοί προς κάθε τι ριζοσπαστικό και έτοιμοι να αναθεωρήσουμε πολλά στερεότυπα. Σαν πρώτο βήμα σας καλούμε να αναδείξετε και να ενεργοποιήσετε τον θεσμό του συνδικαλιστικού αντιπροσώπου του σχολείου σας. Σε βασικά θέματα, πριν από τα ΔΣ ή τις ΓΣ των ΕΛΜΕ, επιδιώκουμε συνεδριάσεις συλλόγων για επεξεργασία εισηγήσεων και διαμόρφωση προτάσεων. Αξιοποίηση του Διαδικτύου για συλλογή προτάσεων και σκέψεων από τους συλλόγους των εκπαιδευτικών, υλικό που θα εμπλουτίζει τη συζήτηση στα ΔΣ ή στις ΓΣ.

Αιγάλεω 15/12/2016

Σας ευχόμαστε Καλές Γιορτές! Χρόνια Πολλά με υγεία και δύναμη για τους ενωτικούς μαζικούς αγώνες,  για τη ζωή που μας αξίζει, για το σχολείο των αναγκών και των οραμάτων μας! 

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
(ΣΥΝ.Ε.Κ)
Β΄ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]