ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις

Σχετικά με την ανακοίνωση της ηγεσίας των Παρεμβάσεων ΔΕ

Για «εφιάλτες» και «προδοσία» κάνει λόγο η ανακοίνωση που εξέδωσε η ηγεσία των Παρεμβάσεων-Συσπειρώσεων, με αφορμή την απόφαση της ΓΣ των προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας στις 15/5/13, όσον αφορά τη στάση προέδρων ΕΛΜΕ που ανήκουν στις Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις.
Μόνο που, με την ίδια λογική, θα έπρεπε σε αυτούς να συμπεριλάβουν και μερικούς ακόμα προέδρους ΕΛΜΕ-«εφιάλτες», που ψήφισαν λευκό στη δεύτερη ψηφοφορία, στο ερώτημα «αν υπάρχουν οι όροι και οι προϋποθέσεις να σπάσει η επιστράτευση», και συμβαίνει να ανήκουν στις Παρεμβάσεις-Συσπειρώσεις αλλά και στο ΠΑΜΕ.
Θα έπρεπε ίσως να προσθέσουν και την εκπρόσωπό τους στο ΔΣ της ΟΛΜΕ, που ουσιαστικά και εκείνη το ίδιο εκτιμούσε, ότι δεν υπήρχαν οι αναγκαίες προϋποθέσεις, και πρότεινε στην έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ, κατά τη διάρκεια της ΓΣ των προέδρων των ΕΛΜΕ (συνεδρίαση που καμία παράταξη δεν διαφώνησε να γίνει), την απεργία διά 500 αντιπροσώπων συνδικαλιστών.
Την ίδια ώρα είναι επίσης γνωστό πως αρκετοί πρόεδροι ΕΛΜΕ-μέλη των ΣΥΝΕΚ ψήφιζαν στην ψηφοφορία ότι όντως υπήρχαν οι όροι και προϋποθέσεις για την πραγματοποίηση της απεργίας.
Και ρωτάμε. Ήτανε ή δεν ήταν κοινή εκτίμηση και δέσμευση όλων των παρατάξεων στο ΔΣ της ΟΛΜΕ, στις πολυήμερες συνεδριάσεις για την εισήγηση, ότι θα κάνουμε την απεργία μόνο αν υπάρχουν οι όροι μιας μαζικής απεργίας και ότι «δεν θα στείλουμε 1.000 αριστερούς για απόλυση», σύμφωνα με την επαναλαμβανόμενη έκφραση της εκπροσώπου των Παρεμβάσεων; Αυτός άλλωστε ο προβληματισμός επικράτησε και στη βάση των δύο παρατάξεων (ΣΥΝΕΚ-Παρεμβάσεις).
Καταδικάζουμε αυτή τη μικροπαραταξιακή -και ξένη προς τη συνδικαλιστική ηθική- στάση της ηγεσίας των Παρεμβάσεων, που μοναδικό στόχο έχει να χρεώσει ευθύνες στους εκπροσώπους των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων.
Με τη διχαστική αυτή στάση τους αντικειμενικά υπονομεύουν την αγωνιστική προοπτική αυτού του κλάδου το επόμενο διάστημα.
Αντί να σκύψουμε όλοι μαζί να συζητήσουμε για το πώς θα υπερβούμε μια όντως πολύ δύσκολη στιγμή για το κίνημα των εκπαιδευτικών, που προκάλεσε διαφορετικές εκτιμήσεις και διχασμό ανάμεσά μας, αντί να ασχοληθούμε με το πώς θα ανασυντάξουμε τις δυνάμεις του κλάδου, γιατί  η κυβερνητική επίθεση είναι παρούσα και θα γίνει πιο άγρια από το Σεπτέμβριο, οι Παρεμβάσεις για να αποκομίσουν μικροπαραταξιακά οφέλη και μόνο, αναλώνονται σε καταγγελίες και προσβλητικές αναφορές για συναδέλφους που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους για το σωματείο και την ομοσπονδία.
Λες και δεν έχουμε περπατήσει χιλιάδες ώρες μαζί στις πορείες.  Λες και δεν θα συνεχίσουμε να συμπορευόμαστε στις κρίσιμες μάχες που έχουμε μπροστά μας. Η ηγεσία των Παρεμβάσεων –Συσπειρώσεων οφείλει να αντιληφθεί ότι το κλαδί που πριονίζει με την τακτική της, αν  πέσει, κινδυνεύει να συμπαρασύρει το σύνολο του κλάδου.

Αθήνα, 20-5-2013
          Η Γραμματεία των ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]