ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


   Ο.Λ.Μ.Ε.                                                         
Ερμού & Κορνάρου 2
ΤΗΛ: 210 32 30 073 - 32 21 255
FAX: 210 33 11 338                          
www.olme.gr                                                             
e-mail: olme@otenet.gr                                                           Αθήνα, 23/05/13


Να ανακληθεί αμέσως η απόφαση του Υφυπ. Παιδείας με την οποία τέθηκε σε αναγκαστική αργία ο δάσκαλος Στέφανος Γκουλιώνης


Σε αναγκαστική αργία τέθηκε, με βάση το Ν.4093/2012,  ο συνάδελφος Γκουλιώνης Στέφανος από τη Λάρισα, ο οποίος είχε παραπεμφθεί με το πειθαρχικό παράπτωμα της «ανάρμοστης για δημόσιο υπάλληλο συμπεριφορά εκτός υπηρεσίας», με απόφαση του υφυπουργού Παιδείας Παπαθεοδώρου. Το «έγκλημά» του είναι η συμμετοχή στη διαδήλωση της 25ης Μαρτίου 2012 στη Λάρισα, μια κινητοποίηση που είχαν εξαγγείλει και πραγματοποίησαν συλλογικότητες και σωματεία ενάντια τη λαίλαπα των μέτρων που έχουν εξαπολύσει κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ εις βάρος των εργαζομένων.
Η υπόθεσή του εκκρεμεί στο Εφετείο, όπου θα κριθεί τον Οκτώβρη. Ο νέος πειθαρχικός κώδικας στην ουσία ακυρώνει τα πολιτικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα του δημοσίου υπάλληλου, μιας και με την αόριστη αυτή κατηγορία στην ουσία δίνει τη δυνατότητα να διωχθεί το φρόνημα και η πολιτική συμπεριφορά, ενώ τον υπάλληλο τον κατατάσσει στους επίορκους.
Ο δάσκαλος Στέφανος Γκουλιώνης είναι διευθυντής του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Λάρισας για παιδιά με αυτισμό και κινδυνεύει με την ποινή της απόλυσης και μάλιστα με την ρετσινιά του «επίορκου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]