ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

ΘΕΜΑ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΥΣΔΕ Γ΄ΑΘΗΝΑΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

     Στο ΠΥΣΔΕ Γ΄Αθήνας έγινε σήμερα (29/5/13)  παράσταση διαμαρτυρίας των Α΄- Β΄- Γ΄- ΕΛΜΕ Δυτικής Αθήνας. Καταθέσαμε τις θέσεις της ΟΛΜΕ και των ΕΛΜΕ για τον υπολογισμό κενών και πλεονασμάτων. Σαν αιρετός στο ΠΥΣΔΕ κατέθεσα τη Δήλωση (επισυνάπτεται) για τον υπολογισμό κενών και πλεονασμάτων, και ζήτησα να γίνουν σεβαστές οι θέσεις του κλάδου, για να μη δημιουργηθούν στρατιές πλεοναζόντων εκπαιδευτικών, αναντίστοιχων με την πραγματικότητα. Στο ξεκίνημα της συνεδρίασης το πληροφοριακό σύστημα έδινε: 814 πλεονάζοντες, ενώ αφαιρούσε 55 θέσεις για το project και 15 θέσεις για το ΣΕΠ. Τελικό σύνολο 714 πλεονάσματα. Το ΠΥΣΔΕ τελικά μετά τη δυναμική παρουσία των ΕΛΜΕ και δεκάδων καθηγητών, αφαιρώντας Διευθυντικές θέσεις, τις προθέσεις παραίτησης, τις ολικές απαλλαγές (ασθένεια), τις μακροχρόνιες άδειες και μοιράζοντας το Πρότζεκτ και το ΣΕΠ αναλογικά σε όλες τις ειδικότητες έδωσε ως  τελική εκτίμηση 375 πλεονασμάτα. Οι Αιρετοί παραμείναμε και ελέγξαμε μέχρι τέλους όλα τα στοιχεία, χωρίς φυσικά να υπογράψουμε τους πίνακες.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

     Τα στοιχεία αυτά είναι η εκτίμηση του ΠΥΣΔΕ. Θα ακολουθήσει η εκτίμηση του Διευθυντή Εκπαίδευσης, και προέδρου του ΠΥΣΔΕ που λογικά δε θα διαφοροποιηθεί από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο και η εκτίμηση του Περιφερειακού Διευθυντή εκπαίδευσης. Θεωρούμε ότι ο Περιφερειακός Διευθυντής ως μονοπρόσωπο όργανο δε θα ανατρέψει  την εκτίμηση ενός συλλογικού οργάνου όπως το ΠΥΣΔΕ. Εκτιμούμε ότι η δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας των ΕΛΜΕ, λειτούργησε θετικά στο να γίνει ένα πρώτο βήμα. Βρισκόμαστε όμως στην αρχή ενός πολύ σκληρού αγώνα! Δεν δικαιολογείται κανένας εφησυχασμός! Είναι πολύ πιθανό την επόμενη βδομάδα να κατατεθεί στη βουλή το Π.Δ. για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις ενώ αναμένεται το σχέδιο νόμου για το Γενικό και το Τεχνολογικό Λύκειο, με τον κίνδυνο μαζικών απολύσεων εκπαιδευτικών να βρίσκεται μπροστά μας.
     Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε διαρκή αγώνα όλο το επόμενο διάστημα. Με μαζική συμμετοχή  να σταματήσουμε τις απολύσεις αναπληρωτών, τις υποχρεωτικές μετακινήσεις και απολύσεις μονίμων εκπαιδευτικών. Να υπερασπιστούμε το δημόσιο σχολείο,  τη δουλειά και την αξιοπρέπεια μας. Να αγωνιστούμε και να επιβάλουμε τώρα τις διεκδικήσεις του κλάδου που με μαζική συμμετοχή η βάση των καθηγητών στις πρόσφατες γενικές συνελεύσεις αποφάσισε. Η σημερινή εξέλιξη επιβεβαιώνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τη θέση του  Μπρέχτ:       « Αν αγωνιστείς μπορεί και να χάσεις, αν δεν αγωνιστείς έχεις ήδη χάσει…»


ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΚΟΡΔΗΣ  ΑΙΡΕΤΟΣ ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ Γ΄ΑΘΗΝΑΣ               
ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
Κιν. 6977513534 – nekordis@yahoo.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]