ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


ΟΙ ΚΛΟΠΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ  «ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ» ΤΡΟΠΟ!
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
   Πρώτα μας ζήτησαν «το μισθό μας για την πατρίδα». Τελικά μας τον άρπαξαν! Έπειτα ονόμασαν τον κεφαλικό φόρο, «εισφορά αλληλεγγύης»! Στη συνέχεια ήρθε το χαράτσι της ΔΕΗ ως «ειδικό τέλος ακινήτων»! Οι μνημονιακές κυβερνήσεις  έχουν αναγάγει την κλοπή των εισοδημάτων μας σε επιστήμη, χρησιμοποιώντας κάθε φορά την απειλή της χρεωκοπίας και του χάους για να μας εξαθλιώσουν.
   Με την εφαρμογή από 1-11-2011 του νέου νόμου 4024/11 έγιναν πλέον  δυστυχώς τραγική πραγματικότητα οι στοχεύσεις της εφαρμοζόμενης πολιτικής για τη φτωχοποίηση των εκπαιδευτικών και όλων γενικά των εργαζόμενων, την υπηρεσιακή και βαθμολογική μας καθήλωση, τη μείωση του αριθμού των εργαζόμενων στο δημόσιο μέσω της εφεδρείας και των απολύσεων. Με το νέο μισθολόγιο ο νεοδιόριστος εκπαιδευτικός λαμβάνει το συγκλονιστικό(!)  ποσό των 630 ευρώ για να ζήσει  στην ελληνική επαρχία ηπειρωτική ή νησιωτική για κάποια χρόνια.
   Πέρα όμως από την κατάφωρη αδικία που δημιουργεί το μισθολόγιο-φτωχολόγιο, υπάρχει και ένα βαθμολόγιο που συνδέει ξανά μετά από πολλά χρόνια το μισθό με το βαθμό μέσα από την εκπλήρωση των «στόχων» κάθε υπηρεσίας με μια σκληρή αξιολόγηση-χειραγώγηση. Οι όροι και η διαδικασία προαγωγής των δημοσίων υπαλλήλων προβάλλονται αναλυτικά με σαφή τρόπο (http://www.alfavita.gr/artro.php?id=58919). Με μια προσεκτικότερη μελέτη όμως μπορούμε να ανακαλύψουμε κάποιες πολύ επικίνδυνες παραμέτρους για όλους τους εργαζόμενους:
1.      Σχετικά με το σύστημα προαγωγών, πέρα από τον φραγμό των ποσοστών από τον ένα βαθμό στον άλλο, (από τον Γ΄ στον Β΄ το 70% και από τον Β΄ στον Α΄ το 30% των υπαλλήλων) υπάρχει και ένα άλλο ζήτημα. Οι υπάλληλοι που περιλαμβάνονται σε πίνακα μη προακτέων  στερούνται του δικαιώματος για προαγωγή για τα επόμενα δύο έτη. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό;  Το χρονικό αυτό διάστημα θα εργάζονται μισθολογικά και βαθμολογικά καθηλωμένοι, ενώ το διάστημα αυτό δεν θα λογίζεται πραγματικός χρόνος προϋπηρεσίας. Το πρόβλημα μεγεθύνεται αφού, πιθανώς, δε θα λογίζεται ούτε και συντάξιμος χρόνος. Πρώτη κλοπή και έπεται συνέχεια.
2.      Μέχρι σήμερα δεν μας έχει επιδοθεί επίσημα η έκδοση διαπιστωτικής πράξης κατάταξης των υπαλλήλων στους βαθμούς. Το γεγονός αυτό μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στο άμεσο μέλλον και προκαλεί  τουλάχιστον ανησυχία, τη στιγμή που η τρομοκρατία των απολύσεων κυριαρχεί.
3.      Στο ΦΕΚ 28/14-2-2012 δημοσιεύεται ο Ν 4046 (μνημόνιο 2). Στην παράγραφο 29  αναφέρεται: «πάγωμα της ωρίμανσης που προβλέπεται από το νόμο (που αναφέρεται σε όλες τις αυτόματες αυξήσεις μισθών  με βάση το χρόνο) μέχρι η ανεργία να πέσει κάτω από 10%». Η ανεργία σήμερα κινείται στο 21%, κάτι που σημαίνει ότι οι ωριμάνσεις θα παγώσουν για πολλά χρόνια ή και δεκαετίες.
4.      Στη συνέχεια αναφέρεται « Η κυβέρνηση αναθέτει μια εξειδικευμένη εκτίμηση  του νέου μισθολογίου (πρώτο τρίμηνο του 2012). Αυτή η εκτίμηση επικεντρώνεται στις μισθολογικές ωριμάνσεις οι οποίες ενσωματώνονται στο νέο μηχανισμό προαγωγών. Εάν η εκτίμηση αποκαλύπτει οποιαδήποτε υπερβολική μισθολογική ωρίμανση στις αποδοχές, οι κανόνες προαγωγής αναπροσαρμόζονται προ του τέλους του 2012. ΟΥΔΕΜΙΑ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΧΩΡΑ ΠΡΟ ΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ».
   Τι σημαίνουν όλα αυτά;  Αναστέλλονται επ’ αόριστον οι προαγωγές και οι ωριμάνσεις . Είναι σίγουρο πώς υπάρχουν και άλλα σοβαρά θέματα που ανακύπτουν από το Μνημόνιο 2. Κανείς όμως δεν μπορεί να αμφισβητήσει τις καταστροφικές συνέπειές του στις ζωές όλων μας. Απαιτείται η συλλογική μας αντίδραση για την ανατροπή του. Η ζωή μας αλλάζει για πάντα. Αν και τώρα δεν αντιδράσουμε, αύριο θα είναι πολύ αργά…
Νεκτάριος Κορδής
Πρόεδρος της Β΄ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής – Αιρετός στο ΠΥΣΔΕ Γ΄ Αθήνας
nekordis@yahoo.gr – nekordis64.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]