ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]




ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΟ ΠΕΝΘΗΜΕΡΟ- ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ
3/9/2012
Η είδηση που είδε το φως της δημοσιότητας και αναφέρεται σε επικοινωνία Στουρνάρα- Βρούτση για κατάργηση του πενθήμερου και εφαρμογή του εξαήμερου, αν δεν αποτελεί μια σκόπιμη διαρροή για να θολώσει τα νερά, μας γυρίζει 32 χρόνια πίσω, τότε που θεσμοθετήθηκε το πενθήμερο στον ιδιωτικό τομέα.
Μια τέτοια επιλογή συνδέεται άμεσα με την διευκόλυνση των εργοδοτών να εφαρμόσουν γενικευμένα τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας και την κατάργηση κάθε ίχνους εργατικού δικαίου.
Η κατάργηση του πενθήμερου και η εφαρμογή του εξαήμερου αποτελεί πανευρωπαϊκή πρωτοτυπία και αποκαλύπτει ότι οι δηλώσεις για το ευρωπαϊκό κεκτημένο είναι απλώς για να συγκαλύψουν την βαρβαρότητα των μνημονιακών μέτρων.
Μια τέτοια επιλογή υπερβαίνει ακόμα και τις «προβλέψεις» του μνημονίου και έρχεται να επιβεβαιώσει ότι η συγκυβέρνηση υπερθεματίζει σε μέτρα ακόμα και των αντεργατικών απαιτήσεων της τρόικα.
Ταυτόχρονα, οι αναφορές για νέες διευκολύνσεις στους εργοδότες, για απολύσεις και μείωση των αποζημιώσεων, αποτελούν μνημονιακές δεσμεύσεις και θα επιχειρηθεί να προωθηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα.
Τα συνδικάτα πρέπει τώρα να δώσουν σήμα αντίστασης παντού. Η προκήρυξη και η προετοιμασία μιας νέας Γενικής Απεργίας μπορεί να πάρει χαρακτηριστικά κοινωνικού ξεσηκωμού.
Με τον αγώνα μάς υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια, αρνούμαστε τον εξευτελισμό και την ταπείνωση

ΤΩΡΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ,
ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΟΛΟΥΣ....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]