ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


Ο.Λ.Μ.Ε.                                                 
Ερμού & Κορνάρου 2
ΤΗΛ: 210 32 30 073 - 32 21 255
FAX: 210 32 27 382 – 33 11 338                              
www.olme.gr                                                             
e-mail: olme@otenet.gr                                                           Αθήνα, 29/1/2013
Να παύσουν τώρα οι διώξεις στα Χανιά
Κατά την διάρκεια των μεγάλων κινητοποιήσεων και Γενικών απεργιών, είχαμε από την μεριά της  κυβέρνησης Παπαδήμου την ένταση της καταστολής. Αφού η συστηματική συκοφάντηση των κινητοποιήσεων δεν αρκούσε, προχώρησαν  στη «δοκιμασμένη οδό» της ποινικοποίησης των εργατικών και κοινωνικών αγώνων και των αγωνιστών.  Έτσι είχαμε πανελλαδικά  εκατοντάδες συλλήψεις όσων τολμούν να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στην πολιτική που αντιπαλεύουμε. Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, ψηφίστηκε στο Μνημόνιο 3 διάταξη, σύμφωνα με την οποία για όσους δημόσιους υπαλλήλους ΕΚΚΡΕΜΕΙ πειθαρχική δίωξη, τίθενται σε αργία μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης. Καταργείται  έτσι και το τεκμήριο της αθωότητας μέχρι αποδείξεως του εναντίου! Στα Χανιά  ασκήθηκαν  διώξεις με αίολο κατηγορητήριο  σε 9 άτομα, για τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις που έγιναν στην  48ωρη γενική απεργία της  10-11 Φλεβάρη, η πορεία της οποίας κατέληξε στην κατάληψη της αντιπεριφέρειας Χανίων. Διώξεις επίσης ασκήθηκαν και σε 3 διαδηλωτές  που συμμετείχαν στην πορεία που έγινε την 25η Μαρτίου. Οι διώξεις αυτές είναι αποτελούν ποινικοποίηση των πολιτικών και κοινωνικών αγώνων και του φρονήματος.
Συγκεκριμένα με τις μηνύσεις αυτές στοχοποιούν  επιλεγμένους  πολιτικούς, κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς χώρους και επιχειρούν να ποινικοποιήσουν τη δράση τους. Ενδεικτικά και μόνο  αναφέρουμε ότι εμπλέκουν έξι μέλη των σωματείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Χανίων, τρεις από τους οποίους είναι μέλη (2 νυν και 1 πρώην) των Διοικητικών Συμβουλίων.
  1. Ζητάμε την άμεση παύση αυτών ΤΩΝ διώξεων, με αναδρομικά αίολα κατηγορητήρια της ασφάλειας Χανίων, για τις κινητοποιήσεις της 48ωρης γενικής απεργίας στις 10-11 Φλεβάρη και της 25ης Μαρτίου.
  2.  Να σταματήσει τώρα η ομηρία ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ και να τεθούν οι ΕΔΕ στο αρχείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]