ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

Β΄ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Μοσχονησίων 23 Αιγάλεω Τ.Κ.12242
Τηλ – Fax  5910896                                                                                                                       Αιγάλεω 24/11/2013


Θέμα: Ψήφισμα Συμπαράστασης στον συν. Ντίνο Παντελίδη

Την Παρασκευή 22 Νοέμβρη 2013 δικάζεται στη Θεσσαλονίκη ο  δάσκαλος  Ντίνος Παντελίδης,  έπειτα από μήνυση του ιδιοκτήτη πολυκατοικίας στην οδό Ζαΐμη 17 στις Συκιές. Ο εν λόγω  ιδιοκτήτης  είχε  τοποθετήσει  στην  πολυκατοικία , 2 κεραίες κινητής τηλεφωνίας  δίπλα σε παιδική χαρά, σε παιδικό σταθμό, στο Κέντρο ψυχικής Υγιεινής, στο 14ο νηπιαγωγείο Συκεών, στα 3ο και 6ο Δημοτικά Σχολεία και 3ο και 6ο Νηπιαγωγεία. Tο 2009 ,oι γείτονες κινητοποιήθηκαν για μεγάλο χρονικό διάστημα, μαζεύοντας εκατοντάδες υπογραφές και απαιτώντας να φύγουν οι κεραίες (η «νόμιμη» και παράνομη) μέσα από τα σπίτια τους. Αποτέλεσμα των κινητοποιήσεων ήταν να υποχρεωθεί ο ιδιοκτήτης να αποσύρει την παράνομη κεραία.
Ο Ντίνος Παντελίδης κατηγορείται με εξόφθαλμα ψευδείς κατηγορίες επειδή διεκδίκησε μαζί με τους γείτονές του το δικαίωμά τους να ζουν στη γειτονιά τους χωρίς να ακτινοβολούνται καθημερινά .
 Η δίωξη στον Ντίνο Παντελίδη από τον ιδιοκτήτη της πολυκατοικίας στη οδό Ζαΐμη δεν είναι καθόλου τυχαία κι έχει και συμβολικό χαρακτήρα. Θέλει να φοβίσει και να τρομοκρατήσει όσους, όσες αγωνίζονται για να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους να στείλει ένα μήνυμα πως πρέπει να είμαστε πειθαρχημένοι και σιωπηλοί στις αποφάσεις της κάθε εξουσίας που αποφασίζει για τη ζωή μας. Γι’ αυτό εξάλλου και στοχοποιήθηκε -με βάση την ιδιότητά του ως δάσκαλος- με ψεύτικες κατηγορίες για φθορά περιουσίας, για διατάραξη κοινής ειρήνης, για απειλή κατά συρροή.
 Με αυτή τη δίωξη επιχειρείται να καταδικαστεί ο συνάδελφος , προκειμένου να εφαρμοστεί ο νέος πειθαρχικός κώδικας  των δημοσίων υπαλλήλων για «αναξιοπρεπή συμπεριφορά εκτός υπηρεσίας» και να προχωρήσουν  σε  πειθαρχικές διαδικασίες σε βάρος του. Υπογραμμίζουμε,  πως το τελευταίο διάστημα , πλήθος συναδέλφων ταλαιπωρούνται και βιώνουν απίστευτες καταστάσεις τρομοκράτησης με πειθαρχικές διώξεις χωρίς σοβαρούς λόγους, ακόμα και για άσχετες προς την εκπαιδευτική διαδικασία αιτίες, ώστε να σταλεί –για μια ακόμη φορά- το μήνυμα  τρομοκράτησης προς  στους εκπαιδευτικούς  .
Όμως για τον συνάδελφο Ντίνο Παντελίδη  η δίωξη,  δεν είναι ούτε   για ασήμαντη αφορμή, ούτε για ασήμαντη αιτία. Ο συνάδελφος  αγωνίζεται χρόνια  για το δημόσιο δωρεάν σχολείο, για τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών , γι’ αυτό δε θα μπορούσε να λείψει κι από αυτόν τον αγώνα, που αφορά την υγεία των παιδιών της περιοχής.  Γι αυτό η δίωξη εναντίον του  στοχοποιεί και όσους αγωνίζονται όχι μόνο στενά γι α τον κλάδο τους ,όσους ενώνουν τον αγώνα  για την παιδεία με τον αγών για ψωμί και ελευθερία  και κυρίως αυτούς που δεν διστάζουν  για μια καλύτερη ζωή να αντιπαρατεθούν  με τα ιδιοτελή συμφέροντα κάποιων,
Για όλα τα παραπάνω συμπαραστεκόμαστε στο συνάδελφο Ντίνο Παντελίδη και ζητάμε να σταματήσει τώρα κάθε δίωξη εναντίον του.


Για το Δ.Σ της ΕΛΜΕ


Ο Πρόεδρος

Κορδής Νεκτάριος




Ο Γεν. Γραμματέας

    Σταθόπουλος Ανδρέας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]