Δημιούργησα αυτό το blog προκειμένου να παρουσιάζω απόψεις και άρθρα , βασικά για τα εκπαιδευτικά θέματα αλλά και όσα άλλα μας απασχολούν. Μια γνώμη, ένα σχόλιο για αυτά που συμβαίνουν. Επίσης θα βρείτε κείμενα άλλων τα οποία με εκφράζουν. Στο blog αυτό θα μπορείτε να βρείτε επίσης πολιτιστικές αναφορές πάνω σε θέματα που μας συγκινούν. Πολιτισμός και εκπαίδευση πάνε μαζί. Περιμένω τα σχόλια σας. Ν.Κ.

Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2013

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
(ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ)
Β΄ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Συναδέλφισσες,συνάδελφοι,
   Σαν Αγωνιστική Συνεργασία-ΣΥΝΕΚ, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους που μας τίμησαν με την ψήφο τους στις  εκλογές της 18ης Δεκέμβρη , αλλά και όσους συνεργαστήκαμε μαζί, την προηγουμένη χρονιά, σε διάφορες πρωτοβουλίες, πολιτιστικές, κοινωνικές, κινηματικές. Η περαιτέρω ενίσχυση της παράταξής μας και οι 4 έδρες στο νέο Δ.Σ. γεννούν, αναμφίβολα, μεγάλες ευθύνες σε όλους μας. Επί σειρά ετών τα εκλεγμένα μέλη της Αγωνιστικής Συνεργασίας, αφιερώνοντας  κομμάτι από τη ζωή τους,  προσπαθούν  να υπηρετήσουν με συνέπεια το εκπαιδευτικό κίνημα, διεκδικώντας ενωτικά με κάθε μορφής αγώνα,  την στήριξη του δημόσιου σχολείου που μας μεγάλωσε, τα εργασιακά δικαιώματα  και την αξιοπρέπειά μας, που έγιναν έρμαιο στα χέρια των «εθνοσωτήρων» μας.
   Θεωρούμε ότι με τις εκλογές της 18ης Δεκέμβρη  δόθηκε ένα ξεκάθαρο μήνυμα καταδίκης των πολιτικών Κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, που διαλύουν τις ζωές όλων των εργαζόμενων και αποδοκίμασε αυτούς που εφαρμόζουν ή στηρίζουν αυτές τις πολιτικές. Παράλληλα καταδείχτηκε η αποφασιστικότητα των εκπαιδευτικών για τη συνέχιση των αγώνων με στόχο την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών και της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ  που τις εφαρμόζει.
   Το επόμενο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ χρειάζεται να δώσει σημαντικές μάχες, για να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Η αξιολόγηση-χειραγώγηση, οι διαθεσιμότητες-απολύσεις, η όξυνση του αυταρχισμού και των διώξεων στα σχολεία και η προβληματική λειτουργία των σχολείων αποτελούν τις αιχμές της επόμενης περιόδου. Είναι σαφές ωστόσο, ότι  δεν αρκεί η πρόθεση από την πλευρά των συναδέλφων να ψηφίσουν τα 7 μέλη του Δ.Σ. με λογικές ανάθεσης: «εμείς σας ψηφίζουμε, καθήκον σας να αγωνίζεστε». Θεωρούμε ότι συνδικαλισμός δεν είναι η κατάληψη μιας θέσης στο Δ.Σ. για να αποφασίζουμε, να ομιλούμε και να λειτουργούμε «αντ΄ αυτών». Θέλουμε και προσπαθούμε πάντα να είμαστε «συν αυτοίς». Οι περιστάσεις απαιτούν δράση συλλογική από ΟΛΟΥΣ. Για να συμβεί αυτό πρέπει να μάθουμε να ακούμε και για να ακούσουμε πρέπει να είμαστε εκεί, παρόντες «ψυχή τε και σώματι», στους συλλόγους, στις συνελεύσεις, στους δρόμους στις πλατείες. Να συμμετέχουμε στη συνδιαμόρφωση απόψεων, προτάσεων και στάσεων, ανοιχτοί προς κάθε τι ριζοσπαστικό και έτοιμοι να αναθεωρήσουμε πολλά στερεότυπα. Να αντλούμε τη δύναμη από τη συναδέλφισσα και το συνάδελφο που αγωνίζεται στο πλευρό μας ενάντια στις καταστροφικές πολιτικές που διαλύουν το Δημόσιο Σχολείο, απαξιώνουν τον καθένα μας και οδηγούν την κοινωνία στον όλεθρο!
   Η Αγωνιστική Συνεργασία-ΣΥΝΕΚ παρά την απόλυτη πλειοψηφία στο νέο Δ.Σ. θεωρεί ότι κανένα κομμάτι της Αριστεράς δε μπορεί μόνο του  να οργανώσει την αντίσταση στην τεράστια επίθεση που δεχόμαστε. Οι κατακερματισμένες δυνάμεις της αριστεράς απαιτείται να πορευτούν ενωτικά. Πρωταρχικό μέλημά μας ήταν και είναι η ενότητα της Εκπαιδευτικής  Αριστεράς, ιδιαίτερα στα πρωτοβάθμια σωματεία. Μέσα στα πλαίσια αυτά θα επιδιώξουμε, όπως κάναμε και τα προηγούμενα χρόνια, συνθετικές λύσεις με εκπροσώπηση όλων των δυνάμεων στη συγκρότηση του Δ.Σ., τη λειτουργία της ΕΛΜΕ, αλλά πολύ περισσότερο με την κοινή συλλογική μας δράση μέσα από τα Σωματεία, τις Επιτροπές Αγώνα, την καθημερινή δουλειά για να υπερασπίσουμε τα εργασιακά μας δικαιώματα, την αξιοπρέπειά μας, τη ζωή μας. Σε αυτόν τον αγώνα δεν περισσεύει κανένας συνάδελφος ή συναδέλφισσα.

Σας ευχόμαστε Καλές Γιορτές! Χρόνια Πολλά με υγεία και δύναμη για τους μεγάλους αγώνες που θα φέρουν την ανατροπή! Για να λάβουν τα όνειρά μας εκδίκηση!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

(ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου