ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]



Ενημερωτικό των αιρετών στο  ΚΥΣΔΕ
          Νεκτάριου Κορδή & Βίκυς Αναγνώστη
εκλεγμένων με το ψηφοδέλτιο  των
Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων

Θέμα: Η.Δ. της  συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ στις 14/2/2014
    
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

   Σας στέλνω τα θέματα της Η.Δ. σχετικά με τη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ που θα γίνει  την Παρασκευή 14/2/2014:

  1. Χορήγηση  άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου.
  2. Αποδεσμεύσεις εκπαιδευτικών Δ.Ε. για μετάταξη σε διοικητικές θέσεις σε υπηρεσίες και φορείς του Υπουργείου.
  3. Εξέταση αιτήσεων εκπαιδευτικών Δ.Ε. για παραίτηση από την υπηρεσία.
  4. Εξέταση αιτήσεων απόσπασης και ανάκλησης απόσπασης εκπαιδευτικών Δ.Ε. από  ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ διδακτικού έτους 2013-2014
  5. Εξέταση αίτηση θεραπείας εκπαιδευτικού για επανεξέταση συνάφειας μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών και για την ανάκληση μετάταξης στην ειδική           Αγωγή.
   Σχετικά με το σοβαρό πρόβλημα της μη  πληρωμής των αναπληρωτών στη Στερεά Ελλάδα και στο Νότιο Αιγαίο ενημερωθήκαμε ότι από τη διαχειριστική αρχή δεν είχαν πιστωθεί  καθόλου χρήματα για τους αναπληρωτές των περιοχών αυτών! Η λύση που προωθείται είναι έγκριση για μεταφορά χρημάτων από άλλες πράξεις για πίστωση του συγκεκριμένου λογαριασμού. Απαιτείται, ωστόσο, πολιτική απόφαση και έγκριση για μια τέτοια ενέργεια. Οι υπηρεσιακοί παράγοντες μας ενημέρωσαν ότι είναι θέμα ημερών να λυθεί το ζήτημα. Είδωμεν….
   Για το θέμα της αναγνώρισης της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών μετά τις 30/6/2010, παρά τα  όσα ακούγονται, δεν υπάρχει καμιά νεώτερη εξέλιξη. Είναι ξεκάθαρο ότι τα ευχολόγια δε λύνουν το πολύ σοβαρό αυτό πρόβλημα. Απαιτείται άμεσα, νομοθετική ρύθμιση για να ληφθεί υπόψη η συνολική προϋπηρεσία των συναδέλφων.
   Παράλληλα ενημερωθήκαμε ότι αναμένονται άμεσα προσλήψεις αναπληρωτών. Πιο συγκεκριμένα 37 πλήρους ωραρίου και 31 μειωμένου. Οι προσλήψεις αφορούν κυρίως κάλυψη κενών ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04, των πανελλαδικώς εξεταζομένων μαθημάτων και τέλος την κάλυψη κενών για κάποιες εγκεκριμένες αποσπάσεις που εκκρεμούν εδώ και μήνες!  Οι προσλήψεις αυτές δεν καλύπτουν φυσικά τα σοβαρά κενά που εξακολουθούν να υπάρχουν! Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις Διευθύνσεις Δ.Ε. δηλώνονται 237 συνολικά κενά ( 143 πλήρους ωραρίου και 94 μειωμένου).  Τέλος αναμένονται 96 συμπληρωματικοί διορισμοί Δ.Ε. Είναι προφανές ότι πολλά κενά θα εξακολουθήσουν να παραμένουν και μετά τους διορισμούς αυτούς. Μέσα στα πλαίσια αυτά θα απαιτήσουμε να καλυφθούν από το μέγιστο δυνατό αριθμό αποσπάσεων. Θα ζητήσουμε, επίσης, να εξεταστούν και να εγκριθούν οι ενστάσεις  συναδέλφων όλων των κλάδων που ζητούν να αποσπαστούν από περιοχές που  υπάρχουν «πλεονάσματα» σε περιοχές που επίσης δίνονται «πλεονάσματα», καθώς οι  ενστάσεις όσων ζητούν να αποσπαστούν από περιοχές που υπάρχουν κενά σε  περιοχές που επίσης καταγράφονται κενά.
   Τέλος έχει δημιουργηθεί πολύ σοβαρό θέμα με τις πρόσφατες ανακοινώσεις για τις υποχρεωτικές μετατάξεις. Δεκάδες συναδέλφισσες και συνάδελφοι έχουν ήδη καταθέσει ενστάσεις με σοβαρές καταγγελίες! Η μη δημοσιοποίηση των μορίων μετάταξης γεννά πολύ σοβαρά ερωτήματα αδιαφανούς πρακτικής! Θα πρέπει, συνεπώς, να εξεταστούν όλες οι ενστάσεις των εκπαιδευτικών. Για τις αιτήσεις μετατάξεων σε Διοικητικές θέσεις ενημερωθήκαμε ότι θα συζητηθούν το Μάρτη. Η εγκύκλιος των μεταθέσεων συνεχίζει να  « αγνοείται»! Πρόσφατα δημοσιεύματα ωστόσο, μιλούν για αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου με στόχο να πραγματοποιηθούν ελάχιστες μεταθέσεις και αποσπάσεις. Υπενθυμίζουμε ότι το 2013 ικανοποιήθηκε το 5,4% των αιτήσεων μετάθεσης και ελάχιστες αποσπάσεις!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
   Το επόμενο διάστημα κλιμακώνονται οι αγωνιστικές μας κινητοποιήσεις με κύρια αιχμή την αποτροπή των απολύσεων στις 22 Μάρτη! Ο μαζικός και ανυποχώρητος αγώνας είναι ο μόνος δρόμος για να υπερασπίσουμε την  αξιοπρέπειά μας απέναντι σε μια πολιτική  που διαλύει τις κοινωνικές δομές, την παιδεία, την υγεία, την κοινωνική πρόνοια και την ασφάλιση. Στον αγώνα αυτό απαιτείται η συστράτευση  όλων μας γιατί αφορά τον κάθε εκπαιδευτικό. Η πόρτα των απολύσεων δεν πρέπει να ανοίξει για κανένα εκπαιδευτικό, για κανένα εργαζόμενο.

Αθήνα 12/2/2014



Νεκτάριος Κορδής,
αιρετό τακτ. μέλος του ΚΥΣΔΕ
(τηλ.: 6977513534,
ηλ. δ/νση:  nekordis@yahoo.gr)


Βίκυ Αναγνώστη,
αιρετό αναπληρ. μέλος του ΚΥΣΔΕ
(τηλ.: 6979778287,
ηλ.δ/νση:vanagnosti@gmail.com)

          




εκλεγμένων με το ψηφοδέλτιο  των
Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]