ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

10-4-2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η δημοτική παράταξη ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΙΓΑΛΕΩ συνεχίζοντας τις επαφές της με τους φορείς της πόλης συναντήθηκε την Τετάρτη 9 Απριλίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, με καθηγητές δασκάλους και εκπροσώπους των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των σχολείων του δήμου μας .
 Ο υποψήφιος Δήμαρχος Δημήτρης Μπίρμπας παρουσίασε το πρόγραμμα της ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ για την παιδεία. Αναφέρθηκε  ιδιαίτερα στις επιπτώσεις των πολιτικών των μνημονιακών δεσμεύσεων στην εκπαίδευση και την μείωση των χρηματοδοτήσεων στις Σχολικές Επιτροπές (περίπου 65% την τελευταία τετραετία). Κεντρικός στόχος είναι  η υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της παιδείας χωρίς αποκλεισμούς, με ποιοτική αναβάθμιση. Θα επιδιωχθεί άμεση συνεργασία με τους φορείς της εκπαίδευσης, των γονέων, τους μαθητές ενάντια στην εφαρμογή του ν. 4186/13 για το νέο Λύκειο.
Τονίστηκε η ανάγκη να υπάρχει επάρκεια του αναγκαίου προσωπικού στα σχολεία, καθηγητές, δάσκαλοι, εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, φύλακες, καθαρίστριες, τροχονόμοι  όπου απαιτείται κ.λπ., με μόνιμη εργασιακή σχέση και όχι με εποχιακές προσλήψεις ωρομισθίων - αναπληρωτών , με πεντάμηνα ή ΕΣΠΑ, που μέχρι να προσληφθούν απολύονται .
Ο υποψήφιος Δήμαρχος δήλωσε την αντίθεσή του σε κάθε περίπτωση με τις συγχωνεύσεις – καταργήσεις των σχολείων που οδηγούν τόσο σε απολύσεις εκπαιδευτικών όσο και σε πιθανή εκποίηση των σχολικών κτηριακών υποδομών, που πρέπει άμεσα να καταγραφούν στο οικείο Υποθηκοφυλακείο ως δημοτική  περιουσία (θέμα διεκδίκησης ΚΕΔΕ).
Αναλυτικά αναφέρθηκαν οι εκκρεμότητες στην κτιριακή υποδομή και ο προγραμματισμός για την ιεράρχηση και διεκδίκηση των απαιτούμενων κονδυλίων.

Στην παρουσίαση των θέσεων για την εκπαίδευση συνέβαλαν επίσης με επί μέρους εισηγήσεις, η Δημοτική Σύμβουλος κ. Γιάννα Χριστόγλου , ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων  κ. Μάκης Ζάχαρης και Πρόεδρος της ΕΛΜΕ και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος κ. Νεκτάριος Κορδής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]