Δημιούργησα αυτό το blog προκειμένου να παρουσιάζω απόψεις και άρθρα , βασικά για τα εκπαιδευτικά θέματα αλλά και όσα άλλα μας απασχολούν. Μια γνώμη, ένα σχόλιο για αυτά που συμβαίνουν. Επίσης θα βρείτε κείμενα άλλων τα οποία με εκφράζουν. Στο blog αυτό θα μπορείτε να βρείτε επίσης πολιτιστικές αναφορές πάνω σε θέματα που μας συγκινούν. Πολιτισμός και εκπαίδευση πάνε μαζί. Περιμένω τα σχόλια σας. Ν.Κ.

Παρασκευή, 11 Απριλίου 2014

ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ

Β΄ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Μοσχονησίων 23 Αιγάλεω Τ.Κ.12242
Τηλ – Fax  210-5910896                                            

Αιγάλεω 9-4-2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 Θεμα: Σχετικά με την αναπλήρωση μαθημάτων λόγω καταλήψεων
Το Υπουργείο Παιδείας τα τελευταία χρόνια δημιουργεί όλο και πιο ασφυκτικές πιέσεις μέσω νομοθετικών ρυθμίσεων σε όσους αντιστέκονται στην πολιτική Κυβέρνησης – Ε.Ε. Όσοι αγωνίζονται για ένα άλλο σχολείο σύγχρονο, δημόσιο, δωρεάν, δημοκρατικό, που θα λειτουργεί με γνώμονα τις μορφωτικές  ανάγκες του λαού, θεωρούνται εχθροί του και αντιμετωπίζονται με επιστρατεύσεις, συκοφαντίες και εκδικητικά μέτρα.
Οι μαθητικές κινητοποιήσεις κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου, με τις οποίες διεκδικούσαν το αυτονόητο, δηλαδή καθηγητές για να διδάξουν ή έθεταν αιτήματα σχετικά με την υλικοτεχνική υποδομή του σχολείου τους, έγιναν αφορμή για έκδοση νομοθετικών ρυθμίσεων που προβλέπουν διεξαγωγή μαθημάτων μέσα σε σχολικές διακοπές και παρατάσεις του σχολικού έτους.
Είναι τουλάχιστον υποκριτικό το ενδιαφέρον του Υπουργείου Παιδείας να αναπληρωθούν, ακόμα και με λογιστικό τρόπο, τα μαθήματα που δεν πραγματοποιήθηκαν κατά τις ημέρες των μαθητικών καταλήψεων. Το Υπουργείο έχει αποδείξει πως δεν ενδιαφέρεται για τα μαθήματα που χάνονται λόγω της δικής του αδιαφορίας για την κάλυψη των κενών των εκπαιδευτικών για μεγάλο χρονικό διάστημα. Δεν ασχολείται με το πως θα αναπληρωθούν τα μαθήματα, όταν το Δεκέμβρη του 2013 υπήρχαν πάνω από 2000 κενά εκπαιδευτικών. Δεν απαντά τέλος πως θα αναπληρωθούν τα μαθήματα στις κατηργημένες ειδικότητες των ΕΠΑΛ και των ΕΠΑΣ, όπου χιλιάδες ώρες δεν πραγματοποιήθηκαν. Με τι εφόδια θα συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις αυτοί οι μαθητές των ΕΠΑΛ; Το Υπουργείο δεν ασχολείται με όσα όφειλε και οφείλει να πράξει και αποποιείται πλήρως των ευθυνών του.
Το Υπουργείο Παιδείας με την 1396/Γ2 (ΦΕΚ τ.Β 2530) Υπουργική Απόφαση και το ΠΔ 170/13 (ΦΕΚ τ.Α΄274) επιβάλλει να γίνονται μαθήματα στις 23,24 και 25 Απρίλη (μέχρι 3 ημέρες). Παράλληλα, επιβάλλει παράταση του διδακτικού έτους, όταν οι ημέρες κατάληψης είναι περισσότερες από τρεις. Ουσιαστικά καταργεί παλαιότερες διατάξεις, που έδιναν δυνατότητα στους συλλόγους διδασκόντων να ρυθμίζουν κατά περίπτωση το θέμα αυτό. Πιστεύουμε πως αυτά τα θέματα πρέπει να ρυθμίζονται με κριτήρια παιδαγωγικά και εκπαιδευτικά και με τη συνεργασία όλων των φορέων της εκπαιδευτικής κοινότητας. Η παράταση του σχολικού έτους αποτελεί στην ουσία ποινή για όλη την εκπαιδευτική κοινότητα. Ασκεί πίεση στους μαθητές, με σκοπό να καταστείλει κάθε αντίδραση απέναντι στους αποδέκτες της καταστροφικής του πολιτικής της την οποία υφίστανται κατά κύριο λόγο οι μαθητές.
Το επόμενο βήμα είναι να ισχύσουν αντίστοιχες ποινές και για μας τους εκπαιδευτικούς, όταν απεργούμε.
Ζητάμε από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να λάβει όλα εκείνα τα απαιτούμενα μέτρα για τη μείωση της ύλης, σε όσα μαθήματα αυτό απαιτείται, συνειδητοποιώντας τις δικές του ευθύνες για τις ελλείψεις που δημιουργήθηκαν και τη φετινή χρονιά. Απαιτούμε να αποσυρθεί άμεσα το συγκεκριμένο έγγραφο για την αναπλήρωση των διδακτικών ωρών και η σχετική νομοθεσία Επίσης:
α. Η Β΄ ΕΛΜΕ θα κηρύξει στάση εργασίας τις τρεις τελευταίες ώρες (11-2) ώστε κανείς καθηγητής να μην κάνει μάθημα ενώ η  ΟΛΜΕ θα κηρύξει αντίστοιχα στάση εργασίας από τις 8 έως τις 11 για τις ημέρες που θα οριστούν ως ημέρες  αναπλήρωσης.
β.  Είναι αυτονόητη η υπερωριακή  αποζημίωση μας για μαθήματα σε περίοδο διακοπών. 
Καμία αναπλήρωση, καμία παράταση του διδακτικού έτους.!Για το Δ.Σ της ΕΛΜΕ

Ο Πρόεδρος

Νεκτάριος Κορδής

Ο Γεν. Γραμματέας

Ανδρέας Σταθόπουλος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου