Δημιούργησα αυτό το blog προκειμένου να παρουσιάζω απόψεις και άρθρα , βασικά για τα εκπαιδευτικά θέματα αλλά και όσα άλλα μας απασχολούν. Μια γνώμη, ένα σχόλιο για αυτά που συμβαίνουν. Επίσης θα βρείτε κείμενα άλλων τα οποία με εκφράζουν. Στο blog αυτό θα μπορείτε να βρείτε επίσης πολιτιστικές αναφορές πάνω σε θέματα που μας συγκινούν. Πολιτισμός και εκπαίδευση πάνε μαζί. Περιμένω τα σχόλια σας. Ν.Κ.

Πέμπτη, 22 Μαΐου 2014

ΜΕΤΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η αντιδημοκρατική εκτροπή του Υπουργού Οικονομικών δεν έχει τέλος

22-5-2014

Μετά από οκτώ μήνες ανυποχώρητου αγώνα και λίγες μέρες πριν οδηγηθούν στην απόλυση και την ανεργία, ήρθε η δικαστική δικαίωση για τις καθαρίστριες του ΥΠ. ΟΙΚ. Η συγκεκριμένη απόφαση απαιτεί την άμεση επαναπρόσληψή τους, ενώ παράλληλα ασκεί κριτική στις ζημιογόνες για το Δημόσιο συμφέρον πρακτικές, εκχώρησης του καθαρισμού σε ιδιωτικές εταιρείες. Ταυτόχρονα θέτει συνολικά υπό αμφισβήτηση το απαράδεκτο μέτρο της διαθεσιμότητας, ανοίγοντας το δρόμο της επιστροφής στους απολυμένους του Δημοσίου.
Σε μια πρωτοφανή ενέργεια που αγγίζει τα όρια της αντιδημοκρατικής εκτροπής, η κυβέρνηση, δια της ηγεσίας του Υπουργείου αρνείται να εφαρμόσει την απόφαση. Από σήμερα το πρωί οι απολυμένες καθαρίστριες, υπερασπιζόμενες την εργασία τους, την εφαρμογή της νομιμότητας, τη Δημοκρατία και την αξιοπρέπειά τους, προχώρησαν σε κατάληψη της εισόδου του Υπ. Οίκ.
Η ΜΕΤΑ καταγγέλλει τη στάση της κυβέρνησης, την επιλεκτική επίκληση της νομιμότητας μόνο απέναντι στους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους. Γίνεται πλέον φανερό σε όλους, πως η κοινωνική βαρβαρότητα που επιβάλλει η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου πρέπει να ανατραπεί.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στις αγωνιζόμενες καθαρίστριες και καλούμε όλους τους εργαζόμενους να πλαισιώσουν μαχητικά και με την παρουσία τους το δίκαιο αγώνα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου