ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]


Ενημερωτικό του αιρετού  στο  ΚΥΣΔΕ
             Νεκτάριου Κορδή
εκλεγμένου  με το ψηφοδέλτιο  των
Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων
Θέμα: Μεταθέσεις Εκπαιδευτικών – 22 Ιουλίου 2014  
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,     
   Ολοκληρώθηκε τελικά σήμερα μετά από πολλές περιπέτειες η διαδικασία των γενικών μεταθέσεων εκπαιδευτικών Δ.Ε για το 2014. Από τις 8389 αιτήσεις ικανοποιήθηκαν τελικά 751 (ποσοστό 8,99%). Η αρχική εισήγηση του ΚΥΣΔΕ την Παρασκευή 18 Ιουλίου μιλούσε για 741 μεταθέσεις (ποσοστό 8,83%). Υπενθυμίζω ότι οι  εκτιμήσεις των ΠΥΣΔΕ μιλούσαν για 1717 κενά!
    Οι μεταθέσεις πραγματοποιήθηκαν τελικά με βάση κάτι καινοφανές: να αποδεχτούν τις εκτιμήσεις των ΠΥΣΔΕ επιλεκτικά, εξαιρώντας τους κλάδους ΠΕ02, ΠΕ03 και ΠΕ04.01 για τους οποίους πήγαν στις εκτιμήσεις του συστήματος! Αποτέλεσμα της επιλογής αυτής ήταν από τις 1595 αιτήσεις των φιλολόγων να ικανοποιηθεί ένα ποσοστό γύρω στο 4%, από τις 646 αιτήσεις των μαθηματικών να ικανοποιηθεί ένα ποσοστό γύρω στο 11%, και από τις 526 αιτήσεις των Φυσικών να ικανοποιηθεί ένα ποσοστό γύρω στο 3,5%!
   Καταψηφίσαμε τόσο τους πίνακες κενών και πλεονασμάτων, όσο και τους πίνακες μεταθέσεων με βάση τη Δήλωση που σας επισυνάπτουμε. Στο θέμα της αναπομπής η θέση μας ήταν: «Είναι απαράδεκτος ο τρόπος μεταχείρισης  της λειτουργίας και πολύ περισσότερο των  αποφάσεων του  ΚΥΣΔΕ και ως εκ τούτου, για να προστατέψουμε το κύρος του οργάνου και την προσωπική μας αξιοπρέπεια και αξιοπιστία, επιβάλλεται να εμμείνουμε τουλάχιστον στις αρχικές αποφάσεις της Παρασκευής (με τις όποιες διαφωνίες είχαν διατυπωθεί). Σε κάθε άλλη περίπτωση το Συμβούλιο αυτοκαταργείται! Οι χθεσινές εξελίξεις δυστυχώς επιβεβαιώνουν την αρχική στάση μου να καταψηφίσω τους πίνακες κενών – πλεονασμάτων  και μεταθέσεων. Είναι προφανές ότι παραμένουμε στην αρχική μας θέση ζητώντας να ικανοποιηθεί ο μέγιστος δυνατός αριθμός αιτήσεων μετάθεσης σύμφωνα με τις πάγιες θέσεις του κλάδου». Τελικά το συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να εμμείνει στην αρχική εισήγηση της Παρασκευής και να μη δεχτεί καμιά παρέμβαση που θα μείωνε ακόμη περισσότερο τον ήδη δραματικά μικρό αριθμό των μεταθέσεων! 
   Τέλος να τονίσουμε  ότι η διαδικασία των μεταθέσεων απαιτεί διαφάνεια και άμεση κοινοποίηση των αποφάσεων και των πινάκων μετάθεσης. Είναι απαράδεκτο να απαγορεύεται σε αιρετούς εκπροσώπους  του κλάδου να μην ενημερώνουν για τις αποφάσεις των Υπηρεσιακών Συμβουλίων έγκαιρα σε τόσο σοβαρά ζητήματα που κρατούν σε αγωνία χιλιάδες συναδέλφους. Όπως εξαρχής έχουμε δηλώσει, ως εκπρόσωποι των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων «θα υπάρχει από την πλευρά μας πλήρης διαφάνεια, συνεχής ενημέρωση και στενή συνεργασία με την ΟΛΜΕ, τις ΕΛΜΕ και κάθε συνάδελφο για όλα τα θέματα. Είναι σταθερή η δέσμευσή μας να κινηθούμε στο ΚΥΣΔΕ με γνώμονα τις θέσεις και τις επιλογές του κλάδου μας για τις υπηρεσιακές μεταβολές και το εργασιακό μας καθεστώς.  Αρχική δέσμευσή μας είναι να είμαστε το άγρυπνο μάτι του κλάδου, ελέγχοντας, αποκαλύπτοντας και καταγγέλλοντας κάθε πελατειακή πρακτική, κάθε αυθαιρεσία, κάθε αντισυναδελφική, αυταρχική και άδικη ενέργεια της Διοίκησης». Στη δέσμευση αυτή θα εμμείνουμε μέχρι τέλους.



Νεκτάριος Κορδής,
αιρετό τακτ. μέλος του ΚΥΣΔΕ
(τηλ.: 6977513534,
ηλ. δ/νση:  nekordis@yahoo.gr)
Βίκυ Αναγνώστη,
αιρετό αναπληρ. μέλος του ΚΥΣΔΕ
(τηλ.: 6979778287,
ηλ.δ/νση:vanagnosti@gmail.com)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]