ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Ψ.Ν.Α ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟΥ
ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ 343 ΧΑΪΔΑΡΙ
ΤΗΛ:2132046148
 somateiodromokaiteiou@gmail.com                                                                                             
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στήριξη στην κλιμάκωση των κινητοποιήσεων κατά της εκμετάλλευσης των εργαζομένων  στο συνεργείο καθαριότητας αποφάσισε το Σωματείο Εργαζομένων του Δρομοκαϊτείου στη σημερινή του έκτακτη συνεδρίαση.
   Σε ανάλογη απόφαση προχώρησε και η Παν Αττική Ένωση Καθαριστριών και Οικιακού Προσωπικού μετά από γενική Συνέλευση στην οποία συμμετείχαν οι εργαζόμενοι της καθαριότητας
Oι 30 εργαζόμενοι-ες του Δρομοκαϊτείου είχαν το θάρρος να καταγγείλουν τον εργασιακό Μεσαίωνα που βίωναν με την εταιρεία JCB Α.Ε., να οργανωθούν στο Σωματείο και να ξεκινήσουν αγώνα δικαστικό κατά της εταιρείας.
    Παράλληλα, δικαιώθηκαν (ηθικά μόνο) από την αναπόφευκτη απόφαση καταγγελίας της σύμβασης της Εταιρείας  JCB από το Δ.Σ. του Δρομοκαϊτείου αφού είχαν διαπιστωθεί από τις αρμόδιες επιτροπές ελέγχου πολλές και σοβαρές παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας τις οποίες η Διοίκηση με κανένα τρόπο δεν μπορούσε να παραβλέψει , καθώς και τους εκβιασμούς και τις απειλές από στελέχη της εταιρείας που είχαν φτάσει μέχρι και την Διοικητική  Διεύθυνση του Δρομοκαϊτείου.
   Η «εργολαβική εργασιακή ηθική»  των διαρθρωτικών αλλαγών και των Μνημονίων όμως τους εκδικείται. Και από την Σκύλα  (της μίας εταιρείας «JCB A.E.» ) έπεσαν στην Χάρυβδη . (της νέας εταιρείας -  «Facility Experts  I.K.E.») η οποία δεν τους προσλαμβάνει ΓΙΑΤΙ...
ΓΙΑΤΙ, ούτε λίγο ούτε πολύ,   η νέα εταιρεία όπως ακριβώς επιτάσσουν οι αρχές της άγριας καπιταλιστικής ανάπτυξης και κινεζοποίησης της αγοράς εργασίας έχει τους Ει-δικούς της Κανόνες με εργαζόμενους «δήθεν» μετόχους  , εργαζόμενους  «δικούς» της , εργαζόμενους «επιδοτούμενους», εργαζόμενους ελαστικούς . 
   Η νέα εταιρεία «Facility experts ΙΚΕ» είναι  τυπικό παράδειγμα της νέας μορφής εκμετάλλευσης εργατικής δύναμης και  της «ανάπτυξης» που υπόσχονται οι κυβερνήσεις της Τρόικας,  με την καινούρια (μνημονιακή) νομική μορφή της Ιδιωτικής Κεφαλαιουχικής Εταιρείας, που ιδρύεται, στην κυριολεξία , με «1 ευρώ» κεφάλαιο,  σε μία μέρα και που σε αυτήν  εμφανίζονται ως δήθεν μέτοχοι, εργαζόμενοι,  με  προαιρετική ασφάλιση και μειωμένες ασφαλιστικές απαιτήσεις. Λίγα τα κεφάλαια πολλά τα κέρδη 
   Δεν απορούμε λοιπόν που οι παλιοί εργαζόμενοι του Δρομοκαϊτείου θεωρούνται «ακατάλληλοι» από την εταιρεία για επαναπρόσληψη στο Δρομοκαΐτειο. 
   Οι  εργαζόμενοι-ες  καθαρίστριες-ες του Δρομοκαϊτείου   είχαν το θάρρος να αναδείξουν με τον αγώνα τους την αθλιότητα της ιδιωτικής αγοράς εργασίας και των εργολαβιών στο Δημόσιο διεκδικώντας το δικαίωμα τους να πληρώνονται για την δουλειά που κάνουν.
   Δεν είναι «κατάλληλοι» για ξεζούμισμα  από τα σύγχρονα σκλαβοπάζαρα των εργολάβων. Με αυτή την έννοια είναι παντελώς «ακατάλληλοι»  για επαναπρόσληψη στο Δρομοκαΐτειο όπου προσέφεραν οι περισσότεροι-ες  τις υπηρεσίες τους για πάνω από 10 χρόνια ο/η καθένας-μια.
   Η Διοίκηση του Δρομοκαϊτείου (που για όλα τα προηγούμενα χρόνια κατάφερνε να υπάρχει μία συνέχεια στην εργασία των ίδιων ανθρώπων ) για πρώτη  φορά «σηκώνει τα χέρια ψηλά» και δηλώνει παντελώς αδύναμη να ελέγξει την δράση των εργολάβων.
   Οι μόνες παρεμβάσεις που δέχεται να κάνει είναι για να «συνετίσει» τους εργαζόμενους και να τους φέρει στα μέτρα των εταιρειών.
   Παράλληλα αποδέχεται και υποστηρίζει τα μνημονιακά επιχειρήματα και τις νομικίστικες υπεκφυγές  των αρπακόλλα εταιρειών της «Μιας Στάσης», της «Μιας Μέρας» του  ενός και μοναδικού λόγου ύπαρξης τους, αυτού  του Κέρδους στην πλάτη των «υποζυγίων»
   Εμείς όμως δεν σταματάμε τον αγώνα για την αξιοπρέπεια όλων μας
Όλοι μαζί , εργαζόμενοι-ες των συνεργείων  και Σωματείο Εργαζομένων δηλώνουμε προς όλες τις πλευρές ότι συνεχίζουμε  τον αγώνα σε πείσμα όλης αυτής της σήψης.
 
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΜΕ ΝΕΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
·     ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
·     ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΚΑΙ TΩΝ 30 ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ-ΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΑΝ ΤΙΣ ΑΘΛΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ
·     ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
·     ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ  ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ
 
ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014:
 
ΣE ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ
ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΙΣ 07:00 ΤΟ ΠΡΩΙ
 
ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ
 ΣΤΙΣ 19:00 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ
ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΟΜΟΡΩΝ ΔΗΜΩΝ (ΧΑΪΔΑΡΙ, ΑΙΓΑΛΕΩ, ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ) ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ-ΤΩΝ
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Χαϊδάρι 17/7/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bottom Ad [Post Page]